Mini_Yachts

De interessegroep Natuur& Outdoor doet zijn naam eer aan door het organiseren van een fantastische zeilmiddag waarin sportiviteit, wedstrijdmentaliteit, en de neiging tot luieren in de zon uitgebreid aan bod komen. Er is geen zeilervaring nodig. De Kagerplassen tussen Leiden en Amsterdam vormen een uniek natuurgebied in een steeds meer industriële omgeving. Een voordeel is dat De Kaag voor de meesten van ons dichtbij is. Er wordt in twee dagdelen van elk twee uur gezeild met een wisseling op ongeveer de helft van de tijd. Er kan gezeild worden in:

Mini Yachts, dit zijn kleine eenpersoons zeilboten die ook door totaal onervaren zeilers te bezeilen zijn. Ze hebben een zware kiel en zijn vrijwel niet om te krijgen. Toch kunnen er leuk estafette wedstrijden mee gehouden worden. Er is per dagdeel plaats voor 12 personen.

valkenValken, dit zijn kielboten die met 4 personen te bezeilen zijn plus een schipper. Er zijn bij Genius ervaren schippers. Gaarne bij de opgave vermelden of je wilt optreden als schipper. Des te minder schippers hebben we nodig van de Watersport Academy. Na inzeilen zal er per dagdeel een wedstrijd worden gehouden.

Bunschoter Botter. Op dit 120 jaar oude vissersschip is per dagdeel plaats voor maximaal 20 personen. Je kan meehelpen het schip te zeilen of luieren in de zon.

De deelnemers worden opgedeeld in 2 ongeveer gelijke groepen. Groep A gaat eerst in de Valken zeilen onder leiding van een eigen of ingehuurde instructeur. Na een drie kwartier inzeilen houden we een wedstrijd over de plas langs een door boeien gemarkeerd parcours. Groep B gaat of op de Botter of in een van de 6 mini yachts zeilen. Met de mini yachts kunnen we een estafetterace doen waarbij per yacht twee personen elkaar aflossen. Na twee uur pauzeren we voor een frisdrankje en een versnapering. Daarna doen we het programma nog een keer maar dan omgekeerd. Groep B gaat dan in de Valken en groep A de Botter op of in de mini yachts.

Programma
bunchoterbotter12.30 – 12.45 aankomst met koffie/thee en brownie.
12.45 – 13.15 lichte lunch met belegde broodjes.
13.15 – 13.30 instructie en indeling boten.
13.30 – 15.30 zeilen en wedstrijden
15.30 – 16.00 wisselen van activiteit onder het genot van een frisdrank en versnapering
16.00 – 18.00 zeilen en wedstrijden.
18.00 – 19.00 omkleden en borrel (op eigen rekening)
19.00 – 21.00 uitermate heerlijke Mediterrane BBQ inclusief 2 drankjes.

Het adres is: De Kaag Watersport Academy
Wilhelminalaan 12- 16
2159 LE Kaag
Telefoon 0252-544333

www.dekaag.nl

De bereikbaarheid is wat ingewikkeld. Plan voldoende extra tijd om er te komen. TomTom geeft het goed aan. Het watersportcentrum ligt op Kaageiland en is alleen met een pontje te bereiken. Er gaan max. 4 auto’s per keer over. Het kost €4 voor een retour. Er zijn 7 gratis parkeerplaatsen bij de Academy en een aantal betaalde parkeerplaatsen in de buurt (€ 5 per dag)

Je kan ook je auto voor de pont in Buitenkaag parkeren, als voetganger de veerpont nemen (kosten retour € 0,90) en lopend naar de Academie gaan, dat duurt ongeveer 10 minuten. Er is op het eiland ook een soort witte fietsenplan met fietsen direct bij aankomst op het Kaageiland (indien ze niet al in gebruik zijn). Inworp is 2 euro. Zodra je van de pont komt sla je rechtsaf en volg dan het weggetje met aan je rechterhand steeds het water. Bij de splitsing houd je links aan. Bij de eerste weg daarna aan je rechterhand sla je rechtsaf. De Kaag Watersport Academy zit dan na 20 meter aan je linkerhand.

De kosten:
Deelname aan het middagprogramma inclusief de borrel €15
Deelname aan de BBQ inclusief 2 drankjes € 30
Deelname de gehele dag € 45
Bedrag over maken op rekening (alleen zichtbaar als je ingelogged bent)
Er is een maximum van 60 deelnemers. Geef je snel op!!
Denk eraan dat de aanmelding pas geldt als de betaling binnen is.

De inschrijving sluit op dinsdagavond 26 juli
Bij de opgave vermelden:
Aan welk gedeelte van het programma wil je deelnemen?
- Alleen middag
- Alleen avond
- Gehele programma
We veronderstellen dat iedereen een keer in een Valk meezeilt. Voor het andere deel van het programma willen we graag weten waarnaar je voorkeur uitgaat:

- Mini yacht

- Botter

En of je wel/niet kan en wil optreden als schipper van een Valk

Kandidaat-leden kunnen zich via hun kandidaat-leden begeleider of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aanmelden.

Geef ook aan indien je dieetwensen hebt.
Let op: vergeet naast de zonnebrandcrème niet een paar sport/bootschoenen, een setje droge kleren en een handdoek mee te nemen.

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.