aspergeIG Culinair organiseert zaterdag 30 mei een asperge-dag. Inclusief Blaricums goud en zalm roken in Naarden. Proef en prepareer kersverse Hollandse stengels!

Kookprofessor Johannes van Dam wist dat het aspergeseizoen officieel op 24 juni eindigt, maar dat charlatans nog veel langer het Limburgse goud aan onwetenden bleven verkopen. De leden van IG Culinair weten wel beter: ze organiseren op zaterdag 30 mei een smakelijke dag op de Gooische matras, van een Blaricumse boerin tot een Naardense kookstudio.

In culinaire kringen bestaan twee kampen: de een kiest voor de witte aspergevariant, de ander voor de groene, meer in Italië en Frankrijk gegeten stengels. 'Ik ontdek niet veel positiefs in een slijmerige en bloedeloze buis zonder de volle notensmaak die een groene asperge zo lekker maakt,' meldt een Smaakbijbel.

Genius is het daar niet mee eens en kiest voor de witte 'subtiele, milde en delicieuze' smaaksensatie van onze vaderlandse asperges. Niemand weet meer van de teelt en het steken van asperges als de Blaricumse voormalige communicatieadviseur Mariëlle Bakker. Zij is derde generatie boer die op zeven hectare arme zandgrond van het dorp asperges teelt. Mariëlle ontvangt ons om 14.00 uur met koffie en thee, waarna ze een rondleiding geeft langs de aspergebedden en ons van een aspergesandwich en –soep laat proeven. Op haar boerderij verkoopt ze fantastische streekproducten als kaas, jams en siroop. Neem een boodschappentas en contant geld mee!

Daarna gaan we zelf aan de slag in de Gooische Kookstudio in Naarden. Eerst een borrel om 16.00 uur, vervolgens roken we zelf zalm ter plekke en daarna toveren we een viergangenmenu tevoorschijn. Dit gebeurt onder deskundige leiding van de chefs, die zelf hebben gekookt in restaurants als het Amstelhotel, de Pulitzer en de Echoput. Daarom durven we ook onze zelfgerookte zalm te combineren met een bataataardappelsalade en koolrabi. Na een pompoensoep komt gegrillde ossnehaas met vergeten groenten (en, jawel, asperges!) voorbij en we eindigen met een chocolade moulleux. Neem ook contant geld mee voor als je een doosje van de heerlijke en exclusieve wijnen die tijdens het diner geschonken worden wil meenemen voor thuis. Echt de moeite waard namelijk is onze ervaring!

Programma-overzicht 30 mei 2015

13.30 Treingangers verzamelen op station Naarden/Bussum om mee te rijden met IG culinaire leden met hun auto's naar de asperge boerderij
13:45 Verzamelen leden met eigen auto/vervoer bij asperge boerderij
14:00 Aanvang rondleiding asperge boerderij
15:30 Vertrek naar Gooische Kookstudio in Naarden. OV gangers kunnen meerijden met leden met auto.

EINDE MIDDAG PROGRAMMA

17:00 Aanvang kookworkshop
19:00 Aan tafel voor eigen gemaakte vier-gangen diner
21:00 Einde

Locatie en bereikbaarheid

OV/treinreizigers verzamelen op treinstation Naarden/Bussum

Met de auto:

Adres Aspergeboerderij Bakkum: Angerechtsweg 11, Blaricum. Parkeergelegenheid: Ja www.boereblij.nl
Adres Gooische kookstudio: Kobaltstraat 11c, Naarden. Parkeergelegenheid: Ja www.gooische-kookstudio.nl

Kosten

Middagprogramma Asperge boerderij inclusief koffie/thee, broodje en soep is €15,- voor aspirantleden en introducees €10,- extra
Avondprogramma Gooische kookstudio inclusief kookworkshop, 4 gangendiner en drank(jes) €49,50 en voor aspirantleden en introducees €10,- extra

Aanmelden

Leden en kandidaat-leden kunnen zich aanmelden via de website. Introducés betalen altijd 10 euro extra en kunnen een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Graag tot ziens in Blaricum en of Naarden.
Namens de IG Culinair,
Wolter Westera & Robbert Lagerweij

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.