Genius Nieuws

Het laatste nieuws

Op 6 mei hebben de Genius vrouwen Astrid, Irene en Nicolette een event georganiseerd, exclusief voor vrouwelijke leden van Genius en belangstellenden. Een goede mix van deelnemers kwam samen bij Ma Brown’s, een restaurant met Britse keuken in Haarlem. De bijeenkomst had tot doel om de deelnemers met elkaar te laten kennismaken en de niet-leden te interesseren voor Genius. Het programma bestond uit een onvervalste high tea afgewisseld door een mini-workshop. Dit was de ‘plus’ in de High Tea+. Het thema van het event was: ‘Samenwerken - We gaan ervoor!’

De workshop stond onder leiding van de ervaren vakvrouwen Astrid en Irene. Astrid heeft haar eigen trainingsbureau en werkt ook als opleidingsadviseur. Irene werkt als Strategisch Loopbaan Adviseur en is een ervaren coach. Zij zorgden voor actieve en vrolijke workshopmomenten waarbij de aanwezigen meer inzicht kregen in en informatie over elkaar. Het leverde voldoende stof tot praten onder het genot van onder andere cucumber sandwiches, scones & clotted cream en nog meer lekkers plus heel veel thee.

We sloten de high tea af door ieder haar droom op te schrijven die Genius en haar vrouwen over een jaar hebben vervuld. Letterlijke quote: ‘Dat de Genius bijeenkomsten wat meer door vrouwen bezocht worden zodat we een prettige mix creeëren.’ De sfeer was uitstekend, de kennismakingen en gesprekken interessant en de mini-workshop leverde goede input op voor vervolgstappen. En de high tea smaakte prima!

geniusbanner2Voor juni hebben we een interessant en gevarieerd programma staan,  dat we hierbij als communicatie commissie vast willen aankondigen:

Zaterdag 16 juni: Excursie IKEA Concept Center Delft

Zaterdag 23 juni: Midzomergracht Geniusborrel in Utrecht

Zaterdag 30 juni: Maandactiviteit IG Groene Vingers: Eten uit je stad

 

Noteer de data alvast in je agenda. De separate uitnodigingen volgen snel!

Nicolette_StraverIn het aprilnummer van Zij aan Zij is een kort interview met onze vice-voorzitter Nicolette Straver verschenen. Aanleiding daarvoor was het congres L-Women@work, waar Nicolette een korte presentatie over Genius heeft gegeven.

 

Het artikel is een zoektocht naar het Roze Plafond op de werkvloer. Aan het woord komen ook Marion Mulder, organisator van L-Women@Work congres, waar ongeveer honderd vrouwen uit elf landen elkaar ontmoetten. Ook Silvy Vluggen, Global GLBT Program Manager, Diversity and Workforce Programs bij IBM komt aan het woord. Een boeiend betoog met de roep om aandacht aan diversiteit in ondernemingen.

 

Het volledige artikel vind je op de website: Documenten/algemeen of via deze link: http://www.genius.nl/component/docman/cat_view/28-algemeen

(daar moet je iets naar beneden scrollen naar PDF: Artikel ZijaanZij 2012-3)

Marcel1

Onze voorzitter Marcel Sanderse was afgelopen 1 april te gast bij Margreet Dolman Begrijpt ‘t, dat op OutTV is uitgezonden. Margreet Dolman Begrijpt ‘t is een gevarieerd programma met kunst, humor en informatie. Dynamisch met een positieve uitstraling en zowel voor homo, hetero als bi. Kijkers van allerlei pluimage, hoger en lager opgeleid, moeten er door geraakt worden en nieuwe mogelijkheden zien, meer zin krijgen. Hart onder de riem televisie.

Het interview met onze voorzitter werd als volgt aangekondigd: Het is altijd lastig om een strikte scheiding aan te brengen tussen werk en privéleven. Zoals voor de meeste professionals is hun werk ook belangrijk voor de persoonlijke ontwikkeling en groei in het privéleven. Dit is ook voor de leden van Genius geen uitzondering. De activiteiten waaraan deelgenomen wordt in hun vrije tijd, in hun werk, alleen of met vrienden zijn even belangrijk. Met dit in het achterhoofd heeft een aantal vrienden Genius opgericht, een vereniging voor gay-professionals in Nederland. Het doel is om een netwerk te bieden en te onderhouden voor privé en business relaties waarbij professionele en homoseksuele aspecten een rol spelen, maar niet de hoofdmoot zijn.

