Georganiseerd door IG Twizted

Uitnodiging bijeenkomst IG Twizted 2009

Creating Blue Oceans door trans-sectorale innovatie

Datum: zaterdag 26 september 2009

Locatie: Sheraton Amsterdam Airport Hotel & Conference center

blue_ocean.jpgBen je ook net terug van vakantie en blijven je gedachten ook terugkeren naar de witte stranden en wuivende palmbomen waar je niet al te lang geleden nog onder hebt gelegen? Genius houdt je nog heel even in de stemming en brengt je weer op “full speed ahead” met een activiteit geïnspireerd op het boek “Blue Ocean Strategy” van Kim en Mauborgne. Op basis van jarenlang onderzoek naar strategische besluiten van grote en kleine industrieën maken zij een onderscheid tussen (bloed-) rode oceanen en blauwe oceanen. Bedrijven die gericht zijn op groei door concurrentievoordeel, meer kostenreductie, meer marktaandeel en/of –differentiatie zwemmen volgens hun in een ‘bloedige rode oceaan van rivalen die als haaien vechten’. Volgens de onderzoekers vergt dit een waardevernietigende krachtinspanning.

Het zou volgens hen beter zijn de concurrentie aan te gaan door deze irrelevant te maken. “Don’t compete with your rivals, make them irrelevant.” De klassieke benadering van concurrentiestrategie zal in de toekomst geen winstgroei meer opleveren. Het is tijd voor de creatie of ontdekking van nieuwe, onontgonnen marktgebieden, met kansen voor winstgroei: blue oceans.

Iedere actor binnen het financiële en maatschappelijke leven, of je nu zelfstandige ondernemer bent, of ondernemend bent voor een mbk / multinational of zelfs het overheidsbedrijf, kent zijn uitdagingen zeker in tijden van financieel tegenspoed. Is trans-sectorale innovatie het antwoord op de vraag hoe je als ondernemer onder deze barre omstandigheden ‘opportunities’ kunt creëren?

BRON: Trans-sectoraal netwerk van de website van de Dutch Research Delta

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.