PinkPantherTshirtGenius had een IG Film en Media, die echter is opgehouden te bestaan. Eind vorig jaar is door een aantal enthousiastelingen het initiatief genomen om een IG op mediagebied nieuw leven in te blazen. In januari is een zogeheten kerngroep opgericht. Deze kerngroep neemt de leiding en zal de IG verder gaan organiseren en vormgeven.

Activiteiten zullen betrekking hebben op film (speelfilms en documentaires). Maar ook op andere media zoals kranten en tijdschriften (op papier en/of digitaal) en nieuwe (‘sociale’) media (zoals Facebook en Twitter, maar bijvoorbeeld ook crowdfunding). De aandacht gaat uit naar hoe het werkt, maar ook naar de (mogelijke) gevolgen voor gebruikers en samenleving (nagelaten sporen, feedback systemen, the ‘Daily Me’).

Activiteiten krijgen vorm vanuit de actualiteit en de roze invalshoek. Te denken valt aan het bezoeken van filmfestivals, bioscoopbezoek met daarna napraten en eten, themasessies over bijvoorbeeld ‘de slechte film’, cultfilms of filmmuziek … en wie weet organiseren we ooit nog eens ons eigen Genius Filmfestival. Met betrekking tot andere media valt te denken aan aandacht voor wat gebeurt ‘achter de schermen’ van een tv-programma of het bijwonen van de opname ervan, dan wel het bezoeken van een krantenredactie.

Concreet zijn de plannen op het moment: twee maal per jaar bezoek aan een filmfestival, dit kalenderjaar de Roze Filmdagen in maart 2013 en IDFA Amsterdam in november 2013; rond de zomer een andere media-activiteit; één maal per anderhalf jaar een Genius-maandactiviteit op het gebied van Film & Meer. De eerste in 2014.

Geniusleden worden van harte uitgenodigd zich bij de IG aan te sluiten. Interesse? Stuur een bericht aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.