senegalCoppejansSnel een spoedactiviteit tussendoor: zaterdagmiddag 30 augustus (1 dag na de opening!) bezoekt Genius de Pride Photo Award expo in de Amsterdamse Oude Kerk. De Pride Photo Award is een jaarlijkse fotografiewedstrijd over gender en seksuele identiteit met dit jaar als thema Get Closer. In de categorieën repo, gender, specials en ‘open’ laten fotografen uit Italië, China, België, Bangladesh en veel meer landen hun beste recente werk zien. Van Colombia’s Next Drag Superstar via een experimentele Chinese relatie tot Out in the Hood of het schokkende Homophobia in Russia.

Projectmanager Joeri Kempen geeft om 1600 uur een toelichting op deze tentoonstelling. Daarna vertelt de Nederlandse fotograaf Ernst Coppejans over zijn bezoek aan Senegal, en de foto’s die hij daar maakte van de (illegale) gay scene. Krachtig werk van krachtige mannen die de negatieve attitude in hun moslimland trotseren. De foto´s hingen tijdens GayPride in de Amsterdamse Melkweg onder de titel ´Dans le milieu´. Als product designer bezocht Coppejans Senegal geregeld voor werk. Hoezeer hij ook genoot van het land, hij realiseerde zich elke keer dat hij daar nooit zichzelf zou kunnen zijn. Een situatie waar Senegalese homo’s en lesbo’s elke dag mee te maken hebben. Dat verhaal wilde Coppejans vertellen door de anonieme groep een gezicht te geven in een portrettenreeks. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar via het COC en Human Rights Watch lukte het hem afgelopen winter in contact te komen met twee personen in Dakar die onder de radar opkomen voor de rechten van LGBT’s.
Coppejans: “Ik heb mooie, lieve, inspirerende en getalenteerde jonge mensen ontmoet die weigeren zich te verschuilen achter een heterohuwelijk en daardoor geen toekomstperspectief hebben. Sommige verhalen brachten mij tot tranen. Enorm dapper dat ze mee wilden werken aan mijn project.”

Na bezoek van de tentoonstelling in de Oude Kerk tussen 1600-1800 uur wandelen we naar de Zeedijk voor een borrel in eetcafé Skek van 1830 tot 20.00, waarna voor de liefhebbers een lekkere en voedzame maaltijd volgt (à la carte!). Skek is een studentikoos restaurant vol kunst en muziek, waar ook de vegetariërs een aangename hoofdschotel kunnen bestellen.

Programma:
1600-1800 Oude Kerk, Amsterdam
Kosten 6 euro. Bezoekers met Museumjaarkaart svp laten scannen, dan ondersteun je de Oude Kerk en de Pride Photo Award.

Borrel en diner in eetcafé Skek, Zeedijk 4-8, Amsterdam, www.skek.nl
Borrel 18.30-20.00 uur voor eigen rekening
Eten vanaf 20.00 uur, ook voor eigen rekening. Svp opgeven of je mee-eet middels de keuze bij aanmelden. Eten is à la carte. Maximaal 25 mensen.

Aanmelden:

Leden en kandidaat-leden kunnen zich alleen aanmelden via de website. Belangstellenden kunnen een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Er zijn nog een paar plaatsen over voor het eten, maar voor het middagprogramma is er geen limiet. Omdat de website dat onderscheid niet kan maken kan het zijn dat je je tijdelijk niet kunt aanmelden voor het middagprogramma. Probeer het dan later opnieuw.

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.