De video kan je bekijken op onze nieuwe Geniuskanaal op YouTube: http://youtu.be/rbvBkNiuYSY

2012-04-28_13.56

Burgers en buitenlui,

Er zijn van die momenten waarop alles logisch samenkomt. Zo ook vandaag: het Oranje hotel aan de Wilhelmina boulevard in Noordwijk, een netwerk van gay professionals, hun koninginneborrel, en wij, Wilhelmina der Nederlanden. Zojuist werd mij ook gevraagd wat ik met Noordwijk heb. Mijn antwoord was simpel: ik heb hier een standbeeld. Dat lijkt mij voldoende connectie.

Toen ik deze toespraak ging voorbereiden, heb ik eerst voor mijzelf op een rijtje gezet wat Genius is en waarom:

  • Genius is een netwerk met leden die dezelfde interesses delen en daarmee iets willen bereiken, zowel professioneel als persoonlijk

  • Genius staat voor diversiteit en acceptatie in ons netwerk en daarbuiten

  • Genius biedt haar leden professionele en persoonlijke relevantie en plezier

Voorzitter Marcel Sanderse

2012 wordt een bijzonder jaar, want Genius bestaat 20 jaar. Een lustrum waaraan een commissie, bestaande uit Karen, Koos en Mart al hard werkt. We hebben er zin in!

 

Het nieuwe jaar start natuurlijk met januari, de maand die naar Janus is vernoemd: de oudste Romeinse god met de twee gezichten. Het ene gezicht kijkt terug in het oude jaar en het andere vooruit naar het nieuwe jaar. Een mooi moment voor reflectie, waaraan we onze goede voornemens hebben verbonden, althans zo’n 80% van de Nederlandse bevolking volgens het economisch bureau van ING. Ik vond het verrassend om te zien dat ING jaarlijks onderzoek doet naar de ‘top 5 goede voornemens’ in Nederland, waarbij zij overigens een onderscheid maken tussen vrouwen en mannen. Wat denkt u dat er in deze top 5 zal staan?

 

 

Voorzitter Marcel Sanderse

Onze voorzitter Marcel Sanderse is zondag 1 April te zien op Out-TV! Hij zal worden geinterviewd in het programma van Margreet Dolman om 22 uur.

Out-TV is te zien via de meeste digitale TV aanbieders,  maar vaak wel in een extra pakket.

 

UPC kanaal 960, Ziggo kanaal 143, KPN kanaal 315, Caiway kanaal 134, Delta kanaal 365 en Telenet kanaal 551.

 

 

diesgroepsfotoHoe bereik je jongeren?

Netwerkclub voor gay professionals Genius vierde afgelopen oktober de Dies, het jaarlijkse verjaarsfeestje van de club. In Nunspeet voor de negentiende keer. Omdat, net zoals bij veel andere langer bestaande clubs, de gemiddelde leeftijd door sommigen aan de hoge kant wordt gevonden, was gekozen voor het onderwerp Verjonging als thema. Voor de pauze ging het vooral over de vraag hoe jongere leden te trekken. Na de pauze was de aanpak wat luchtiger en ging het over persoonlijke verjonging.

Bron: Gay Krant 20 december 2012, pagina 54

Hieronder het volledige artikel...

ANP SLIEDRECHT - Het christelijk onderwijs krijgt een nieuwe lesmethode over homoseksualiteit. De methode, waarin homoseksualiteit niet expliciet wordt afgewezen, moet halverwege volgend jaar beschikbaar zijn voor christelijke scholen, schrijft uitgeverij Merweboek op haar website. ''Wij kunnen een relatie afkeuren, maar mogen de mensen met hun geaardheid niet veroordelen'', aldus auteur Henrieke Remmink woensdag in het Nederlands Dagblad. De methode zegt impliciet ''dat seksualiteit thuishoort in een huwelijksrelatie tussen een man en een vrouw'', zei Remmink. Volgens haar kunnen jongeren met de methode zelf een mening vormen over het thema. Scholen hebben volgens haar behoefte aan de methode. Daarnaast heeft het kabinet onderwijs over homoseksualiteit verplicht. In 2009 verscheen al de lesmethode 'Homo in de Klas', samengesteld door ContrariO (gereformeerde vereniging voor homo's en lesbiennes) en GRIP (het identiteitsplatform voor het gereformeerd voortgezet onderwijs). Bron: ANP/nu.nl

diesgroepsfotoGenius, Netwerkclub voor gay professionals, vierde afgelopen oktober de Dies, het jaarlijkse verjaarsfeestje van de club. In Nunspeet, voor de 19e keer. Omdat zoals bij vele andere langer bestaande clubs de gemiddelde leeftijd door sommigen aan de hoge kant wordt gevonden, was gekozen voor het onderwerp "verjonging" als thema. Voor de pauze ging het vooral over de vraag hoe jongere leden te trekken. Na de pauze was de aanpak wat luchtiger en ging het over persoonlijke verjonging.

