Johan August Halvorsen (1864-1935) Passacaglia, duo voor viool en cello naar Georg Friedrich Händel's suite No. 7 in G mineur voor clavecimbel (harpsichord), 1897 (oorspronkelijk viool en altviool)

 

Sofia Gubaidulina (1931) Rejoice! ("Freue Dich"), 1981  Sonate voor viool en cello opgedragen aan Natalia Gutman en Oleg Kagan
1.  Your joy no man taketh from you
2.  Rejoice with them that do rejoice
3.  Rejoice, Rabbi!
4.  And he returned into his house
5.  Listen to the still small voice within

 

 

Telesto werd in 2001 opgericht nadat John Addison en Tiziana Pintus hun gemeenschappelijke liefde voor de muziek van Gubaidulina ontdekten. Het ensemble heeft sindsdien verschillende concerten gegeven, zowel in Nederland als in het buitenland, onder andere in Italië, Zwitserland, V.K., Duitsland, Japan (Osaka, Izimu Hall), en Tsjechië (Kromeriz Forfest Festival). Telesto werkt graag met hedendaagse componisten en werd zeer geïnspireerd door de samenwerking met Sofia Gubaidulina. Hun eerste CD, ter ere van haar 75e verjaardag, werd gepresenteerd in oktober 2006 tijdens de openingsavond van het Gubaidulina Festival in Amsterdam Muziekgebouw aan ‘t IJ.

De Italiaanse violiste Tiziana Pintus maakt haar studie af aan de "Conservatorio G.Verdi" in Milaan en behaalt haar U.M. diploma aan het Utrechts Conservatorium. Zij heeft van het advies van grootheden zoals Yehudi Menhuin, Igor Oistrack, Boris Belkin en Victor Liberman kunnen profiteren. Cruciaal was haar ontmoeting met Philippe Hirshhorn. Tiziana gaf met verschillende kamermuziekgezelschappen vele concerten in Europa (o.a. in het Concertgebouw Amsterdam en de Musikverein in Wenen), het Midden-Oosten en de Verenigde Staten. Zij was soliste en concertmeester bij verschillende orkesten en ensembles, en werkte met musici zoals Viktoria Mullova, Igor Oistrakh en Franco Petracchi. Sinds 1993 is zij solo-violiste van het Schreck Ensemble dat gespecialiseerd is in electro-akoestische muziek. Verder maakt Tiziana deel uit het Camenae* Collective, Oryx en was zij gast primarius bij het Zephyr Kwartet en Ensemble Insomnio. Haar kamermuziek- en solo-uitvoeringen zijn opgenomen door de Nederlandse, Italiaanse, Russische, Australische, Duitse en Deense omroep.

 

De Australische cellist John Addison studeerde cum laude af aan het conservatorium van Tasmanie. Vanaf 1991 woont en werkt hij in Nederland en treedt hij uitvoerig op in heel Europa met uiteenlopende kamermuziekensembles. Zijn aandacht gaat voornamelijk uit naar uitvoering van de muziek uit de 20e en 21e eeuw. In 1998 richtte hij het Zephyr Kwartet op. Hij geeft regelmatig workshops aan componisten en aan uitvoerenden en werkt op dit moment aan de "Contemporary Cellist's Companion" die bestaat uit etudes en oefeningen voor de hedendaagse cellist. Hij speelt op een cello gebouwd door Romeo Antoniazzi, in bruikleen gegeven door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds te Amsterdam. Addison voelt zich bijzonder verwant met de muziek van Sofia Gubaidulina en heeft al haar concertante werken in zijn repertoire.

* Camenae: Romeinse bosnimfen, te vergelijken met de Griekse muzen: godinnen van de kunst en wetenschap

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.