foto_ehrm.jpgéén dag verlof: drie dagen boordevol recht, cultuur en plezier

Van donderdagavond 11 december tot en met zondagmiddag 15 december gaan we met een aantal Geniusleden een bezoek brengen aan Straatsburg. Hoogtepunt van de reis zal zijn een bezoek aan het Europese Hof voor de rechten van de mens (het EHRM) op vrijdagochtend 12 december. De Nederlandse raadsheer Egbert Myjer zal daar iets vertellen over het werk van het EHRM en het Hoofd juridische zaken Nico Mol zal ons vervolgens rondleiden. Een aantal van jullie kennen Egbert en Nico nog van de Iustusactiviteit van november jl. Maar er is meer, véél meer.

Na het bezoek aan het EHRM op vrijdagochtend, gaan we de kathedraal van Straatsburg bezichtigen waar Johan Schenk de rondleiding voor ons verzorgt. De Franse Genius, L'Autre Cercle, neemt daarna het initiatief van ons over en regelt een boeiende wandeling door de stad. Je kan het je op dit moment niet voorstellen, maar het is in verband met Kerstmis dan topdrukte in Straatsburg. Vanuit heel Frankrijk stromen de toeristen toe om hun inkopen te gaan doen op de locale kerstmarkt. Kijk maar eens op http://www.noel-strasbourg.com. De dag wordt afgesloten met een borrel en gezamenlijke maaltijd met L'Autre Cercle. Bij de borrel schuift de homopersoneelsvereniging van het EHRM, Egalité et Diversité, ook aan.

chapelle.jpgZaterdag 13 december gaan we met L'Autre Cercle naar Colmar. Colmar is een buitengewoon mooie en interessante stad niet ver van Straatsburg. We zullen daar onder ander het museum Unterlinden bezoeken, met het wereldberoemde altaarstuk van Grunewald. Eind van de middag gaan we daar naar een wijnproeverij. Misschien huren we een bus voor deze excursie. Over het avondprogramma schreef onze Franse mede-organisator: “We will all meet for dinner on Saturday evening before we go to a party in one of the best clubs in Strasbourg.”

Zondag 14 december is er tijd voor de kestinkopen (gek om daar hartje zomer over te schrijven). Daarna lunchen we in het Museum voor Moderne Kunst. Uiteraard bezoeken we ook het museum zelf.

Heen- en terugreis Iedereen kiest zijn eigen heen- en terugreis. We denken dat de meesten op donderdagmiddag of avond per (eigen) auto zullen gaan reizen. Het is ruim 6 uur reizen van Amsterdam. Met een beetje carpool-inspanning van onze kant moet het lukken om iedere deelnemer op een goede en aardige wijze tijdig in Straatsburg te krijgen. We verwachten dat in de loop van zondagmiddag iedereen terugreist.

Overnachten We overnachten in een of meerdere hotels in Straatsburg. Wellicht is er voor een enkeling bij een lid van L'Autre Cercle plaats, maar reken daar niet op. Hoewel we proberen een eenvoudig hotel te boeken zijn de kosten desalniettemin vrij hoog; het is dan hoogseizoen. Reken op ongeveer EU 200 p.p. voor drie nachten (dan kan het meevallen).

De deelnemers Deze reis is bedoeld voor alle leden. Het spreekt voor zich dat je geen jurist hoeft te zijn ! Er worden geen colleges mensenrechten gegeven; integendeel het programma is zeer divers.

Inschrijfprocedure Inschrijven kan uitsluitend door EU 150  

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.