2012-04-28_13.56

Burgers en buitenlui,

Er zijn van die momenten waarop alles logisch samenkomt. Zo ook vandaag: het Oranje hotel aan de Wilhelmina boulevard in Noordwijk, een netwerk van gay professionals, hun koninginneborrel, en wij, Wilhelmina der Nederlanden. Zojuist werd mij ook gevraagd wat ik met Noordwijk heb. Mijn antwoord was simpel: ik heb hier een standbeeld. Dat lijkt mij voldoende connectie.

Toen ik deze toespraak ging voorbereiden, heb ik eerst voor mijzelf op een rijtje gezet wat Genius is en waarom:

  • Genius is een netwerk met leden die dezelfde interesses delen en daarmee iets willen bereiken, zowel professioneel als persoonlijk

  • Genius staat voor diversiteit en acceptatie in ons netwerk en daarbuiten

  • Genius biedt haar leden professionele en persoonlijke relevantie en plezier

Wat mij persoonlijk aanspreekt in Genius is de kwaliteit die ik er terugvind, het plezier dat ik er beleef en de diversiteit aan ontmoetingen die ik er heb. Ik beschouw dit alles als zeer waardevol.

Overeenkomst
Toen ik verder ging met het voorbereiden van mijn toespraak vroeg ik mijzelf ook af wat nu de vanzelfsprekende overeenkomst is tussen Koninginnedag en Genius. Is die er überhaupt? Mijn antwoord is: ja, die is er! De overeenkomst die ik zie is gemeenschapszin. Dit klinkt wat wollig en oubollig, maar het is een sentiment dat ik regelmatig proef bij Genius leden en het doet mij sterk denken aan de uitingen en de sfeer op Koninginnedag. Een gevoel van trots en betrokkenheid!

Waarom sta ik hier?
Ik sta hier om letterlijk zichtbaar te maken dat Genius van kleur aan het verschieten is. Want roze kent meer schakeringen dan shocking pink; vraag maar aan Barbara Cartland. Want in tijden van crisis wordt Genius zelfs rijker. Ik doel niet op financial capital, maar op human capital. Er komt steeds meer kleur in ons ledenbestand omdat er door aanwas van vrouwen en jongeren een diverse mix ontstaat: de verbroedering en verzustering slaat toe. Dit gaat echter niet vanzelf, daarvoor moeten alle Genius leden in actie komen, ook jullie!

Beweging
De beweging die binnen Genius gaande is brengt ons meer. Vanuit de aanwas van nieuwe leden en onze gemeenschapszin als Genius leden kunnen we nog meer voor elkaar gaan betekenen via ontmoetingen en door ieders persoonlijke actieve inbreng. Actief zijn kan op meerdere manieren; nodig je vrienden, familie, kennissen en collega’s uit om één of meerdere keren als introducé mee te gaan naar een Genius activiteit. Denk daarbij vooral aan de vrouwen en jongeren die je kent! Of organiseer zelf een verbroederende en verzusterende activiteit. Dat mag ook klein zijn, het is de kwaliteit en relevantie die telt.

De vloeibare realiteit van de politiek maakt van dit event een actuele en daardoor boeiende bijeenkomst. Wat is bijv. het effect van de huidige ontwikkelingen op de rol en toekomst van het koningshuis? Is Willem Alexander in staat om het stokje van zijn moeder over te nemen? Jan Hoedeman, politiek journalist van de Volkskrant, zal antwoord geven op deze en andere vragen uit de zaal en deelt met ons zijn waarnemingen en ervaringen met de (staatrechtelijke) verhoudingen tussen de Koningin, de opeenvolgende premiers, en de ministeriele verantwoordelijkheid.

Ik dank u voor uw aandacht en wens u veel plezier!

 

Handtekening_W

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.