vip_room_5Het nieuwe jaar begint met knetterende letteren! De traditionele Nieuwjaarsborrel is dit jaar in combinatie met de Literaire salon als maandbijeenkomst. We hebben een schitterende locatie: de VIP-lounge van het Tuschinski Theater!

Iedereen is weer van harte welkom voor een gezellige en inspirerende middag vol verhalen en vertellingen. De middag staat in het teken van homoseksualiteit in kinder- en jeugdboeken, vroeger en nu. Gasten zijn Ted van Lieshout, Nederlands meest gelouwerde kinderboekenschrijver en Ingrid Kluvers, ook schrijver van jeugdliteratuur en voorheen hoofdredacteur van Tina, hét meisjesblad van Nederland.

Hoe komt homoseksualiteit, of op z’n minst ‘niet-hetero-zijn’, tegenwoordig aan de orde in jeugdboeken? Hoe verwerken deze twee schrijvers dit thema in hun werk?

En weet je nog welk boek op jou een onvergetelijke indruk maakte, omdat het je bewust maakte van je eigen gevoelens?

Duik in je eigen archief en vertel zelf ook iets over boeken uit je jeugd die indruk op je maakten: De Vijf, Pitty of Hoe de katjangs op de kostschool van Buikie kwamen...

Na de Literaire salon heffen we samen het glas op het nieuwe jaar. Voor de liefhebbers is er een rondleiding door Tuschinski. En natuurlijk is het ook mogelijk om in de avond gezamenlijk te dineren. Locatie is de nieuwe hotspot VanRijn op het Rembrandtplein.

Programma 26 januari 2013.

14.00 – ontvangst

14.30 – begin Literaire Salon

15.30 – pauze

16.00 – vervolg Literaire Salon

17.00- slot

Na 17.00 – Nieuwjaarsborrel

19.00 – slot, ontvangst diner VanRijn

Lokatie

Pathé Tuschinski Reguliersbreestraat 26, 1017 CN Amsterdam

Telefoon:0900 1458

Halte/station: Rembrandtplein

Parkeren: parkeergarage Muziektheater, Waterlooplein

Kosten

Literaire Salon – 10,-

Nieuwjaarsborrel – 8,-

LIteraire salon en N’jaarsborrel – 14,-

Diner – 35 euro, excl. drank

Totaalprijs – 49,-

Aanmelden

Leden en kandidaatleden kunnen zich aanmelden via de website. Introducés betalen altijd 10 euro extra en kunnen een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Graag tot ziens in de VIP lounge van Tuschinski.

Redactieteam Literaire salon, Wolter Westera

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.