KLAAS2s"DE KLEINE MAN”

Jacques van Tol: een leven geschreven.

Als ik een goede tekst schrijf hoef ik het er toch nog niet mee eens te zijn!’

Tekstschrijver Jacques van Tol is de geestelijk vader van veel onvergetelijke Nederlandse liedjes. Onder pseudoniem, of op naam van de uitvoerend artiest, was Van Tol verantwoordelijk voor ontelbare sketches, liedjes en conferences van onder andere Louis Davids, Snip & Snap en Wim Sonneveld. En toch wist praktisch niemand wie hij was...

 

Keuzes

Van Tol maakte in de Tweede Wereldoorlog keuzes die hem de rest van zijn leven zouden achtervolgen. Hij schreef teksten waarvan hij later beweerde het er inhoudelijk niet mee eens te zijn. In de toneelvoorstelling 'De Kleine Man' kijkt Van Tol terug op zijn leven en zijn beslissingen. Zijn oude vriend Louis Davids houdt hem een spiegel voor en belangrijke mensen uit zijn leven passeren de revue. Regisseur Klaas Visser, lid van Genius, vertelt in een intieme voorstelling, vol met bekende liedjes, het tragische verhaal van de passievolle Jacques van Tol. Een miskende man met een groot schrijftalent, dat door velen voor eigen gewin werd misbruikt. Zijn persoonlijke dilemma ’s zijn nog altijd actueel: moraal, wat is dat dan? Wat is goed en kwaad? Staat kunst boven politiek? is kwaliteit een vrijbrief om te maken wat je wilt?

 

Inleiding

De voorstelling op 3 Mei aanstaande wordt vooraf gegaan door een inleiding door de makers: Regisseur Klaas Visser, tekstschrijfster Janna de Lathouder en hoofdrolspeler Gerard Venverloo, zij vertellen over de inspiratie en het maakproces. Daarnaast een interview met Henk van Gelder, schrijver/journalist en auteur van De Spookschrijver – de biografie over Van Tol.

Na de voorstelling is er een nabespreking met alle spelers. Het bezoek aan de voorstelling is een activiteit van de Literaire salon, leden van Genius worden van harte uitgenodigd om naar de voorstelling te komen en mee te discussiëren met de makers, de spelers en Henk van Gelder.

Programma 3 Mei 2013

19.00 ontvangst

19.30 inleiding door theatermakers: Klaas Visser, Janna de Lathouder en Gerard Venverloo en schrijver Henk van Gelder

20.30 Voorstelling: De Kleine Man.

22.00 nabespreking met de spelers.

22.30 borrel

23.00 einde.

KLAAS1sLocatie en bereikbaarheid

Polanentheater

Polanenstraat 174

1013 WC, Amsterdam

Tel: 020-6821311

www.polanentheater.nl

Openbaar vervoer:

Vanaf Amsterdam centraal: bus 22 (richting Zaanstraat/Spaarndammerbuurt) of bus 48 of 49.

Er is gelegenheid om vooraf te eten in het Polanentheater, dat dien je op eigen initiatief te regelen.
http://www.polanentheater.nl/p/1/61/hapje-eten%3F

Kosten

Avondprogramma inclusief borrel €15.--

Aanmelden

Leden en kandidaat-leden kunnen zich aanmelden via de website. Introducés betalen altijd 10 euro extra en kunnen

een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Graag tot ziens bij "De Kleine Man".

Literaire Salon: Marjolein Houweling, Arie Noordeloos, Klaas Visser.

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.