Genius organiseert op de laatste dag (zondagmiddag) van Pride Amsterdam een bijzondere PINK borrel met inhoud.

 

Pride is not (just) for partying. De eerste Pride was notabene een oproer! De dag na de Canal Pride is er ruimte en tijd voor bezinning en verdieping. Zondagmiddag 5 augustus gaan we de diepte in en vieren we met een borrel het leven en onze (voor)rechten.

laurens buijs bas van harenOnze special guest is Laurens Buijs. Laurens, ook bekend van het Genius Lustrum van 2017, is sociaalwetenschapper aan de UvA en oprichter van IncInc, een onderneming die organisaties bijstaat in vraagstukken over diversiteit, inclusie en identiteit. Hij zal worden geïnterviewd door Bas van Haren, onze voorzitter en digitaal (marketing) strateeg.

Onderwerp is de positie van homoseksualiteit in Nederland die nog altijd aan allerlei veranderingen onderhevig is. Onderzoek naar coming out laat zien dat steeds meer jongeren zich aangetrokken voelen tot een ‘tussen-identiteit’, tussen man/vrouw of hetero/homo in.

Ook het expliciet identificeren als “seksueel anders” lijkt minder populair te worden onder jongeren. Betekent dit dat het onderscheid tussen homo en hetero op termijn zelfs helemaal kan gaan verdwijnen? Wat zijn de gevolgen voor de bestaande homocultuur en homogemeenschap? En wat voor gevolgen kan dit hebben voor een vereniging als Genius? Op welke manieren zouden de jongste generaties LHBT’s toch aansluiting kunnen vinden bij de bestaande homocultuur? 

Locatie
(P)INK Hotel De borrel wordt gehouden in de binnentuin van het INK hotel, Nieuwezijds Voorburgwal 67, Amsterdam. Dit hotel kleurt ook dit jaar weer 10 dagen roze kleurt! Bij slecht weer borrelen we in de bar.

Schrijf je snel in! Introducés zijn van harte welkom.

Graag tot 5 augustus!

Programma

15:30 u: ontvangst met welkomstdrankje

16:30 u: interview Laurens Buijs – met aansluitend borrel 19:30 u: einde

Locatie en bereikbaarheid

(P)INK Hotel
Nieuwezijds Voorburgwal 67
1012 RE Amsterdam

INK Hotel ligt op ca. 10 minuten lopen van Amsterdam Centraal Station

Kosten

7,50 Euro per persoon. Inclusief welkoms-cocktail & hapjes. Overige consumpties zijn voor eigen rekening.

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.