LGBTFamily 1Kun je kinderen krijgen als je homo of lesbisch bent? Natuurlijk kan dat, in Nederland groeien meer dan 25.000 kinderen op in een 'roze gezin'. Er zijn uiteenlopende mogelijkheden om je kinderwens als homo of lesbo in vervulling te laten gaan. Denk daarbij aan adoptie, pleegzorg, co-ouderschap, draagmoeder, spermadonor of stiefouderschap.

Op 22 februari 2014 organiseert de Interessegroep Gezondheid & Welzijn een activiteit met het thema Roze ouderschap.

Stichting Meer dan gewenst (co-ouderschap) en adoptiestichting A New Way (adoptie) zullen beiden een algemeen en persoonlijk verhaal vertellen. Aansluitend zal universitair hoofddocent Henny Bos een lezing geven over homo- en lesbisch ouderschap. Na een korte afsluiting volgt de borrel. Om het genius netwerk optimaal te benutten willen we leden met kennis en deskundigheid op het gebied van roze ouderschap en de psychologische, juridische impact hiervan, oproepen om aanwezig te zijn.

Deze bijeenkomst is niet alleen voor (kandidaat)leden maar ook voor introducees en niet-leden.

 

Deze interessante bijeenkomst zal centraal in het land plaats vinden, namelijk in de Winkel van Sinkel in Utrecht. http://www.dewinkelvansinkel.nl/. Hier zullen we niet alleen de bijeenkomst houden maar ook borrelen en dineren.

s Avonds wordt in de Winkel van Sinkel hun bekende Foute Feest georganiseerd. Het is mogelijk om hiervoor apart kaarten te kopen, ze zijn niet inbegrepen in de prijs van het diner.

 

Programma

13u00 ontvangst

13u30 inleiding en korte introductie Genius (Mark Friebel)

13u45 adoptiestichting A New Way http://www.anewway.nl/
Al ruim 10 jaar adopteren paren van gelijk geslacht kinderen uit de USA. Tot voor kort was dit de enige mogelijkheid om via buitenlandse adoptie een gezin te kunnen vormen. Adoptiestichting A New Way (ANW) begeleidt sinds medio 2011 alle procedures met Amerika. Tussen de 30-40% van de paren die zich melden is van gelijk geslacht en tussen de 30-40% van de plaatsingen vindt ook plaats bij paren van gelijk geslacht. Tijdens de bijeenkomst zal iemand van A New Way vertellen hoe de USA procedure werkt en zal er ook een homostel aanwezig zijn om hun ervaringen te delen.

14u30 stichting Meer Dan Gewenst http://www.meerdangewenst.nl
Stichting Meer Dan Gewenst (MdG) zet zich in voor homo’s, lesbo’s en biseksuelen die gekozen hebben voor kinderen binnen hun relatie. MdG organiseert informatieve bijeenkomsten over o.a. juridische, sociale en klinische aspecten van lesbo- en homo-ouderschap waar men elkaar kan ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Voorzitter Jelle Martens en bestuurslid Sara Coster (kinderwenscoach, auteur van 'de wens en de vaders', www.kinderwenscoach.nl, moeder van 2 kinderen in co-ouderschap met homostel) zullen hun ervaringen delen.

15u15 pauze

15u45 lezing same-sex parenting (mw. dr. H.M.W. Bos, http://www.uva.nl/over-de-uva/organisatie/medewerkers/content/b/o/h.m.w.bos/h.m.w.bos.html
Universitair hoofddocent Henny Bos zal een lezing geven over homo- en lesbisch ouderschap en hoe de betrokken kinderen zich ontwikkelen. Ze zal een overzicht geven van de afgesloten en lopende studies met betrekking tot roze ouderschap.

16u30 afsluiting, mogelijkheid tot stellen van vragen

17u00 borrel

18u30 diner

21u30 foute feest (niet in prijs inbegrepen, apart reserveren)

 

Lokatie

Winkel van Sinkel, Oude gracht 158, 3511 AZ Utrecht

 

Bereikbaarheid

http://www.dewinkelvansinkel.nl/contact/bereikbaarheid/

Goed bereikbaar met openbaar vervoer, met de auto mogelijkheden voor P+R en parkeergarage Springweg op 10 minuten loopafstand.

 

Kosten

Het middagprogramma inclusief borrel kost 15 euro per persoon, dranken bij borrel voor eigen rekening. De middag met borrel en het aansluitende diner kost 55 euro per persoon (inclusief 2 drankjes bij het diner).

Het Foute Feest moet apart gereserveerd worden, wanneer er animo voor is dat graag aangeven bij het aanmelden voor de activiteit dan wordt eventueel onderzocht of er groepskorting bedongen kan worden.

 

Aanmelden

Leden en kandidaatleden melden zich zoals altijd aan via de website. Eventuele introducees meld je ook aan via de site. Niet leden kunnen een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Graag tot ziens in Utrecht!

Koos Lukkien, Frits Brommet, Mark Friebel, Mario van Lee en Ronald van Duijvenvoorde

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.