keeswaaldijk

Kees Waaldijk is door het College van Bestuur van de Universiteit Leiden benoemd tot hoogleraar Comparative Sexual Orientation Law. Deze leerstoel is uniek in Europa en is ingesteld omdat er steeds meer juridische vraagstukken rondom homoseksualiteit zijn. Deze nieuwe leerstoel wordt gefinancierd door het Leids Universiteits Fonds, vanuit particuliere giften. Deze voor Europa unieke leerstoel wordt ondergebracht bij het Grotius Centre for International Legal Studies, op de Haagse campus van Universiteit Leiden.

Kees Waaldijk begint daar in mei a.s. in zijn nieuwe rol, en zal vanaf komend studiejaar voor Leidse en andere studenten het nieuwe keuzevak Comparative Sexual Orientation Law aanbieden. Waalwijk is onlangs begonnen met onderzoek naar de vraag in welke situaties Europese landen een buitenlands huwelijk of partnerschap van twee vrouwen of twee mannen erkennen.

Namens het bestuur en alle leden van Genius willen we hem feliciteren met zijn nieuwe functie.

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.