genius open 2015Say hello to the wonderful world of San Fu Maltha and smile! Of in goed Nederlands: Genius gooit de deur van het slot, opent de ramen, schuift de gordijnen opzij en verwelkomt een groot man uit de Nederlandse artfilmwereld in ons midden. Op zaterdag 26 september spreekt hij tijdens een topprogramma dat zoveel mogelijk nieuwkomers naar onze aloude club moet lokken. Een onbescheiden doel: een record aantal LBGT-ers laten kennismaken met de ‘Genius-experience’.

Leden kunnen zich na het inloggen registreren via de registratiemodule. Voor de inschrijving voor Genius Open 2015 voor niet-leden, klik op de onderstaande button:

ctageniusopen2015

Dat moet lukken met San Fu Maltha, de filmproducent die verantwoordelijk is voor volle bioscoopzalen met titels als Oorlogswinter, Tirza, Alles is Liefde, Zwartboek en veel meer. Hij was ook medeoprichter van distributeur A-Film, die de Lord of the Rings-trilogie naar Nederland haalde. Hoe maak je hier een film, die de concurrentie met Hollywood aan kan in de bios? Hoe houd je enfants terribles als Paul Verhoeven en Martin Koolhoven in de hand?

Boris Dittrich van Human Rights Watch hadden we al eerder aangekondigd. Voormalige rechter Dittrich kreeg landelijke bekendheid in zijn twaalf jaren als Kamerlid voor D66 (1994-2006). Toen maakte hij zich al sterk voor de rechten van LHBT-mensen, nu werkt hij als Advocacy Director Seksuele Minderheden voor de mensenrechtenorganisatie Human Right Watch. In het Amsterdamse Volkshotel vertelt hij op 26 september confronterende verhalen over landen, waar homo’s en lesbiennes het een stuk moeilijker hebben dan wij hier in Nederland. Daarom plakken we ook een benefiet inzamelingsactie aan deze zaterdagmiddag vast, zodat Human Right Watch en Boris Dittrich nog beter hun werk kunnen doen.

Nog een speciale gast waarover we jullie nog niets hadden verteld: Janine Dijkmeijer combineert de unieke talenten van een (voormalig) professioneel danser en zakelijk directeur. Na jaren zelf op het podium te hebben gestaan (Krisztina de Châtel, Conny Janssen), richtte ze het filmfestival Cinedans op en werd later zakelijk directeur van het Nationaal Ballet. Vorig jaar stapte ze over naar Den Haag, naar het Nederlands Danstheater. Hoe loods je zo’n gezelschap door de roerige tijden van verhuizingen en bezuinigingen heen?

De sportieve inbreng komt van Agnes Elling. Zij kent de Nederlandse sportwereld van binnen en van buiten. De sportsociologe is de aangewezen persoon om ons op de hoogte brengen van de (veranderende) positie van homo's en lesbiennes in de sportwereld. Zelf was ze actief als hordenloopster, keepte ze in een zaalvoetbalteam en In 1999 was ze medeoprichtster van Dutch Gay & Lesbian Athletics. Als onderzoekster doet ze mee aan NWO-Sport projecten als 'Sport in Tijden van Ziekte' en 'Van voetbalvrouwen naar vrouwenvoetbal'. Bij Genius vertelt de sociologe van het Utrechtse Mulierinstituut voor Sociaal-Wetenschappelijk Sportonderzoek hoe de publieke positie van homo's en lesbiennes in de sportwereld verandert, hoe lesbiennes worden weggepoetst om vrouwensport voor een breed publiek aantrekkelijk te maken en te houden. En hoe ga je als sporter om met homograppen in de sportwereld?

EARLY BIRD

Waarom beginnen we al zo vroeg leden werven voor september? We willen een volle bak, die alle uitgenodigde newbies, journalisten en andere professionals overtuigt dat ze ook lid van Genius moeten worden. Om jullie een klein duwtje in de rug te geven is er een speciale aanbieding voor vroegkomers. Voor Early Birds kost de hele dag geen 68 maar 48 euro. Sla je het walking dinner over, dan kosten ontvangst met sandwich & drankje en 4 topsprekers geen 29 maar 19 euro.

Locatie en bereikbaarheid

Volkshotel
Wibautstraat 150
1091 GR Amsterdam
www.volkshotel.nl

Bereikbaarheid
Met het openbaar vervoer:
− Vanaf het NS-station Amstel: bus 50,51,53,54 richting Amsterdam CS, 1e halte.
− Vanaf het NS-station Zuid WTC: bus 51 richting Amsterdam CS, 5 haltes.
− Vanaf het Centraal Station: metrohalte Wibautstraat (uitgang ‘Grensstraat’).

Met de auto:
− Vanuit alle richtingen volg de ringweg Amsterdam (A10) richting afslag S112 (A10 oost).
− Neem de afslag S112: Duivendrecht/Diemen-Zuid/Centrum.
− Ga bij de stoplichten linksaf richting Centrum (S112).
− Bij rotonde (verkeerslichten) rechts aanhouden richting Centrum (S112); na 1 km aan de linkerkant. Om te keren iets doorrijden en linksaf de Ruyschstraat in, blokje rechtsom en stukje terugrijden op Wibautstraat. Parkeren kan naast het hotel voor 2 euro per uur. Indien geen parkeerplekken meer beschikbaar dan (betaald) parkeren in de buurt.

Zorg dat je erbij bent en meld je aan voor 1 augustus! En ronsel vrienden en vijanden en introduceer ze op zaterdag 26 september. Samen maken we er een unieke Open Dag van.

Programma-overzicht 26 september 2015

12:00 Ontvangst met sandwich & drankje
13:00 Boris Dittrich - Human Rights Watch
13:45 Genius Experience I
14:00 San Fu Maltha - Fu Works filmproducties
14:45 Pauze
15:15 Agnes Elling-Machartzki - Mulierinstituut voor Sociaal-Wetenschappelijk Sportonderzoek
16:00 Genius Experience II
16:15 Janine Dijkmeijer - Nederlands Danstheater
17:00 Borrel
18:30 Walking Dinner (optioneel)
20:30 Einde

Kosten

Ontvangst met hapje en drankje en middagprogramma : 29 euro per persoon, early bird (tot 1 augustus!), 19 euro per persoon
Walking dinner: 39 euro per persoon, early bird (tot 1 augustus!), 29 euro per persoon

Aanmelden

Leden en kandidaat-leden kunnen zich uitsluitend aanmelden via de website. Meld een eventueel meekomende partner of andere gast ook aan via de website. Introducés betalen voor dit event niet extra.

Voor de inschrijving voor Genius Open 2015 voor niet-leden, klik op de onderstaande button:

ctageniusopen2015

We zien je graag op 26 september!

Bas van Haren, Frans van Wel, Dirk Koppes, Michael Koutstaal, Alexander Nickel, Mart Voorsluis

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
Voor financiën: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.