haarlem - hodshon huis - foto arjan bronkhorst lage res 3IG Culinair organiseert de maandelijkse Genius activiteit op zaterdag 26 oktober. Deze dag staat in het teken van het vieren van de 21ste verjaardag van Genius binnen (natuurlijk) een culinaire context.

Voor deze feestelijke dag is een prachtige locatie gevonden: het Hodshon Huis aan het Spaarne in Haarlem, dat wordt beheerd door Vereniging Hendrick de Keyser. Voor het interieur werden kosten nog moeite gespaard; om dit zelf te zien zal aan het einde van de middag een rondleiding worden gegeven door dit prachtige pand onder leiding van Genius lid Niek Smit.

Na ontvangst zal de middag starten met een lezing van Robin Porrio. Het thema van de lezing is ‘De essentie van smaak’. Hoe gaan we om met smaak? Hoe kunnen we smaak gaan neerzetten als een wetenschap, met handvatten, met begrijpelijke definities? Hoe kunnen we gastronomie gaan begrijpen en onszelf gaan ontwikkelen als aankomende experts in de smaakkunde? Om zijn verhaal te ondersteunen zullen tijdens de lezing bijpassende ingrediënten worden aangeboden. Na een korte pauze zal de heer Verbunt sr. ingaan op begrippen uit de lezing van Robin Porrio, maar dan in relatie tot wijnen. Tijdens deze lezing zal een aantal wijnen worden geproefd ter ondersteuning van het verhaal en zal heerlijk fingerfood worden aangeboden; alvast een letterlijk voorproefje van het buffet aan het einde van de dag, dat zal worden verzorgd door Food for the Mood.

 

 

Robin Porrio leeft volgens het credo ‘La Convivialità’, ofwel: vriendschap, genegenheid en gastvrijheid. Na zijn opleiding tot restaurantkok is hij afgestudeerd aan de Hotelschool, studeerde Bedrijfskunde en volgde aanvullende wijnopleidingen. Hij is vinoloog aan de Wijnacademie, winnaar van de prijs ‘Alliance Gastronomique Néerlandaise 2000’, Geridderd in de ‘Ordre de la feuille de Vigne’ en Chevalier Sabreur du Confrérie du Sabre D’Or. Robin Porrio is een veelgevraagd spreker.

 

B. Verbunt sr. is vader van Genius lid Bernard Verbunt, en telg uit het bekende wijnkopers geslacht Verbunt en opgevoed onder het motto: ‘Water is er om handen te wassen, wijn om te drinken’. De heer Verbunt sr. was van 1981 tot 1985 lid van de Jury van het beroemde ‘Concours Agricole’ te Parijs en vervolgens ook van het ‘Concours des Vins’ te Mâcon en werd benoemd tot ‘Officier du Syndicat Les AMIS de POMERO’ en Membre de la’Confrèrie des VIGNERONS DE MERCUREY’.

Het Hodshon Huis werd in 1794 gebouwd voor de schatrijke Keetje Hodshon. Het gaat om een neoclassicistisch patriciërshuis. Decorateurs uit Haarlem en Amsterdam verzorgden het fraaie stucwerk, het fijne schilderwerk en het sublieme houtsnijwerk. Het is uniek dat het geheel vrijwel ongeschonden bewaard is gebleven.

Meer over de locatie

 

Programma

13.00: ontvangst

13.45: lezing Robin Porrio

15.05: pauze

15.30: lezing de heer B. Verbunt sr.

16.15: borrel en rondleiding Hodshon Huis

18.00: buffet

21.30: einde

 

Lokatie

Hodshon Huis

Spaarne 17

2011 CD Haarlem

 

Bereikbaarheid

Vanaf Haarlem CS ongeveer 15 minuten lopen. Parkeren kan in parkeergarage De Appelaar, Damstraat 12, 2011 HA Haarlem (navigatie: Spaarne 36, Haarlem).

Er zijn werkzaamheden aangekondigd voor het spoor:

 

Haarlem-Amsterdam Centraal vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 oktober

 

Oorzaak

 

  • door spoorvernieuwing

 

U kunt gebruikmaken van de bussen

 

  • tussen Haarlem en Amsterdam Sloterdijk rijden bussen
  • tussen Amsterdam Sloterdijk en Amsterdam Centraal rijden minder treinen
  • reis tussen Amsterdam en Leiden, Den Haag, Rotterdam en verder via Schiphol

 

Extra reistijd

 

  • een kwartier tot een half uur

Kosten

Het middagprogramma inclusief proeverij tijdens de lezing en inclusief borrel kost 15 euro per persoon. Je kunt je ook apart voor het buffet opgeven, dat kost 35 Euro. Middag, borrel en buffet zijn 45 euro per persoon. Introducés betalen 5 euro toeslag per persoon. Koffie en thee inbegrepen, drankjes tijdens borrel en buffet voor eigen rekening.

 

Aanmelden

De aanmelding is inmiddels gesloten.

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
Voor financiën: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.