Nieuws

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

dolly bellefleur genius 2017

Ter gelegenheid van de vijfentwintigste verjaardag van Genius schreef Dolly Bellefleur (alter ego van Ruud Douma) dit lied. Het werd op 28-10-2017 op het 5e Lustrum uit volle borst gezongen in Kasteel Amerongen. 

 

beschuit-met-muisjesOp 20 november 2013 heeft Alexandra Roberta Onclin het levenslicht gezien. Alexandra is dochter van Bart Onclin, Krzysztof Dobrowolski-Onclin en Liesje Schreuders. De ouders en dochter maken het goed.

 

Gefeliciteerd namens de Communicatie Commissie!

genius-netwerk-gay-professionals trimmedGezellige zomer

Het belooft een gezellige Genius-zomer te worden. In mei gaan we onder aanvoering van Erik van Miltenburg op zoek naar de grutto, in juni zijn we prominent aanwezig op het MidZomerGracht-festival met een Literaire salon Zomerspecial en in juli kunnen we naar de schitterende opera Dood in Venetië, met een inleiding van Hans Nieuwenhuis, een zeer bekend gezicht in de operawereld. De IG Mens & Organisatie organiseert de maandbijeenkomst van juni.

 

Op de supergezellige en overdrukke Koniginneborrel vierden we de première van een nieuwe briefkaart, eenvoudig van opzet maar heel geschikt voor het doel: andere gay professionals m/v attenderen op ons bestaan en de mogelijkheid bieden om zich aan te sluiten.

Achter de schermen wordt door tal van leden hard gewerkt om Genius in de kijker te spelen. Zo wordt er een speciale presentatie ontwikkeld, waarmee we ons kunnen laten zien op evenementen zoals Roze Zaterdag en de Gay Pride. Ook de opzet van de Algemene Leden Vergadering wordt tegen het licht gehouden. Dat kan wel een tikje dynamischer, nietwaar? Dat alles uiteraard zonder onze wettelijke verplichtingen als vereniging te verwaarlozen.

PinkPantherTshirtGenius had een IG Film en Media, die echter is opgehouden te bestaan. Eind vorig jaar is door een aantal enthousiastelingen het initiatief genomen om een IG op mediagebied nieuw leven in te blazen. In januari is een zogeheten kerngroep opgericht. Deze kerngroep neemt de leiding en zal de IG verder gaan organiseren en vormgeven.

Activiteiten zullen betrekking hebben op film (speelfilms en documentaires). Maar ook op andere media zoals kranten en tijdschriften (op papier en/of digitaal) en nieuwe (‘sociale’) media (zoals Facebook en Twitter, maar bijvoorbeeld ook crowdfunding). De aandacht gaat uit naar hoe het werkt, maar ook naar de (mogelijke) gevolgen voor gebruikers en samenleving (nagelaten sporen, feedback systemen, the ‘Daily Me’).

Activiteiten krijgen vorm vanuit de actualiteit en de roze invalshoek. Te denken valt aan het bezoeken van filmfestivals, bioscoopbezoek met daarna napraten en eten, themasessies over bijvoorbeeld ‘de slechte film’, cultfilms of filmmuziek … en wie weet organiseren we ooit nog eens ons eigen Genius Filmfestival. Met betrekking tot andere media valt te denken aan aandacht voor wat gebeurt ‘achter de schermen’ van een tv-programma of het bijwonen van de opname ervan, dan wel het bezoeken van een krantenredactie.

Concreet zijn de plannen op het moment: twee maal per jaar bezoek aan een filmfestival, dit kalenderjaar de Roze Filmdagen in maart 2013 en IDFA Amsterdam in november 2013; rond de zomer een andere media-activiteit; één maal per anderhalf jaar een Genius-maandactiviteit op het gebied van Film & Meer. De eerste in 2014.

Geniusleden worden van harte uitgenodigd zich bij de IG aan te sluiten. Interesse? Stuur een bericht aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Subcategorieën

Hier komen alle Lesbian Gay Bisexual or Transsexual georienteerde nieuwsberichten en netwerkberichten.
Het laatste nieuws

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.