architektur_hamburgVan 1 tot 4 september is het weer zover, dan vindt alweer voor de 9e keer de jaarlijkse architectuurreis plaats. Het reisdoel van dit jaar is Hamburg.

Of om preciezer te zijn die Freie und Hansestadt Hamburg. Hanzesteden vormden een samenwerkingsverband ter bevordering van de handel, een soort EU avant la lettre. Hamburg groeide door de handel uit tot een zeer welvarende en belangrijke stad. Het is de 2e stad van Duitsland en heeft, qua grootte, de grootste haven van Duitsland (3e in Europa na Rotterdam en Antwerpen).

Net als in andere havensteden in noordwest Europa, zoals Amsterdam, Londen en Kopenhagen, worden in Hamburg oude haven- en industriegebieden herontwikkeld tot nieuwe woon/werkgebieden. Daarbij wordt regelmatig gebruik gemaakt van internationaal bekende architecten: o.a. Herzog & De Meuron, OMA Rem Koolhaas, David Chipperfield, Antonio Citterio, Norman Foster en Richard Meier.


Of een Bekende Architect ook leidt tot Mooie Gebouwen zullen we gaan zien.

Naast de reis zelf worden ook een 3-tal voorbereidingsbijeenkomsten georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomsten willen we door presentaties en discussie meer te weten te komen over de architectuur en onze kennis verdiepen. Ervaring leert dat hiermee de reis zelf nog interessanter en leuker wordt.

Voor het succes van de reis is het derhalve van belang dat óók wordt deelgenomen aan de 3 voorbereidingsbijeenkomsten. Deze worden georganiseerd op 3 doordeweekse avonden, te weten op 13 april, 10 mei en 8 juni.

Ben je geïnteresseerd in architectuur, wil je mee naar Hamburg én kun je ook op de voorbereidingsbijeenkomsten, meld je dan aan door vóór 31 maart een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wees er snel bij, want het aantal plekken is beperkt!

Jos Boelrijk, Luuk Hendriks, Rene Onsia en Arnold Piek

 

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.