Aankondiging

lets talk about chemseks

Twee taboes op één middag, bij Genius doen we het niet voor minder. Mensen doen lacherig over het fenomeen seksverslaving, maar het is een probleem dat (nog) weinig aandacht krijgt in de gay scene. Daarmee samenhangend is de opkomst van chemseks: gebruik van drugs tijdens seks. Twee experts en een gebruiker vertellen zaterdagmiddag 23 februari in de Amsterdamse boekhandel Scheltema over nieuwe ontwikkelingen rond termen als ‘party & play’ en ‘parTy’.

nieuw datoka

De nieuwjaarsborrels van Genius hebben een nieuwe traditie ingeluid. We zoeken de 'Schoone Kunsten' op. Opnieuw hebben we een galeriehouder bereid gevonden de Genius Nieuwjaarsborrel te “hosten”. We maken hierbij een zogenaamde IJ-sprong, we gaan op zaterdag 26 januari naar Noord. Amsterdam-Noord wel te verstaan.

Agnes Voskamp van Nieuw Dakota zal ons meenemen langs het werk van alumni van de AKV Sint Joost Breda, afdeling fotografie. Een must voor kunstverzamelaars, en aankomende kunstverzamelaars, ontdekt nieuw en aanstormend talent.

Programma

17:00 uur ontvangst, welkomstwoord voorzitter en Nieuwjaarswensen
20:00 uur einde

Locatie en bereikbaarheid

Nieuw Dakota
Ms. van Riemsdijkweg 41b
1033RC Amsterdam
+31 20 3318311
www.nieuwdakota.com
Betaald parkeren
Gratis veerpont vanuit CS - NDSM

Kosten

€ 12,50 

Traditiegetrouw organiseert Genius ieder jaar het kerstdiner. Dit jaar heeft de AC een bijzonder mooie én historische plek uitgekozen. Het kerstdiner 2018 vindt plaats in de balzaal van Paushuize te Utrecht.

Hilversum: radiostad. Tot in Amerika kennen ze de naam van de zender op de radio. Dat heeft de plaats geen windeieren gelegd. Het heeft, toeval of niet, het mooist denkbare Raadhuis gekregen en daaromheen ook een hele stadsontwikkeling van Studio’s en Villa’s. We gaan kijken en op zoek naar de vraag waarom eigenlijk Hilversum?

Film- en televisiemakers kennen we. Bioscopen en omroepen ook. Maar er is nog een pijler in de mediawereld: distributie. Hier worden alle deals gemaakt die nodig zijn om film of televisie gezien te krijgen. En juist hier verandert vandaag de dag veel.

Jonge kijkers laten het witte doek vaak links liggen, behalve voor de lawaaiigste blockbusters. Piraterij bloeit als films niet makkelijk of snel beschikbaar zijn. Reuzen als Netflix en Amazon beloven filmmakers budget én een publiek (maar ook artistieke onafhankelijkheid?). Daarom rijst de vraag of ons oude filmhuis met zijn Cinevillepas nog wel de garantie is dat we het beste te zien krijgen. Hoe krijgen we in de toekomst te zien wat we graag willen zien? En is er ook een LHBT-belang?

Genius organiseert op de laatste dag (zondagmiddag) van Pride Amsterdam een bijzondere PINK borrel met inhoud.

 

augustus 2 2018

Schiedam is een verborgen parel in de Randstad. Een mooi oud centrum, vele molens en een grootse traditie voor het stoken van jenevers. Wist je dat de Engelse Gin is gebaseerd op de Nederlandse jenevers?

 

29 september 2018 in Leeuwarden! Uniek is de kans om aandacht te besteden aan Leeuwarden-Friesland 2018 Culturele Hoofdstad van Europa. Uniek omdat het afwachten is wanneer opnieuw een Nederlandse stad of provincie dit project binnenhaalt.

Het programma kent 2 delen: zakelijk directeur John Bonnema zal een inleiding houden over ontstaan, binnenhalen, uitwerken en realiseren van dit grootschalige en veelzijdige project. De 2e helft van de middag bezoeken de speciale tentoonstellingen in het Fries Museum en het Keramiekmuseum Princessehof. Let op: de inschrijving eindigt al op 20 september!

 

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.