De IG Kunst & Cultuur heeft deze tentoonstelling bezocht – ook deze keer. Want om de twee jaar vindt deze grote, internationale, beeldententoonstelling in de Oude Warande in Tilburg plaats. Het enige barok-park dat Nederland nog kent.

Deze keer worden onder de titel Raw hedendaagse sculpturen getoond in al hun puurheid. Werken die in tegenstelling tot die op eerdere biënnales alleen naar zichzelf verwijzen en naar werken van voorgangers van de maker. Er zijn sculpturen die de schijn hebben van ruwe montage, rauwe materialen, figuratie of assemblage. Andere worden gekenmerkt door hun geometrische of meer gepolijste karakter. Je vindt er ook voorbeelden van arte povera. Er staan existentialistische, constructivistische en minimalistische werken. Deze verscheidenheid geeft een aardige indruk van tendensen in ‘sculpturenland’. Bij de entree van het park is een uiterst informatief boekje te koop over de deelnemende kunstenaars, hun oeuvre - en het getoonde werk in het bijzonder. Deze informatie maakt de tentoonstelling voor iedereen ‘toegankelijk’. En voor wie kunst wil combineren met outdoor, is dit een goede gelegenheid, want je loopt heel wat af in deze uitgestrekte tuin.

Voor meer informatie: www.fundamentfoundation.nl. De tentoonstelling loopt tot en met 25 september. Zie ook bij ‘foto’s’ op de website (lustwarande2011tilburg). 

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.