Voorzitter Marcel SanderseOpeningswoord Dies Genius 2011
29 oktober 2011 in De Sparrenhorst Nunspeet

Dames en heren,

Als voorzitter van Genius heet ik jullie met veel plezier en ook trots van harte welkom op deze Dies Natalis, de 19e geboortedag van Genius. Volgend jaar een lustrum: 20 jaar Genius.

Overigens kwam ik met het doorspreken van mijn agenda met mijn vriend erachter dat de naamgeving Dies tot een grappige spraakverwarring kan leiden. In mijn agenda voor vandaag had ik namelijk Genius Dies geschreven, met natuurlijk Dies als Latijns woord bedoeld, waarna mijn vriend, die Engelstalig is, meteen vroeg of het zo slecht met de vereniging ging, dat we ermee gingen stoppen. Nou, ik kan u zeggen dat het tegendeel het geval is. We zijn springlevend, getuige de vele activiteiten. En ook wij, als nieuw aangetreden bestuur, hebben niet stilgezeten. We hebben jullie tijdens de ALV in februari beloofd om in september met onze ambities te komen, maar deze Dies is daar een meer geschikt moment voor. Ik ga onze ambities slechts op hoofdlijnen schetsen, want we hebben een druk programma vandaag. De gedetailleerde uitwerking geven we tijdens de ALV in februari.

PAN25logoDe eigentijdse beurs voor kunst, antiek en design
20-27 november 2011
RAI Parkhal (hal 8), Amsterdam

Donderdagavond 24 november: Kunstontmoetingen
De organisatie van de PAN beurs nodigt leden van Genius uit voor deze besloten avond met een speciaal programma. Kaarten hiervoor bestel je rechtstreeks bij PAN . Je kunt je opgeven tot en met 11 november. Daarna niet meer. Voor Geniusleden begint de avond met een ontvangst in de stand van 'Heeren van Bronckhorst', Juweliers, Antiquairs, Taxateurs. Voor meer informatie en je aanmeldingen, zie de uitgebreide informatie op het intranet.

Ook de kandidaatledenbijeenkomst was goed bezocht. Niek en Johan gaven een kijkje in hun eigen werkomgeving. Een mooie rondleiding door Huis Van Brienen (eigendom Hendrik de Keijser) en borrel in het Grachtenpand van het Prins Bernard Cultuurfonds. Marcel Sanderse maakte er foto's van welke op de site terug te vinden zijn.
rijpengroenRijp & Groen is een kleinkunsttrio bestaande uit Gea de Vries, Claar van der Does en Geniuslid Youetta Visser. Wat de dames van Rijp & Groen bindt is hun levensfase. De levensfase waarin je denkt: "Ik wil alleen nog in een tent als mijn boxspring erin past", of "Oeps, mijn leidinggevende is jonger dan ik."
Alle drie gaan ze hier anders mee om en spelen hun eigen voorstelling. Geen avond is hetzelfde.

Voor meer informatie en de speellijst www.rijpengroen.info 
De laatste maandactiviteit was een leuke bijeenkomst. Kijk hier voor de foto's van de afgelopen activiteit Wass Will Das Auto.
De foto's zijn gemaakt door Arnold Piek. De activiteit was zeer geslaagd en had met 48 deelnemers een redelijke opkomst.

ChatfunctieSinds het bestaan van de nieuwe website van Genius is er vaak gevraagd om een chatfunctie. Maar even zo vaak zijn er opmerkingen gemaakt dat er geen behoefte aan is. Tot voor kort was het niet mogelijk om een chatfunctie (als bijvoorbeeld bij Facebook) te verzorgen, maar nu willen we het toch drie maanden proberen. Hierbij willen we iedereen oproepen de chatfunctie uit te testen en dan in de poll (in de rechterkolom) aan te geven of deze functie moet blijven bestaan of niet.

De essentie van deze functie is dat leden contact kunnen leggen met andere online leden. Via de balk rechtsonderaan de website kan je zien wie er allemaal online zijn "Online Gebruikers". Door vervolgens de naam aan te klikken kom je in gesprek met het desbetreffende lid. Dit kan ook bijvoorbeeld handig zijn voor een overleg tussen leden van commissies of interessegroepen.

social_media_1De afgelopen maandactiviteit van Genius over Social Media was een succes. Met ruim 50 online inschrijvingen kunnen we van een goede opkomst spreken. Marion Mulder (@muldimedia) en Robin Oudheusden (@mrpandora) vertelden beide met veel enthousiasme over het vak dat Social Media heet. Dit inspireerde verschillende leden tot het actiever gebruik maken van online netwerken als Twitter, LinkedIn en Facebook. Ook de site van Genius werd naar aanleiding van de presentaties aangepast, zie hiervoor eerder bericht.

