whdcOp zaterdag 28 juli organiseert Genius Natuur & Outdoor een wijn-fietstocht in het prachtige landschap onder Nijmegen. Rondom Groesbeek zullen we een prachtige wijnroute fietsen. We starten vanaf Restaurant ´t Zwaantje in Mook waar de huurfietsen staan.

Tijdens deze bijzondere excursies zullen we eerst Wijngaard De Holdeurn in Berg en Dal bezoeken, een jonge wijngaard waar we twee rode wijnen gaan proeven.

Later in de middag bezoeken we de zeer bijzondere en professionele Wijnhoeve De Colonjes. Deze wijnhoeve is onverwacht groot en heeft inmiddels al een internationale prijs gewonnen. Met een record aantal punten, namelijk een score van 94 (uit 100) wint de Recortis 2009 van wijnhoeve de Colonjes goud bij de International Bioweinpreis. De score van 94 punten is een record voor een Nederlandse rode wijn.

Wijnhoeve de Colonjes heeft gekozen voor biologische wijngaarden en gaan daarmee voor milieuvriendelijk geproduceerde, smaakvolle wijnen. Hun druivenstokken zijn aangeplant op mooie, lichtglooiende zuidhellingen gelegen aan de 2e Colonjes (15.000 m2) en de Knapheideweg (35.000 m2). De nieuwe hybride druivenrassen, die voor ons klimaat juist geschikt zijn, bieden hun streek de kans een nieuw product met een positief imago te ontwikkelen. Omstreeks 18.15 uur keren we weer terug bij ’t Zwaantje om aldaar de maaltijd (BBQ) te nuttigen.

12.00uur verzamelen in ´t Zwaantje te Mook met ontvangst met koffie en thee, 2 sandwiches en een krentenbol

13.00uur Start fietstocht wijnroute

14.15 uur eerste proeverij + vervolg fietstocht

16.15 uur tweede proeverij + vervolg fietstocht

18.30 uur Diner BBQ ’t Zwaantje te Mook

20.30 uur Einde

Route naar Herberg Restaurant 't Zwaantje

Herberg Restaurant 't Zwaantje ligt op ongeveer 5 autominuten vanaf de A73, afslag Malden, Mook, Groesbeek. Aan het eind van de afrit volgt u de borden naar Mook (via de N271). In Mook gaat u op de 1st rotonde linksaf, richting Groesbeek. Na 3 kilometer ziet u de herberg aan uw rechter hand.

Met het openbaar vervoer heeft u verschillende mogelijkheden. U kunt vanaf Nijmegen ieder kwartier de trein richting Venlo nemen en uitstappen op station Mook-Molenhoek(Veolia Maaslijn). Vanaf het station is het ongeveer 2 km lopen. De route gaat door het bos. U kunt vanaf Nijmegen Centraal Station ook buslijn 83 nemen en uitstappen in Mook centrum. Vanaf daar is het ongeveer 2,5 kilometer lopen.

Adres van ´t Zwaantje
Groesbeekseweg 106
6585 KH Mook

tel.:  024-6961434

Het middagprogramma inclusief wijnproeverijen kost 20 euro per persoon. De middag met de aansluitende BBQ kost 45 euro per persoon. Alleen de BBQ kost 27,50 euro. Alle prijzen zijn inclusief 2 drankjes bij de BBQ.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via de website, na inloggen in de kolom rechts. Introducés kunnen een email sturen naar [emailadres activiteit: zie hieronder]

Je kunt je aanmelden via de website, na inloggen in de rechter kolom. Introducés kunnen een email sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De aanmelding is definitief bij aanmelding en verplicht tot overmaking van het verschuldigde bedrag op 5418445 ten name van R.G.M. Velzeboer

Graag tot ziens op onze zeer bijzondere wijn-fietstocht in de Groesbeekse heuvels op 28 juli 2012

IG Natuur & Outdoor

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.