eyeminiFilm, video en beeldende kunst lopen tegenwoordig nogal eens in elkaar over. Jonge kunstenaars nemen bewegend beeld op vele manieren op in hun werk. Dat is goed te zien in de tentoonstelling ‘Close-Up’ in EYE, die we bezoeken op 30 april. Dan zal ook opvallen dat we gewend zijn bewegend beeld vooral te zien als een medium dat verhalen vertelt.


Toch is het medium film zo niet geboren. De eerste films waren er niet op uit verhalen te vertellen. Dat is de stelling van docent filmgeschiedenis (UvA) en Geniuslid Willem Pool. In een snelcursus van anderhalf uur schetst hij honderd jaar filmgeschiedenis en bereid hij het bezoek aan de tentoonstelling voor. Willem laat – met veel beeldfragmenten - zien dat de film die we vandaag kennen, de uitkomst is van experimenteerdrift van kunstenaars en techneuten, maar ook van de wetten van de markt en de eisen van overheden.

Rondleiding
De tentoonstelling kan bezocht worden met rondleiding.

Programma

14.20 ontvangst met koffie of thee in Eye Filmmuseum
14.50 klim naar Room at the Top
15.00 snelcursus filmgeschiedenis door Willem Pool, Geniuslid en docent filmgeschiedenis (UvA) met een korte pauze na 45 minuten
16.30 pauze met koffie of thee
17.00 rondleidingen in tentoonstelling Close-Up
18.00 borrel in de Tolhuistuin (eigen hoek in restaurant)
einde middagprogramma
19.00 diner in de Tolhuistuin

Locatie en bereikbaarheid

vanaf ontvangst tot en met tentoonstelling:
Eye Filmmuseum
IJpromenade 1, 1031 KT Amsterdam (loopafstand van pont Amsterdam CS naar Buiksloterplein)

borrel en diner:
Tolhuistuin (THT; de oude kantine van Shell)
IJpromenade 2, 1031 KT Amsterdam

Kosten

Middagprogramma inclusief borrel (inclusief 3 munten voor koffie of thee in Eye of drankje in Tolhuistuin; borrelhappen):
13 euro voor deelnemers met museumkaart
21 euro voor deelnemers zonder museumkaart

Diner (inclusief 1 glas wijn en koffie of thee):
slechts 45 plaatsen; alleen beschikbaar voor deelnemers aan middagprogramma)
28,50 euro

NB 1: Het is een ‘shared dinner’ met onder andere vlees en vis; eventuele dieetwensen uiterlijk 25 april opgeven aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
NB 2: In Tolhuistuin kan men uitsluitend met PIN betalen

Leden en kandidaatleden kunnen zich aanmelden via de website. Introducés betalen altijd 10 euro extra en kunnen een email sturen naarDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Graag tot ziens op 30 april!

Namens de organisatoren,

Willem Pool
Kees van Kuijk

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.