Aankondiging

Traditiegetrouw organiseert Genius ieder jaar het kerstdiner. Dit jaar heeft de AC een bijzonder mooie én historische plek uitgekozen. Het kerstdiner 2018 vindt plaats in de balzaal van Paushuize te Utrecht.

Hilversum: radiostad. Tot in Amerika kennen ze de naam van de zender op de radio. Dat heeft de plaats geen windeieren gelegd. Het heeft, toeval of niet, het mooist denkbare Raadhuis gekregen en daaromheen ook een hele stadsontwikkeling van Studio’s en Villa’s. We gaan kijken en op zoek naar de vraag waarom eigenlijk Hilversum?

Film- en televisiemakers kennen we. Bioscopen en omroepen ook. Maar er is nog een pijler in de mediawereld: distributie. Hier worden alle deals gemaakt die nodig zijn om film of televisie gezien te krijgen. En juist hier verandert vandaag de dag veel.

Jonge kijkers laten het witte doek vaak links liggen, behalve voor de lawaaiigste blockbusters. Piraterij bloeit als films niet makkelijk of snel beschikbaar zijn. Reuzen als Netflix en Amazon beloven filmmakers budget én een publiek (maar ook artistieke onafhankelijkheid?). Daarom rijst de vraag of ons oude filmhuis met zijn Cinevillepas nog wel de garantie is dat we het beste te zien krijgen. Hoe krijgen we in de toekomst te zien wat we graag willen zien? En is er ook een LHBT-belang?

augustus 2 2018

Schiedam is een verborgen parel in de Randstad. Een mooi oud centrum, vele molens en een grootse traditie voor het stoken van jenevers. Wist je dat de Engelse Gin is gebaseerd op de Nederlandse jenevers?

 

Genius organiseert op de laatste dag (zondagmiddag) van Pride Amsterdam een bijzondere PINK borrel met inhoud.

 

julioutdoor

IG Natuur en Outdoor organiseert in het Groene Hart van Nederland op de langste rivier van Nederland, De Linge, een sportieve tocht.

 

29 september 2018 in Leeuwarden! Uniek is de kans om aandacht te besteden aan Leeuwarden-Friesland 2018 Culturele Hoofdstad van Europa. Uniek omdat het afwachten is wanneer opnieuw een Nederlandse stad of provincie dit project binnenhaalt.

Het programma kent 2 delen: zakelijk directeur John Bonnema zal een inleiding houden over ontstaan, binnenhalen, uitwerken en realiseren van dit grootschalige en veelzijdige project. De 2e helft van de middag bezoeken de speciale tentoonstellingen in het Fries Museum en het Keramiekmuseum Princessehof. Let op: de inschrijving eindigt al op 20 september!

 

mzg2018Genius gaat naar het Midzomergracht Festival te Utrecht. Ga je met ons mee?

Utereg m'n stadsie daar gebeurt van alle hand

het bruist aan alle kant in het hartsie van het land

 

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.