De Literaire Salon bleek een schot in de roos. Met Gerard van Emmerik, Ted van Lieshout en Marjolein Houweling als bijzondere gasten met een boeiend verhaal. Van Emmerik vertelde over zijn ervaringen als homoseksuele schrijver in de ‘reguliere’ boekenwereld en las voor uit zijn laatste roman De kippenjongen, met recht een beklemmende familieroman.

Over Ted van Lieshout zullen we de komende maanden nog veel horen. Zijn boek over zijn ervaringen hoe hij als jonge jongen een relatie onderhield met een oudere man zal het nodige losmaken – zowel in positieve als in negatieve zin, want de nuance die Ted wil, is ver te zoeken als je sommige tweets ziet langskomen. De vrees dat hij zelf voor pedo wordt aangezien, blijkt niet ongegrond. Van Lieshout was overigens zo enthousiast over de ontvangst bij Genius, dat hij zich acuut aanmeldde als kandidaatslid. Bij de volgende Literaire Salon kan hij ons vast al wat meer vertellen over de ontvangst van zijn roman.

Marjolein Houweling las voor uit Andermans Ogen, een verrassend boek dat met veel flair en vaart geschreven is, met humor en spanning en aandacht voor mannelijke en vrouwelijke homoseksuelen in onze samenleving. Ad van der Zanden zei over het boek: ‘Een prachtig, origineel, levendig, creatief, kleurrijk, gedurfd, verrassend, alsmaar boeiend boek. Ook voor mannen!’

De middag werd gepresenteerd door Marjolein Houweling en Klaas Visser, en ze hadden er zichtbaar plezier in. Wat ook niet onvermeld mag blijven: er was een recordaantal dames, die het bovendien goed naar hun zin hadden.

Speciaal voor Genius-leden is er nu een aanbieding van Andermans Ogen, de roman van Marjolein Houweling. In plaats van de winkelprijs van € 18,90 kun je het boek bestellen

voor € 15,-. Je krijgt dan – uiteraard – een gesigneerd exemplaar!


Peter Steenkamer schreef over Andermans Ogen in Gay & Night: ‘Marjolein Houweling heeft behoorlijk wat beroemde mensen in het verhaal verwerkt heeft. Ik ontdekte: Mathilde Willink (jetsetster, model en ex van schilder Carel Willink), Gerti Bierenbroodspot (schilderes) en Fong Leng (modeontwerpster). Deze drie dames veranderde Houweling in heren, respectievelijk Wang Chen (alias Tijgerlelie), Sam en Oscar. Charly krijgt de opdracht om de biografie van Sam te schrijven. In het archief ontdekt ze tal van ongerijmdheden die verwijzen naar de vermeende zelfmoord van het fotomodel Tijgerlelie en zo komt Charly er langzaam maar zeker achter hoe de vork in de steel steekt. Een boek als een tornado!’

 

 

Ideeën of tips voor de tweede Literaire Salon? Mail aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.