basel1.jpgEn dit keer gaan we dus naar Zwitserland. Misschien niet direct voor de hand liggend, maar wel een land met mooie moderne architectuur. Vooral sobere maar fraaie vormgeving kenmerken de stoere architectuur. De grootste naam die hier voorkomt is natuurlijk Herzog & de Meuron, die met hun bureau in Basel gevestigd zijn. Maar ook internationale namen als Mario Botta, Zaha Hadid en Frank O. Gehry komen we tegen. Of bijzondere namen als Rudolf Steiner en Prouvé. Wordt de nieuwsgierigheid al gewekt?

De opzet van "de reis" zal anders zijn dan voorgaande jaren. Uitgangspunt blijft dat iedereen geacht wordt een deel van de reis voor te bereiden. Maar om wat meer verdieping hierin te krijgen zullen we deze voorbereiding intensiever aanpakken. Door de presentaties van de gebouwen van te voren te doen, bestaat er meer mogelijkheid om kruisverbanden tussen de verschillende gebouwen te ontdekken, en wellicht aanvullingen te zoeken die in eerste instantie misschien niet zo interessant leken. Behalve gebouwen kunnen ook bepaalde thema's onderdeel van de discussie worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: tentoonstellingsuitgangspunten voor musea, gevels, constructie, enz. Kortom: de "reis" wordt op deze manier meer een "project". 

 

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.