In het nieuwe gebouw van LantarenVenster in Rotterdam worden de leden- en aspirantleden uitgenodigd om op 22 januari a.s. (let op: een week eerder dan de gebruikelijke maandactiviteit) als voorproefje op het International FilmFestival Rotterdam (IFFR) tezamen te kijken naar de voorpremière van de film 'Les Amours Imaginaires'. De film, die tijdens het IFFR eind januari in première zal gaan,  zal worden ingeleid door een vertegenwoordiger van het IFFR.

Het LantarenVenster  heeft sinds afgelopen oktober haar deuren geopend van haar nieuwe locatie. Het heeft vijf filmzalen van verschillende grootte met in totaal ruim 600 zitplaatsen. Daarnaast is er één multifunctionele zaal. Deze heeft een grote speelvloer, circa 300 zitplaatsen of 400 staanplaatsen en diverse mogelijkheden voor gebruik. In deze zaal vinden de concerten plaats. Door een aantal medewerkers zullen wij worden rondgeleid door het gebouw en zullen zij een en ander vertellen over de historie en de totstandkoming van het LantarenVenster.

 

De prikkelende film 'Les Amours Imaginaires' was goed voor een staande ovatie op het festival in Cannes en staat geprogrameerd op het IFFR.

De film gaat over Nicholas een jongeman met het lichaam van een jonge god, een oogopslag om bij te smelten, een kamerbrede lach en een heerlijk nonchalante krullenkop. Geen wonder dat Marie (Monia Chokri) direct in vuur en vlam staat. Maar ook haar beste vriend Francis (Xavier Dolan, de regisseur) is door Cupido's pijl geraakt. Een dubbele treffer dus, oftewel: Bang! Bang!, om het meest in het oor springende nummer van de Les amours imaginaires-soundtrack maar even te citeren. Maar wie van de twee naar liefde hunkerende twintigers gaat er met de smakelijke buit vandoor? Tegenover elkaar ontkennen ze bij hoog en bij laag dat ze ook maar de geringste gevoelens koesteren voor Nicholas (Niels Schneider). Ondertussen saboteren ze in het geniep elkaars kansen. Oorlog en liefde mogen dan alles rechtvaardigen, het komt hun vriendschapsband niet ten goede. Terwijl de concurrentie continu op de loer ligt, blijft het vooral een kwestie van smachten, dromen en fantaseren. Het liefdesobject zelf ondergaat de attenties van Marie en Francis goedschiks, maar geeft verder geen sjoege. Is Nicholas een totale naïeveling of een geraffineerde player? En, ook niet onbelangrijk: is ie nu he of is ie ho?
Het jonge multitalent, regiseur Xavier Dolan weet Les Amours Imaginaires, een geestige romantische komedie, tot het eind toe spannend te houden.
Na de film worden wij ontvangen in de foyer van de bioscoop voor een borrel. Vervolgens worden we in het nabij gelegen voormalige kantoor van de Holland-Amerika Lijn, Hotel New York ontvangen voor een drie-gangen diner.
 
Programma:
13.30 uur ontvangst aspiranten in de foyer van het LantarenVenster
14.00uur ontvangst leden in de foyer van het LantarenVenster
14.30 uur rondleiding in het LantarenVenster
15.00 uur inleiding en film Les Amours Imaginaires
17.00 uur borrel in de foyer van het LantarenVenster
18.00 uur diner Hotel New York
21.00 uur einde programma

Aanmelden kan t/m 17 januari 2011 - voor leden alleen maar via de aanmeldmodule (alléén mogelijk als je ingelogd bent). Aspiranten kunnen zich opgeven via of via hun aspirantenbegeleider.

Bereikbaarheid en parkeren:
Zowel met de auto als met het openbaar vervoer is het LantarenVenster goed bereikbaar. Er is voldoende mogelijkheid om (betaald) te parkeren.

Adres:
Otto Reuchlinweg 996
3072 MD Rotterdam

Deelnamekosten:
Alleen middagprogramma, inclusief borrel: € 10,00
Middag programma en diner, inclusief drank: € 50,00

Deelnemersbijdrage over te maken op rekening reg} SNS bank 82.69.76.859 t.n.v. O.R. Weijmer, Noordwijk {/reg}(alléén zichtbaar als je ingelogd bent). Je inschrijving is pas definitief na ontvangst van je betaling.

 

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.