Whikes 427 Juli 2013

Niet bang voor een beetje klimmen en dalen? Bedwing dan de Schoorlse Duinen, Nederlands breedste en meest gevarieerde duingebied. Een eeuw geleden was het hier één grote zandbak, nu broeden er tientallen vogelsoorten, groeien er de mooiste paddenstoelen en speelt het zonlicht met duizenden boomblaadjes. Liet Staatsbosbeheer honderd jaar geleden het zand juist vastleggen door bomen te planten, nu mogen sommige duinen weer vrij stuiven. Meer dan 60 kilometer fiets- en wandelpad voert je langs stuivende duinen, oude bossen en prachtige weilanden. Vlakbij de Schoorlse duinen ligt de beroemde Hondsbossche Zeewering met daarachter de prachtige polders van Camperduin en Hargen.

Ligfietsen, Whike zeilfietsen en Segways

Het programma begint in strandpaviljoen Struin in Camperduin, aan het strand vlakbij de Schoorlse duinen en de Hondsbossche Zeewering. Na de ontvangst met een broodjeslunch gaan we op pad door de prachtige omgeving. We maken een tour langs strand, zee, duinen, bos en polders. We bieden je de keuze uit een Segwaytour, een Ligfietstour of een Whike zeilfietstour.

De natuur verkennen op een ligfiets of een Segway is een fantastische ervaring. Op een ligfiets heb je door de lage positie zeer direct contact met de natuur om je heen. Ontspannen, comfortabel en snel ga je door de prachtige Schoorlse natuur. Op een elektrische Segway glij je juist hoger dan normaal, geruisloos door het landschap. De nadruk bij de Segway ligt op het leren rijden, waarbij we ook buiten de verharde paden rijden en de hoogste duinen van Nederland (tot wel 54 meter hoog!) bedwingen. Op een Whike zeilfiets maak je gebruik van fiets en zeil. Met GPS op de zeilfiets maken we een tocht over de Hondsbossche Zeewering en door de polder.

Afternoon Tea

Na deze prachtige ervaring in de buitenlucht gaan we naar restaurant De Bokkesprong, een Noordhollandse Stolpboerderij in het nabijgelegen Hargen. Hier genieten we van een Afternoon Tea met heerlijke hapjes, hartig en zoet, bij mooi weer geserveerd op een idyllisch terras in de tuin.

Ligfietsen 1PROGRAMMA-overzicht met tijden: zaterdag 27 juli

12.00-13.00 uur: ontvangst met lunch in Strandpaviljoen Struin in Camperduin

13.00-15.00 uur: buitenactiviteit, naar keuze:

* Ligfietsentour in het Schoorlse duingebied

* Segwaytour in het Schoorlse duingebied

* Whike zeilfietsen op de Hondsbossche Zeewering en omgeving

15.00-15.30 uur: verplaatsing naar restaurant De Bokkesprong in Hargen

15.30-17.30 uur: Afternoon Tea in De Bokkesprong

Let op:

- Geef je snel op! Het aantal plaatsen voor deze Genius zomeractiviteit is beperkt tot 45 deelnemers.

- Het aantal Segways, ligfietsen en Whike zeilfietsen is beperkt. Geef bij het inschrijven dus de volgorde van je voorkeur aan. Mocht er onevenredig grote belangstelling zijn voor een van de activiteiten dan moeten we via loting de plaatsen verdelen. We kunnen je dus geen garantie bieden op de activiteit van je eerste voorkeur. Voor een Segway geldt een toeslag van 20 euro die je terugkrijgt mocht je onverhoopt niet kunnen deelnemen aan de Segway-activiteit.

 

SegwayskleinLocatie en bereikbaarheid

Strandpaviljoen Struin, Heereweg 407, 1871 GL Camperduin. Voldoende parkeergelegenheid op 50 meter afstand van het strandpaviljoen (euro 3,50 per dag). Openbaar vervoer: 30 minuten met bus 151 vanuit Alkmaar.

Restaurant De Bokkesprong, Heereweg 337, Hargen (Groet). Parkeergelegenheid is bij de Bokkesprong aanwezig en anders 75 meter voor het restaurant, rechts aan de Heereweg.

Hou bij mooi weer rekening met enige drukte op de wegen richting de stranden!

 

Kosten

36 euro per persoon. voor het hele programma (Lunch, Activiteit en Afternoon Tea). Voor een Segway geldt een toeslag van 20 euro. Het totaal komt in dat geval uit op 56 euro per persoon. Inschrijving voor een deel van het programma is niet mogelijk.

Introducés betalen zoals gebruikelijk tien Euro meer.

Aanmelden

Leden en kandidaatleden kunnen zich aanmelden via de website www.genius.nl  Log in en klik dan op de activiteit onder "meld je aan". Geef eerst op of je de Segway zou willen kiezen dan wel lig- of zeilfiets. Dit vanwege het prijsverschil. Verder geef je verderop je eerste en tweede keus op voor een vervoermiddel.

Introducés kunnen een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Graag tot ziens !

IG Natuur & Outdoor

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
Voor financiën: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.