frankendaelGenius verwelkomt alle (aspirant-)leden graag op de komende Dies op zaterdag 30 oktober 2010.
Op het uitgebreide programma staan: een klassiek concert, een architectuurwandeling, een borrel, een feestelijk diner en een feest ter afsluiting

Middagprogramma:
13.00 uur: ontvangst en kennismaking met aspiranten in de Hofkerk "Martelaren van Gorcum", Linnaeushof 94, Amsterdam
13.30 uur: Introductie met lezing door Ton Amir
14.15 uur: aanvang concert
15:00 uur: pauze
15.15 uur: vervolg concert
16.00 uur: einde
16.30 tot ca. 17.00 uur: korte wandeling over het Linnaeushof, ontworpen door architect Alexander Kropholler (Amsterdam, 1881 – Wassenaar, 1973).

Avondprogramma:
17:00 tot 18:30 uur: borrel in Huize Frankendael, Middenweg 72, 1097 BS Amsterdam.
Het diner in de stijlkamers van Huize Frankendael dichtbij de Hofkerk vangt aan om 19.00 uur en is gelimiteerd voor 70 personen. Het feest dat wordt opgeluisterd door dj Laurent is aansluitend aan het diner in dezelfde ruimte als de borrel.

Feestelijke kleding wordt zeer op prijs gesteld.

 

hofkerk

Het Dies-concert wordt ingeleid door Ton Amir en uitgevoerd door:

Jeroen Spitteler, zang en Gerard van Vuuren, clavecimbel

Op het programma staan onder andere liederen van Dowland, Purcell en De Falla, en werken voor clavecimbel solo van Sweelinck, L. Couperin en Schobert. Het definitieve programma wordt uitgereikt in de kerk.

Jeroen Spitteler begon zijn muzikale leven als jongenssopraan en solist aan de Schola Cantorum van de Kathedraal van Sint Jan te 's-Hertogenbosch o.l.v. Maurice Pirenne. Hij studeerde Klassieke Talen aan de Universiteit van Amsterdam maar koos, na afronding van zijn studie, voor de muziek. Hij studeerde vervolgens koordirectie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Daniel Reuss en volgde lessen koor- en orkestdirectie bij o.a. Daan Admiraal en Jan Bogaarts en bij specialisten in renaissance- en barokmuziek, zoals Paul van Nevel en Jos van Veldhoven. Tevens studeerde hij solozang aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij Sasja Hunnego en volgde masterclasses bij o.a Meinard Kraak, Dame Melvina Major en Cora Canne-Meijer. Hij was jarenlang als zanger werkzaam bij o.a. de Nederlandse Bachvereniging en Cappella Amsterdam. Momenteel is hij actief bij Capella Pratensis, een ensemble dat zich toelegt op de authentieke uitvoering van muziek van Josquin des Prez en tijdgenoten. Hij is vaste dirigent van vocaal ensemble Photonen en Koor Fenix te Amsterdam. Verder is hij initiator en dirigent van het zomerproject voor koor en orkest 'MidsummerVoices' en Ensemble Hermes dat bestaat uit ervaren amateurs en jonge professionals. Zijn muzikale aandacht richt zich op de klassieke vocale traditie in de ruimste zin. Van gregoriaans tot hedendaags repertoire, van zowel muziek voor koor a capella als werk voor koor en orkest. traditie in de ruimste zin. Van gregoriaans tot hedendaags repertoire, van zowel muziek voor koor a capella als werk voor koor en orkest.

Gerard van Vuuren is geboren in Suriname; hij verhuisde op zevenjarige leeftijd met zijn familie naar Nederland. Vanaf zijn negende jaar kreeg hij pianoles, en zette zijn pianostudie voort aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Tijdens lessen muziekgeschiedenis raakte hij meer en meer geïnteresseerd in barokmuziek. Hij besloot dan ook over te stappen naar het clavecimbel. Jacques Ogg werd zijn leraar, en hij studeerde in 1992 af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Met vier medestudenten richtte Gerard de groep 'The Beggar's Banquet' op. Ze speelden in Nederland (Jong Netwerk Oude Muziek), Engeland, Duitsland en Polen. Gerard treedt regelmatig op met verschillende ensembles en koren, solistisch en als continuo-speler. Hij was een aantal zomers repetitor op het Internationale Barokmuziekfestival in Mateus (Portugal), en nam deel aan concerten in Noord-Portugal, samen met o.a. Jacques Ogg en Wilbert Hazelzet. Sinds een aantal jaren speelt hij ook clavichord, gestimuleerd door de mogelijkheden van dit instrument, en ziet zijn muzikale horizon verbreden. Samen met Amanda Markwick vormt hij het ensemble Il Sussurro (traverso en clavichord).

Plaats:
Parochie van de HH. Martelaren van Gorcum
Linnaeushof 94
1098 KT Amsterdam
tel: 020-665 38 30 - Routebeschrijving

Huize Frankendael
Middenweg 72
1097 BS Amsterdam
tel.: 020-423 39 30 - Routebeschrijving

De Hofkerk en Huize Frankendael zijn uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer met tramlijn 9 vanaf Amsterdam CS. De kerk bevindt zich in de rijrichting van de tram aan de linkerkant van de Middenweg op loopafstand vanaf halte Hogeweg (zie plattegrond). Betaald parkeren tot 21.00 uur is mogelijk in de directe omgeving vanaf € 2,40 per uur.

Prijzen:
Keuze 1 Dagprogramma: € 12,50
Keuze 2 Dagprogramma en borrel: € 17,50
Keuze 3 Dagprogramma, borrel en diner: € 56

Aanmelden:
Het diner is gelimiteerd; geef je dus snel op, als je van plan bent te komen! Aspiranten moeten zich bij de organisatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aanmelden, maar ook hun aspirantenbegeleider op de hoogte stellen van hun komst. Leden melden zich via de website aan (hiervoor moet je ingelogd zijn).

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.