AidstoenennuDe IG H en A organiseert op zaterdag 28 september de themabijeenkomst Hiv-Toen en Nu. In zaal ‘Room with a View’ van het EYE Film Instituut Nederland zullen, onder leiding van dagvoorzitter Karin Spaink, experts uit de medische wereld en de homogemeenschap een beeld schetsen van de begintijd van hiv en de huidige stand van zaken. Tevens wordt aangegeven wat er gedaan is om de epidemie te beteugelen, zowel op het medische vlak als op het gebied van gedragsmatige preventie. Daarbij de vraag aan de experts en het publiek of deze preventiestrategieën hebben bijgedragen aan het verminderen van de transmissie van hiv. Tenslotte is er een plenaire discussie met als doel de sleutel tot succes aan te geven die leidt tot nog verder terugdringen van hiv. Ook is er ruimte om eigen kennis over seks, liefde en stimulanten te testen.

 

Onder leiding van Peter de Groot en Loek Elsenburg, (hiv-consulent bij het VUmc) beginnen we de middag met de ‘Seks & Liefde’ quiz. Vervolgens zal Gerard van Asselt (arts-microbioloog met jarenlange ervaring in de zorg rondom hiv) vertellen hoe in de jaren ’80 de medische wereld met hiv omging en wat er aan behandelingen mogelijk was en schetst hij de ontwikkelingen naar het heden.

Na de pauze vertelt Stan van Loon (initiatiefnemer en coördinator van Checkpoint Amsterdam) over de problemen om in Nederland sneltesten op de markt te krijgen en hoe uit deze situatie Checkpoint is ontstaan. Checkpoint werd een succes in Nederland en in de EU. Tevens komt de ontwikkeling van de huidige vierde generatie sneltesten aan de orde en de mogelijkheden om met je GSM op hiv te testen. Hierna analyseert Kai Jonas (sociaal psycholoog verbonden aan de UvA en bekend van onderzoeken naar seksueel gedrag van jongeren) vanuit zijn vakgebied de geschiedenis van de tot nu toe gedane preventie en geeft hij zijn mening over wat werkt, wat niet werkt en waar we nog weinig over weten. Aansluitend zal er, onder leiding van Karin Spaink, een plenaire discussie worden gehouden met als doel de sleutel te vinden tot succesvolle preventie en vermindering van hiv transmissie. Na afloop van de middag zetten we de bijeenkomst voort op het bovenste niveau van EYE bar-restaurant. Hier zullen zowel de borrel als het diner plaatsvinden.

 

Programma

13.00 Ontvangst leden in zaal ‘Room with a View’

14.00 ‘Seks & Liefde’ quiz – Peter de Groot en Loek Elsenburg

14.30 Hiv, toen en nu – Gerard van Asselt

15.00 Koffie/Thee

15.30 Checkpoint en sneltesten – Stan van Loon

16.00 Hiv preventie – van ‘spotting the spots’ tot averechtse effecten – Kai Jonas

16.30 Discussie – onderleiding van Karin Spaink

17.00 Borrel

18.30 Diner bij Eye Bar-Restaurant

21.30 Einde

 

EyeBereikbaarheid

Met de auto, het openbaar vervoer en de fiets is EYE Film Instituut Nederland goed te bereiken. Er is parkeergelegenheid recht achter het gebouw. Bereikbaarheid openbaar vervoer: Vanaf Amsterdam Centraal Station is het 2 minuten varen met de pont (Buiksloterwegveer) die voor (brom)fietsers en voetgangers 24 uur per dag gratis vervoer naar de overkant biedt. Als je in Noord van de pont afstapt sla je direct linksaf en bent je te voet binnen 3 minuten bij EYE. http://www.eyefilm.nl/bezoekersinformatie/contact-en-route

 

Kosten

Middagprogramma inclusief borrel: 14 euro per persoon. Dagprogramma, inclusief diner: 44 euro per persoon. Borrel en diner zijn exclusief drank. Inmiddels is de inschrijving voor het diner gesloten.

 

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via de website www.genius.nl Na inloggen zie je rechts de activiteiten onder 'meld je aan'. Introducés kunnen een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Graag tot ziens bij Eye in Amsterdam-Noord!

 

Berry Feith

Peter de Groot

Patrick Langner

Alexander Nickel

Noud van Poppel

Kees Waaldijk

Martijn Weijtens

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.