literair 2016

Op zaterdag 25 juni is het weer tijd voor de Literaire Salon. Die vindt, net als vorig jaar, plaats in de prachtige bibliotheek van het Letterenhuis. Dit oude gebouw aan de Nieuwe Prinsengracht te Amsterdam huisvest onder meer het Nederlands Letterenfonds, de Stichting Lezen en de Stichting Schrijvers School Samenleving, die ontmoetingen tussen auteurs en lezers organiseert.

Voor sommige leden gaat met deze Literaire Salon een heimelijke wens in vervulling, voor andere leden wordt een nachtmerrie werkelijkheid: we gaan zélf schrijven. Onder leiding van dichter Mustafa Stitou vindt er een schrijfworkshop plaats. Het ligt aan het aantal deelnemers hoe we het precies gaan inrichten: zijn er te veel deelnemers, dan wordt de groep in tweeën gesplitst en gaat de ene groep aan de slag met poëzie onder leiding van Mustafa en de andere groep gaat zich verdiepen in het scenario met Ted van Lieshout.

Om de nachtmerrie voor sommigen compleet te maken, worden de cursisten uitgenodigd om hun werk ten gehore te brengen. Wie dat niet wil, wordt daartoe niet gedwongen, maar er volgen dan wel sancties achter de heggen in de tuin van het Letterenhuis.

Mustafa Stitou (1974) won in 2004 de prestigieuze VSB-Poëzieprijs voor zijn derde bundel ‘Varkensroze ansichten’. In 2009 en 2010 was hij Stadsdichter van Amsterdam. Mustafa leest voor uit eigen werk en gaat met de deelnemers aan het werk. Wie alvast wil kennismaken met hem, kan op youtube dit prachtige gedicht bekijken en beluisteren: https://youtu.be/ABt4urAmH6o. Of tik bij YouTube in: Mustafa Stitou Nederlands Letterenfonds.

Na de borrel volgt een Indonesische rijsttafel, die geserveerd wordt op dezelfde locatie.

Programma-overzicht 25 april 2015

14.30 Ontvangst
15.00 Aanvang
17:00 Borrel
18:00 Diner
20:30 Einde

Locatie en bereikbaarheid

Het Letterenhuis
Nieuwe Prinsengracht 89
Amsterdam

Openbaar vervoer
Vanaf de NS-stations Amstel en Zuid:
Sneltram of metro richting Centraal Station
Uitstaphalte: Weesperplein
Uitgang: Weesperstraat-Valckenierstraat

Vanaf het Centraal Station:
Sneltram of metro, alle richtingen
Uitstaphalte: Weesperplein
Uitgang: Weesperstraat-Valckenierstraat
De Nieuwe Prinsengracht ligt op enkele minuten loopafstand van het metrostation Weesperplein.

Met de auto
Vanuit alle richtingen:
Volg de ringweg Amsterdam (A10) richting afslag S112 (A10 oost)
Neem de afslag S112: Duivendrecht/Diemen-Zuid/Centrum
Ga bij de stoplichten linksaf richting Centrum (S112)
Bij rotonde (stoplichten) rechts aanhouden richting Centrum (S112) - blijf Centrum (S112) volgen
Ga bij de Nieuwe Prinsengracht over de brug rechtsaf.
Het Schrijvershuis bevindt zich aan het einde van deze doodlopende weg.
Parkeermogelijkheden beperkt.

Kosten

Middagprogramma inclusief een borrel: 10,00 per persoon
Middagprogramma inclusief diner: 25,00 per persoon, exclusief drank

Aanmelden

Leden en kandidaat-leden kunnen zich uitsluitend aanmelden via de website. Meld een eventueel meekomende partner of andere gast ook aan via de website. Introducés betalen altijd 10 euro extra. Als je geen (kandidaat-)lid bent kun je een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Graag tot ziens in de schitterende bibliotheek van het Letterenhuis!

Ted van Lieshout

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.