BumpBar

Er is geen plaats meer!

 

De literaire salon is een vermaarde traditie. De salon is een ontmoetingsplaats, een plek waar schrijvers, kunstenaars, wetenschappers, politici en geïnteresseerden bijeenkomen. Waar in een deels besloten en beschermde omgeving interactie plaatsvindt tussen de denkers en makers en hun publiek. De salon is een laboratorium voor nieuwe zienswijzen en biedt ruimte voor overpeinzing. Literatuur en kunst zijn uiteindelijk toch bedoeld om ons te inspireren, uit te nodigen tot discussie en om een andere kijk op de werkelijkheid te bieden.

De eerste Literaire Salon van Genius zal plaatsvinden op 28 januari 2012, als maandbijeenkomst. Gerard van Emmerik, schrijver, zal vertellen over zijn laatste roman De Kippenjongen. In het werk van Van Emmerik speelt homoseksualiteit vaak een voorname rol.

In februari 2012 verschijnt een nieuwe roman van Ted van Lieshout. Dit keer niet voor kinderen, maar voor volwassen lezers. Van Lieshout verhaalt hoe hij als jonge jongen een relatie had met een oudere man. Het boek zal ongetwijfeld veel stof doen opwaaien en ook impact hebben op het huidige leven van Ted. Marjolein Houweling, lid van Genius en schrijver, vertelt over haar laatste roman Andermans Ogen, waarin onder meer de moordenaar van Mathilde Willink in het homoseksuele kunstcircuit wordt gezocht.

Locatie is Bar Bump, uitgeroepen tot best Lesbian and Gay venue 2011 en met z’n chesterfield sofa en dito fauteuils een uitgelezen ruimte voor een literair samenzijn. De ontvangst is met een koffie, thee en een sandwich of snack. En na afloop uiteraard een gezellige borrel! Tussen de sprekers door is overigens genoeg gelegenheid om aan de prosecco te nippen...

In restaurant Walem, op een steenworp afstand van Bar Bump, zal er aansluitend een gezamenlijk diner zijn. Walem is al jarenlang een van de betere trendy restaurants in Amsterdam. Kortom, de Literaire Salon is een uitstekende gelegenheid om zowel food als soulfood te nuttigen.

Hoe verder?

In wat voor vorm de Literaire Salon na deze bijeenkomst zal doorgaan, hangt af van het enthousiasme en de mogelijkheden. Het kan bijvoorbeeld leuk zijn om aan te sluiten op andere activiteiten en thema’s vanuit een literaire invalshoek te belichten. De Literaire Salon van Genius kan ook aansluiting zoeken bij bestaande initiatieven. Denk hierbij aan SLAA (Stichting Literaire activiteiten Amsterdam), maar ook instellingen als IHLIA, Homostudies en het bedrijfsleven (via GLTB). Ideeën, zowel inhoudelijk als wat betreft het format, zijn meer dan welkom!

De Literaire salon is een initiatief van Ad van der Zanden, Arie Noordam en Marjolein Houweling

Datum         : 28 januari 2012

Aanvang     : inloop vanaf 13.00 uur, begin 14.00 uur.

Borrel          : vanaf 17.00 – 18.30 uur

Locatie        : Bar Bump, Kerkstraat 23, 1017 GA Amsterdam

Toegang      : Salon 8 euro, diner 32 euro, passe partout: 39 euro.

Diner           : vanaf 18.30 uur restaurant Walem, Keizersgracht 449, 1017 DK Amsterdam.

Opgeven voor leden en kandidaat-leden kan via de site van Geniushttp://www.genius.nl/component/registrationpro/?view=event&did=52. Voor vragen kun je contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De aanmelding is definitief bij aanmelding en verplicht tot overmaking van het verschuldigde bedrag op rekeningnummer.

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.