Foto WaterlandHet gebied direct boven Amsterdam – Waterland Oost, onderdeel van nationaal landschap Laag Holland – wordt gekenmerkt door een waterrijk veenweidegebied en pittoreske monumentendorpjes. Een oer-Hollands gebied onaangetast door de tijd.

Vanuit ‘het mooiste plaatsje’ van Noord Holland, Broek in Waterland, maken we kennis met de rijke natuurwaarden die typerend zijn voor dit oude cultuurlandschap. De weilanden hier zijn een belangrijk broedgebied voor weidevogels als kievit, tureluur en de grutto die zich in mei volop laten horen en zien. Na een lezing over het gebied in een stijlvolle locatie, www.broekerhuis.nl, gaan we naar buiten waarbij we op drie verschillende manieren kennis kunnen maken met de omgeving.

Eén groep vaart met een plomp van Staatsbosbeheer richting het dorpje Holysloot. Flora en fauna van het gebied komen rijkelijk aan bod. Onderweg wordt uitgestapt op een veenmosrietlandje. Een tweede groep verkent de omgeving op de fiets: Een tocht van ca. 25 kilometer voert via Zunderdorp, Ransdorp, Durgerdam, over de dijk langs het Markermeer naar Zuiderwoude en terug naar Broek in Waterland. De derde groep blijft met beide benen op de grond: Een wandeling van ca. 11 kilometer gaat langs Volger- en Belmermeer, over loopbruggetjes richting Holysloter Die, vervolgens via een mooi weggetje naar het oude lintdorp Zuiderwoude en weer terug naar Broek in Waterland. De wandeltocht biedt volop gelegenheid onze gevleugelde vrienden te horen en zien. Afhankelijk van weersomstandigheden kunnen fiets- en voettocht ingekort worden. Nb: Indeling in groepen geschiedt om organisatorische redenen op de dag zelf.

Na zoveel buitenlucht komen we terug in het Broekerhuis en borrelen en dineren aldaar.

 

PROGRAMMA-overzicht met tijden: 18 Mei

13.00 – 13.30 ontvangst koffie/broodje in het Broekerhuis

13.30 – 14.30 lezing (agrarisch-) natuurbeheer

14.30 – 17.00 buitenactiviteit naar gelang:

* wandelroute

* fietsroute

* boottocht Staatsbosbeheer

17.00 – 18.30 Borrel

18.30 – 20.00 Diner

Locatie en bereikbaarheid

Broekerhuis, Leeteinde 16, Broek in Waterland.

Broek in Waterland is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer vanaf Amsterdam CS; buslijnen 110, 311, 314, 118 en 315 vertrekken vanaf de achterzijde van het CS.

Met de auto neemt u op de ring (A10) afslag 116 richting Volendam, na ca. 6 kilometer afslag Broek in Waterland noord nemen. Na ca. 150 meter aan de linkerkant parkeren op het parkeerterrein ‘Nieuwland’.

Kosten

Kosten middagprogramma inclusief borrel 15 euro

Kosten programma inclusief borrel en eten&drinken 40 euro

Aanmelden

Leden en kandidaatleden kunnen zich aanmelden via de website. Introducés betalen altijd 10 euro extra en kunnen een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.