Marion sprak over Social Netwerken, Social Media waarna Robin het stokje overnam en vertelde over Effectief Communiceren met Social Media. Beide presentaties zijn via de website beschikbaar door op de titels van de presentaties te klikken. De activiteit vond plaats in Hotel Casa 400 (@hotelcasa400) in Amsterdam met uitstekende voorzieningen en een goed verzorgde borrel en diner.

Kortom, een geslaagde maandactiviteit van Genius georganiseerd door een adhoc groep van enthousiaste (kandidaat)leden.

GeniusAgendaSinds vandaag is de Genius website uitgebreid met een kalender voor komende LGBT- en Geniusactiviteiten. Tot nu toe werden alleen activiteiten aangekondigd waar (kandidaat)leden zich gelijk voor konden inschrijven. Nu kunnen ook niet-Geniusactiviteiten worden geplaatst in de speciaal hiervoor geopende Google Calendar. 

Plaatsing activiteiten
De NOC wil andere commissies, IG's en genootschappen oproepen om hun activiteiten op tijd aan te melden, zodat iedereen er in zijn agenda rekening mee kan houden. Mocht je hiervoor nog een activiteit weten of uitgebreidere nieuwsitems willen plaatsen, dan kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Toevoegen Google Calendar
Wanneer je zelf ook een Google Calendar hebt kun je eenvoudig de activiteiten overzetten naar jouw persoonlijke agenda door "Copy to my calendar" aan te klikken.

linkedin-facebook-twitterNaar aanleiding van de succesvolle activiteit over Social Media op 27 augustus zijn er een aantal zaken veranderd op de website. Zoals jullie wellicht al wisten is Genius - Gay Professionals Netwerk al langer actief op LinkedInFacebook en Twitter. Om het gebruik van deze sociale media te vergemakkelijken staan er nu onder de verschillende artikelen buttons om dit artikel te plaatsen op een ander sociaal medium. Deze buttons zijn niet zichtbaar op de hoofdpagina, om onze rustige en overzichtelijke lay-out niet te verstoren, maar wel wanneer je op "Lees meer.." of de titel van het artikel klikt.  Daarbij worden nieuwe artikelen nu weer direct geplaatst op ons Twitter account. Hierdoor zijn al onze volgers per direct op de hoogte wanneer er weer een nieuw artikel geplaatst is.
264px-Jan_Kees_de_Jager_2010-1

Jan Kees de Jager is homo! Op internet zijn er veel steunbetuigingen voor de CDA-bewindsman te lezen. Onder meer op de website van de Gaykrant prijst men de 42-jarige De Jager, die sinds 7 mei - net zoals zijn collega-politici Gerda Verburg en Joop Wijn van Economische Zaken - geen geheim meer maakt van zijn seksuele geaardheid.

Twitter was zaterdag enige tijd uit de lucht, toen het nieuws bekend werd. De minister zelf was blij met de bijval. ‘Beste mensen, enorm veel positieve reacties gehad nav berichtgeving Telegraaf. Dank daarvoor. Is inderdaad geen issue, maar ook geen geheim’, zo luidde zijn tweet over zijn privéleven.

egma-logoGenius is lid van en heeft een samenwerkingsverband met de internationale organisatie EGMA. Om te kunnen zien wat EGMA als international koepelorganisatie voor GLBT’s doet, kun je hun site www.glbt-business-leader-forum.org bekijken. Zo organiseert de organisatie tussen 9 en 10 juni in Rome het vierde International GLBT Business Leader Forum. Ook op Facebook is EGMA actief. Een goede gedachte voor de international professionalisering van Genius om je aan te sluiten bij EGMA op Facebook. Doen! Zie op Facebook: http://www.facebook.com/event.php?eid=168716933186211. Thank you for your participation and your support, I look forward to meeting you soon in Rome!
QueerTVDe afgelopen tijd waren er wat problemen met het weergeven van foto's op de website. Genoeg reden om een nieuw component (Phoca Gallery) te installeren voor het fotoarchief. Alle foto's van de afgelopen jaren, die op de server waren opgeslagen zijn zo voor alle leden weer te bekijken. In de rechterkolom (het menu voor leden) staat nu de link naar de fotogallerij (Foto's)

