Over Genius

Hier vind je een overzicht van de meest gestelde vragen.

De vereniging kent een aantal commissies:

Activiteiten Commissie (AC)bestaat uit Genius-leden die de (maandelijkse) activiteiten coördineren

Commissie Nieuwe Leden (CNL)bestaat uit Genius-leden die nieuwe leden helpen gedurende de kennismakingsperiode.

Communicatie Commissie (CC)bestaat uit Genius-leden die de verantwoordelijk hebben voor: de redactie van de website, de social media, de mailings en Public Relations

Lustrum Commissie (LC) - bestaat uit Genius-leden die het Lustrum van 2017 zullen organiseren

Genius heeft een aantal subgroepen, ofwel Interessegroepen (IG's). Een IG, bestaande uit vijf tot dertig leden, organiseert eigen informele bijeenkomsten. Een IG organiseert bovendien eenmaal per jaar de maandelijkse Geniusactiviteit. 

TedvLieshout

Ted van Lieshout was te gast bij De Literaire Salon van Genius op 28 januari jl. in Bar Bump.

Van Lieshout beschrijft in Mijn meneer een pedoseksuele ervaring uit zijn kindertijd. De, autobiografische, ik-figuur in het boek bedient zich van de taal van een kind. De overige personages spreken zoals je tegen een kind spreekt. Van Lieshout maakt het onderwerp pedoseksualiteit hiermee heel invoelbaar. Geen analytische en/of rationele benadering vanuit de volwassene, maar de gevoelens, aarzelingen, angsten, interpretaties en plicht- en schuldgevoelens van een kind komen aan bod. De vrijwillige onvrijwilligheid die in het toegeven aan de toenadering van ‘zijn meneer’ ligt opgesloten wordt zowel vlijmscherp als subtiel belicht. De kleine Ted vraagt zich voortdurend af of hij het wel wil, hoeveel hij wil en of hij het niet verplicht is aardig te zijn voor die meneer die ook zo aardig is voor hem. Voor de buitenwereld geneert hij zich, en tegelijkertijd vraagt hij zich af waarom.

En omdat je er als kind nergens mee naar toe kunt, met dit onbespreekbare onderwerp, -dat voelt de ik-figuur ook wel- praat hij met Maria, een beeldje in een kapelletje langs de weg. Aan haar legt hij zijn ziel bloot. En zo zien we, zonder beperking wat er in hem omgaat. Tegen de Heilige Maria kun je immers alles zeggen! Al is hij soms bang dat zelfs zij haar geheimhoudingsplicht zal schenden.

Nergens ontbreekt het acute conflict en de noodzaak dat op te lossen. Schrijven vanuit het perspectief van het kind blijkt een onvermijdelijke keuze bij dit onderwerp.

Binnen Genius is het bestuur verantwoordelijk voor het richting geven aan het functioneren van de vereniging. Het bestuur ziet toe op de financiële situatie van Genius, de interne en externe communicatie, de werving en toelating van nieuwe leden en de organisatie van Genius-brede activiteiten.

Ook werkt het bestuur voorstellen uit over onderwerpen die op de langere termijn een impact (kunnen) hebben op de opzet van de vereniging en op de organisatie en inhoud van activiteiten (strategie).

Eens per jaar legt het bestuur verantwoording af over het gevoerde beleid in de Algemene Ledenvergadering. De leden van het bestuur worden gekozen uit de leden van de vereniging, in principe voor een periode van drie jaar. Binnen het bestuur zijn naast de voorzitter, secretaris en penningmeester alle voorzitters van commissies vertegenwoordigd.

 • Bas van Haren, voorzitter (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
 • Ronald van Duijvenvoorde, secretaris (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
 • Hans Hoefnagels, penningmeester (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
 • Robbert Lagerweij, voorzitter Activiteiten Commissie (AC) (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
 • Ronald van Duijvenvoorde, voorzitter a.i. Commissie Nieuwe Leden (CNL) (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
 • Bernard Verbunt, voorzitter Lustrum Commissie (LC) (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het bestuur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of een van de afzonderlijke bestuursleden.

 
Sinds de laatste ALV in februari kent het Genius bestuur een nieuwe samenstelling. 
nieuwbestuur

Van linksboven naar rechtsonder:

 • Johan van Beem, voorzitter BegeleidingsCommissie (BC) (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
 • Henk Kieboom, secretaris (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
 • Oscar Behrens, voorzitter Netwerk-Ondersteunende Commissie (NOC) (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
 • Marcel Sanderse, voorzitter (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
 • Nicolette Straver, algemeen bestuurslid (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
 • Alexander Nickel, voorzitter Activiteiten Commissie (AC) (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Niet op de foto: Oscar Weijmer, penningmeester ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Meer informatie kunt u lezen op de bestuurspagina of contact opnemen met het bestuur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.