Een workshopmiddag (29 juni) over Persoonlijke Effectiviteit door de InteresseGroep Mens & Organisatie, waarin vragen centraal staan als:APE klavier

  • Ben ik een speelbal van de crisis of blijf ik zelf aan het roer?

  • Hoe ga ik om met materiële, relationele en spirituele vraagstukken die een veranderende wereld met zich meebrengt?

  • Weet ik wat mijn plaats is, welke bestemming ik wil bereiken en hoe ik daar kan komen?

De trainers/coaches van IG Mens & Organisatie bieden je deze middag keuze uit vier workshops, in de stijl van onze succesvolle eerdere themamiddagen: ‘Zichtbaarheid als gay professional’ (2009), ‘Gay leadership’ (2010) en ‘ Persoonlijk Verandermanagement’ (2011).

Trendwatcher en toekomstpsycholoog Tom Kniesmeijer (http://www.kniesmeijer.nl) zal ons een introductie geven op het thema.

Daarna kun je in ons atelier een workshop kiezen uit het onderstaande palet.

Emotionele intelligentie
Emotionele intelligentie (EQ) bepaalt veel meer dan IQ je succes. In deze workshop leer je wat emotionele intelligentie is en welke competenties het betreft. Vervolgens gaan we met elkaar in gesprek over hoe goed je hier in de praktijk in bent en tegen welke grenzen je misschien aanloopt. Er is ruimte om casuïstiek te bespreken en elkaar tips aan te reiken hoe effectiever te zijn in je werk.

Vertrouwen
Mensen hebben de behoefte en de neiging om vertrouwen te hebben in zichzelf, in anderen, en in de wereld om hen heen.

In deze tijd staat dat vertrouwen vaak onder grote druk. Men vertrouwt niet meer vanzelf op bestuurders, banken, zorgverleners, de wetenschap of de kwaliteit van voedingsmiddelen. En evenmin altijd op leidinggevenden, collega’s, buren, mensen op straat, of zelfs partners.

Deze workshop gaat met concepten en ervaringsgewijs in op het vermogen om te vertrouwen, dat in ieder van ons tot op zekere hoogte ontwikkeld is. En kijkt naar de mate van betrouwbaarheid van actoren buiten ons, zoals in onze werkomgeving of bedrijf.

De workshop sluit af met praktische tips hoe je vertrouwen kunt creëren of herstellen.

Mindfulness
Introductie en kennismaking in een workshop door Steven Cornelissen, gecertificeerd mindfulness trainer. We krijgen een korte introductie: wat is het, waarom is er nu zoveel aandacht voor, wat heb je er aan in je priveleven en in je werk. Daarna gaan we er praktisch aan snuffelen en samen wat oefenen. Dus kennismaken door doen. 
Wat je voor deze workshop zelf moet meenemen: makkelijk zittende kleding of een joggingbroek.

Personal branding
Onder begeleiding van drie wijze mannen (adviseur, trainer en docent/coach) ga je in deze workshop aan de slag met jouw merk, met jouw Personal Brand. Belangrijke vragen zijn: wat is mijn kracht en waar krijg ik energie van? En welke kansen zie ik in mijn markt?
Het resultaat van de workshop: concrete aanknopingspunten voor het bouwen of aanscherpen van jouw Personal Brand en LinkedIn-profiel.
Doelgroep: junior en senior professionals in profit en non-profit.

PROGRAMMA-overzicht met tijden: 29 juni

12.30 Ontvangst kandidaat-leden

13.00 Ontvangst leden

13.30 Start programma

14.45 Start workshops

16.30 Plenaire wrap up

17.00 Borrel

18.30 Diner in Dunya’s Lokanta

 

Locatie en bereikbaarheid

 

Atelier en borrel:

Luzac College

Noordsingel 117

3035 EM Rotterdam

 

Het Luzac College is gevestigd in het voormalige gerechtsgebouw (gebouwd in 1899 door architect W.C. Metzelaar jr. in neorenaissance stijl).

Zowel met de auto als met het openbaar vervoer is het Luzac College goed bereikbaar.

Vanaf Station Rotterdam Centraal is het ongeveer 13 minuten lopen. Neem NIET de hoofduitgang, maar de uitgang aan de achterzijde (Noordzijde/Stationssingel), loop naar rechts en blijf deze weg volgen: Proveniersplein, Proveniersstraat, Teilingerstraat, tot je aan de Noordsingel komt. Loop over het bruggetje naar de overkant en loop een stukje naar links, tot je bij het gebouw van het Luzac College komt.

Auto: er is voldoende mogelijkheid in de buurt om (betaald) te parkeren.

Dunya Lokanta is op loopafstand van het Luzac College en vlakbij Station Rotterdam Centraal.

 

Restaurant:

Proveniersstraat 40-A

3033 CL RotterdamKosten

Kosten middagprogramma inclusief borrel 10 euro

Kosten programma inclusief borrel en eten&drinken 45 euro

Introducé(e)s betalen altijd 10 euro extra

Aanmelden

Leden en kandidaatleden kunnen zich aanmelden via de website.

Introducé(e)s betalen altijd 10 euro extra en kunnen een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.