orangerie

De Lente zit in de lucht. Het zonnetje in de hemel, ons land staat in bloei, de terrasjes stomen vol; heerlijk! En hoe beter de lente te verwelkomen dan met een leerzame en smakelijke activiteit, verzorgd door de IG Culinair? En dat in het prachtige Leiden. Kom er ook bij, op 28 mei!

 

aylinkhoGezond en blij zonder dieten

We starten bij de Orangerie, een prachtige locatie in de Hortus Botanicus Leiden. Bij de IG Culinair geldt: geen eten zonder 'weten', en daarom zijn we trots dat voedingsspecialist Ay Lin Kho, schrijver van 'Gezond & Blij zonder diëten', een lezing zal verzorgen. Ay Lin Kho focust op de psychologie van ons eetgedrag. In haar lezing zal ze de nadruk leggen op ons (onbewust) eetgedrag. Wat veroorzaakt dit en wat voor effect heeft dit op ons? Hoe moet je de etiketten interpreteren en kan je je wapenen tegen marketingtrucs?

 

Heb je altijd al afgevraagd hoe het een en ander zit? Dan is er na de lezing ruimte om je voedingsvraag te stellen. En uiteraard kan je altijd haar boek laten signeren.

 

Kruiden en specerijen

Na een pauze met een drankje zullen we de Hortus Botanicus in Leiden bezoeken; de oudste (1590!) botanische tuin van West Europa. We zullen kijken, ruiken, proeven en voelen! Onder begeleiding van een museumdocent worden de culinaire mogelijkheden van allerlei kruiden en specerijen ontdekt. Samen lopen we door de sfeervolle tropische kassen waar we er achter komen van welke planten bekende geuren en smaken afkomstig zijn en luisteren naar de verhalen over herkomst en gebruik.

 

Borrelen en eten in een rijksmonumentwaag

Daarna is het tijd voor een borrel! En dat in de Leidse Waag, een rijksmonument gelegen aan de Aalmarkt. Het is rond 1657 gebouwd naar een ontwerp van Pieter Post op de plaats van het oude, houten waaggebouw. Drieënhalve eeuw Leidse historie met een 'gewaagde' splinternieuwe, moderne aanbouw. Prachtige locatie in de binnenstad van Leiden om terug te kijken op een leerzame dag. Vanaf 19:00 is er de mogelijkheid om te dineren in de Waag. Let op: er zijn 55 plaatsen voor het diner. Wees er dus snel bij! OP=OP.

 

Programmaoverzicht

13:00: Ontvangst Orangerie Hortus Botanicus Leiden
14:00: Lezing 'Gezond & Blij zonder diëten' door Ay Lin Kho
15:30: Pauze met een drankje
16:00: Rondleiding (door gidsen) met als thema 'Kruiden en specerijen' in de Hortus Botanicus
17:00: Borrel in de Waag in Leiden
19:00: 3 gangen diner in de Waag
21:00: Einde programma

 

Locatie en bereikbaarheid

Hortus Botanicus Leiden
Rapenburg 73 te Leiden
www.hortusleiden.nl

Waag
Aalmarkt 21 te Leiden
www.waagleiden.nl

 

Kosten

Middagprogramma inclusief drankjes bij ontvangst en een guided tour door de Hortus Botanicus in Leiden. (Let op: de borrel in de Waag is voor eigen rekening). Kosten middagprogramma: € 15,-

Avond programma: drie gangen diner in restaurant Waag in Leiden, Inclusief koffie en thee na, maar exclusief drank. Let op: het diner begint op 19:00, maar je bent van harte welkom bij de borrel om 17:00! Kosten diner: € 35,-

Leden en kandidaatleden kunnen zich aanmelden via de website. Introducés betalen altijd 10 euro extra en kunnen een email sturen naarDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

We verwelkomen je van harte in het prachtige Leiden op 28 mei. Een prima activiteit om weer eens elkaar te zien en gezamenlijk te genieten van de lente.

 

Namens de IG Culinair,

Robbert Lagerweij
Bas van Haren

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.