foto 1Koken op een Weber of een Green Egg? Saai? Avontuur bestaat nog, en het begint zaterdag 25 oktober in een tipi. Samen eten prepareren en verorberen in Finse sferen: IG Culinair organiseert voor het tweede jaar op rij de Dies, en dat zullen we weten ook. Ze geven zelfs korting voor early birds!
Sommige Genialen koesteren jeugdtrauma’s aan natgeregende nachten in Indianententjes. Vrees niet, IG Culinair heeft de zaak strak in handen en heeft geregeld dat we op de verjaardagsviering van Genius op zaterdag 25 oktober in super-de-luxe tipi’s samen koken en eten. In het uiterste (onweer) geval is er ook nog een Finse Kota, een uit de hand gelopen tuinhuis (in dit geval eerder een tuinvilla), waar we uit de voeten kunnen.


Voor we gaan koken, storten we ons eerst op smaakopwekkende literatuur. Enkele leden van het bestuur zullen een 'culiterair intermezzo' verzorgen in één van de tipi-tenten. Daarnaast is ook een oude bekende van eerdere Culinaire/Dies bijeenkomsten van de partij, namelijk Sommelier en Professional Speaker Robin Porrio. Ook hij zal een deel van het programma in de andere tipi-tent voor zijn rekening nemen.


Na de literaire middagsessie nemen de  mensen van cookingadventure.nl het weer over. Na een korte introductie over Slow Cooking gaan we in overdekte buitenkeukens aan de slag. Er wordt gekookt op open vuur en/of kolen in de lekker verwarmde tipi-tenten waarbij men gebruik maakt van verschillende typen gietijzeren pannen die dienst doen als braadpan, kookpan of oven.

Een Bourgondisch maal in een uitzonderlijke setting is het dankbare resultaat als we in één van de tipi-tenten de  heerlijke opbrengst van dit groepsgebeuren daadwerkelijk mogen gaan proeven.

Na de maaltijd gaan de koffie- en theeketels op het vuur en tijdens de na-borrel na de kookworkshop ontstaan rond het kampvuur hopelijk de mooiste nieuwe literaire culinaire verhalen. De tijdsduur van de workshop inclusief diner is vier uur.

 

Programma 25 oktober:
13.00 uur Ontvangst op Landgoed de Biestheuvel met lunch-broodjes en drankjes.
14.00 uur Start middagprogramma o.l.v. Klaas Visser, Ted van Lieshout en Robin Porrio
14.45 uur Wissel groepen
15.00 – 15.45 uur 2de ronde presentaties/lezing
16.00 – 20.00 uur Kookworkshop
20.00 – 21.00 uur Na-borrel
21.00 uur Einde

De drankjes en het eten zijn inbegrepen in de deelnameprijs.


Lokatie:
Landgoed de Biestheuvel
Hoogcasteren 25
5528 NP Hoogeloon (Noord-Brabant)

 

Bereikbaarheid:

Openbaar vervoer:
Er zijn helaas geen openbaar vervoersmogelijkheden naar het landgoed. Dichtstbijzijnde stad met NS  station is Eindhoven. Je kunt het beste met eigen auto of meerijden.
Auto:

Gratis parkeren op het terrein van Landgoed de Biestheuvel. Gebruik je navigatiesysteem voor de route naar het landgoed. Reistijd vanaf de Randstad ongeveer 1,5uur!

Kosten:
NIEUW!  Vroegboekkorting:
 €47,50  i.p.v. €57,50  voor het hele programma incl. alle drank(jes), lunchbroodjes, kookworkshop incl. diner&drank(jes) en presentaties/lezingen als je je inschrijft tot en met woensdag 15 oktober.
Vanaf 16 oktober kost het programma €57,50 p.p. Dus schrijf je snel in en profiteer van deze interessante vroegboek-korting!
Vanwege het budget en de locatie van het programma is het ditmaal alleen mogelijk het gehele programma van de Dies te volgen!

 

Aanmelden:
Leden en kandidaat-leden kunnen zich alleen aanmelden via de website. Introducés kunnen een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Graag tot ziens in Hoogeloon voor de verjaardagsviering van Genius! We rekenen op een inspirerende en gezellige Dies!
IG Culinair

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.