nhow facade nhow rdHet kan jullie niet ontgaan zijn: er is iets aan de hand in Rotterdam.  De New York Times noemt de stad in de top 10 van de reistips voor 2014. De Rough Guide duidt Rotterdam ook als tip in de top tien van te bezoeken steden. Het wordt dus hoog tijd voor een verkenning! Duidelijk is dat de net opgeleverde iconen van de stad, het Centraal Station en De Rotterdam, zeker van invloed zijn geweest op deze lijstjes. Daarom nemen we jullie mee op een “urban trail” door Rotterdam die  begint en eindigt bij deze markante gebouwen.

We ontvangen jullie in Grand Café Engels in het Groothandelsgebouw naast station Rotterdam Centraal. Met gidsen zullen we het gebied rond het station verkennen. Een gebied waar de vernieuwing is ingezet, maar waar de komende jaren ook nog veel zal gebeuren. Via het Central Post, monument uit de wederopbouw) wandelen we naar het Schieblock dat op de nominatie staat om gesloopt te worden, maar waar nu heel creatief Rotterdam een werkplek heeft.  We beklimmen het gebouw en bekijken de skyline van Rotterdam vanaf de Dakakker. Hier worden de groenten geteeld voor een aantal omliggende horecagelegenheden.


Na een korte wandeling bezoeken we de bouwplaats van het Stadstimmerhuis. Dit icoon in aanbouw is het derde gebouw van Rem Koolhaas in de  stad waar ook zijn bureau O.M.A. (Office for Metropolitan Architecture) zetelt. Saskia Simon, architect bij O.M.A. zal een toelichting geven op het ontwerp.

Met een korte metrorit (OV-chipkaart meenemen!) eindigen we onze tocht op de Wilhelminapier bij De Rotterdam, dat andere gebouw van Rem Koolhaas. Deze verticale stad met kantoren, appartementen, hotel en horeca is één van de grootste gebouwen van Nederland, En hier kunnen we  bij een borrel uitkijkend over de Erasmusbrug de indrukken van de dag bespreken en dat voortzetten in een diner.

Programma 28 Juni

13u00 ontvangst met koffie en thee
13u30 start wandeling
17u00 borrel in Hotel NHow
18u30 diner in Hotel NHow

Locatie en bereikbaarheid

Start: Grand Café Engels, Stationsplein 45, 3013 AK Rotterdam; vervolgens stadswandeling en metrorit naar Wilhelminapier.
Borrel en dinerlocatie Hotel NHow, Wilhelminakade 137, 3072 AR Rotterdam.
www.nhow-rotterdam.com

 

Kosten

Het middagprogramma kost 10 euro.
Het middagprogramma inclusief diner kost 45 euro.
Borrel en drank bij het diner zijn voor eigen rekening.

Aanmelden
Leden en kandidaatleden kunnen zich alleen aanmelden via de website. Introducés betalen altijd 10 Euro extra en kunnen een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Graag tot ziens in Rotterdam!
René Onsia / Johan Schenk / Arjan Vaandrager

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.