breinHet menselijk brein: Aangeleerd of aangeboren?
Wat weten we nu eigenlijk van het brein?

De mei-activiteit op 28 mei 2011 van de IG Gezondheid en Welzijn zal in het thema staan van het menselijk brein. 
De publicaties over ons brein duikelen momenteel over ons heen. Prof. Dick Swaab schrijft 'wij zijn ons brein'. Prof. Jan Derksen is in de Volkskrant daar stevig tegenin gegaan. Prof. Margriet Sitskoorn schrijft over ons 'maakbare brein, gebruik je hersens en word wie je wil zijn'.
 
Prof. dr. Hanna Swaab, klinisch neuropsycholoog van de Universiteit Leiden en dr. Wouter Staal (Karakter kinder en jeugdpsychiatrie / UMC Radboud Nijmegen) bespreken vanuit hun eigen vakgebied de werking van de hersenen. Zowel vanuit neurobiologisch als neuropsychologisch oogpunt worden onze hersen ontleed. Hierin blijft de discussie of wie wij zijn, vastgelegd is in onze hersenen of juist aangeleerd.
 
Wouter Staal is kinder- en jeugdpsychiater/onderzoeker en houdt zich onder meer bezig met genetisch onderzoek naar risicofactoren achter psychiatrische ziektebeelden.
Hanna Swaab is als hoogleraar verbonden aan het instituut Pedagogische Wetenschappen, Orthopedagogiek. Zij doet o.m. onderzoek op het gebied van de neuropsychologie, de relatie tussen psychiatrische ziektebeelden en dysfuncties in de ontwikkeling van de hersenen, en m.n. risicofactoren voor de sociale en emotionele ontwikkeling van kinderen en adolescenten.
 
In het grote, rustige en monumentale Stadspark Sonsbeek in Arnhem in Villa Sonsbeek zullen de lezingen, borrel en het diner plaatsvinden. Kortom een leuke activiteit om in je agenda te zetten, ook bij mooi weer. Villa Sonsbeek heeft een prachtig terras om in de pauze en bij de borrel van te genieten. 

Locatie
Villa Sonsbeek
Tellegenlaan 3
6814 BT Arnhem
Tel. (026) 446 52 00
Fax (026) 446 52 01
www.villasonsbeek.nl

Vervoer / Bereikbaarheid
Auto: Vanaf de A12 neem je afslag Arnhem-Noord. Je volgt Arnhem en komt vanzelf op de Apeldoornseweg. De ingang van het park is aan de Apeldoornseweg, meteen rechts na de Sonsbeekkiosk.
OV: Vanaf Arnhem CS is het ongeveer tien minuten lopen naar Villa Sonsbeek. Je neemt in het station de uitgang Sonsbeekzijde. Je gaat linksaf en daarna rechtsaf de Pels Rijckenstraat in. Beneden steek je over, je gaat het park in en loopt naar boven naar Villa Sonsbeek.

Programma
13.00 uur: ontvangst.
14.00 uur: lezing dr Wouter Staal met gelegenheid tot vragen stellen
15.00 uur: pauze
15.30 uur: lezing prof. dr Hanna Swaab met gelegenheid tot vragen stellen
16.15 uur: vragen aan, en discussie met beide sprekers.
17.00 uur: borrel.
18.00 uur: diner

Kosten
Middagprogramma (lezingen incl. borrel) 10 euro
Middagprogramma incl. borrel en diner 50 euro
Uitsluitend diner 40 euro

Inschrijving
Leden kunnen zich uitsluitend aanmelden via de website (alléén mogelijk als je ingelogd bent), kandiaat-leden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (cc. hun begeleider). Aanmeldingen zijn pas definitief wanneer de betaling binnen is. De inschrijving sluit op 25 mei 2011.

Voor meer informatie
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.