De vraag blijft natuurlijk of iedereen er wel blij mee is, want je staat tenslotte niet altijd goed op een foto. Er bestaat nu ook een mogelijkheid om commentaar te leveren op de foto's en de foto's te beoordelen. Daarnaast zijn ze nu ook te downloaden, wat voorheen niet kon. Veel plezier met alle foto's. Mocht je nog opmerkingen hebben, foto's willen toevoegen kun je die mailen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Speciale aandacht gevraagd voor de mooie fotoreportage van Arnold Piek over het bezoek aan de Glasfabriek met IG Kunst & Cultuur.
keeswaaldijk

Kees Waaldijk is door het College van Bestuur van de Universiteit Leiden benoemd tot hoogleraar Comparative Sexual Orientation Law. Deze leerstoel is uniek in Europa en is ingesteld omdat er steeds meer juridische vraagstukken rondom homoseksualiteit zijn. Deze nieuwe leerstoel wordt gefinancierd door het Leids Universiteits Fonds, vanuit particuliere giften. Deze voor Europa unieke leerstoel wordt ondergebracht bij het Grotius Centre for International Legal Studies, op de Haagse campus van Universiteit Leiden.

Kees Waaldijk begint daar in mei a.s. in zijn nieuwe rol, en zal vanaf komend studiejaar voor Leidse en andere studenten het nieuwe keuzevak Comparative Sexual Orientation Law aanbieden. Waalwijk is onlangs begonnen met onderzoek naar de vraag in welke situaties Europese landen een buitenlands huwelijk of partnerschap van twee vrouwen of twee mannen erkennen.

Namens het bestuur en alle leden van Genius willen we hem feliciteren met zijn nieuwe functie.

twitter-logoMet Twitter kun je snel korte berichten uitwisselen met andere gebruikers. Dat wordt "twitteren" genoemd. Twitter is een sociaal netwerk waarbij je vrienden kan toevoegen van wie jij de berichten leest. Jouw vrienden kunnen ook jouw account "volgen" waardoor zij jouw berichten zien. In Nederland groeit Twitter razendsnel en er zijn dan ook veel bekende Nederlandse twitteraars.

Genius en veel Genius leden twitteren inmiddels. Handig van het nieuwe Twitter account http://twitter.com/#!/GeniusNetwerk is wel dat Twitteraars nu ook zien wanneer er een nieuwe update van de (openbare) site heeft plaatsgevonden. Zij zijn het eerste op de hoogte van de nieuwe activiteit of ontwikkeling. Kortom: Twitter je, doe dan mee!
twitter-logoGenius - Netwerk voor Gay Professionals twittert vanaf nu ook! Nu er zoveel Genius leden twitteren kan Genius zelf natuurlijk niet achterblijven. Zo houdt Jaap Jansen ons op de hoogte van alle politieke ontwikkelingen, en Stephan Peters van nieuws met betrekking tot voeding, maar anderen van hun persoonlijke activiteiten.
Handig van het nieuwe Twitter account http://twitter.com/GeniusNetwerk is wel dat Twitteraars nu direct zien wanneer er een nieuwe update van de site heeft plaatsgevonden. Zij zijn het eerste op de hoogte van de nieuwe activiteit of ontwikkeling. Kortom: Twitter je, doe dan mee!
gregcauley-cock1980Nog tot en met 15 augustus toont het NRW-Forum in Düsseldorf, Duitsland, een unieke overzichtstentoonstelling van de Amerikaanse fotograaf Robert Mapplethorpe. Mapplethorpe, geboren in 1946 en in 1989 aan de gevolgen van aids overleden, is volgens de conservatoren een van de weinige kunstenaars die het werkelijk verdient om ver buiten de grenzen van de kunstwereld bekendheid te genieten. Mapplethorpe domineerde de fotografie in de laat twintigste eeuw en brak een lans voor de acceptatie van fotografie als kunstvorm. Hij verankerde het onderwerp homoseksualiteit in de massacultuur en schiep een klassiek fotografisch beeld - met name van het mannelijk lichaam - die zijn weg vond in commerciele fotografie.  

deolli.pngExpositie Schilderijen zaterdag en zondag 13 en 14 juni 2009 van 14:00 tot 20:00 uur in Amsterdam. DEOLLI is de artiestennaam van de Braziliaanse Kunstschilder Marcio Geraldo de Oliveira, die in de miljoenenstad Belo Horizonte in Brazilië woont en leeft. Hij geeft  in zijn schilderkunst uiting aan zijn vaak pijnlijke levenservaringen en belevingen als homo. Zijn grootste wens is om als erkend schilder een toekomst in Europa  op te bouwen. Wil je helpen dit mogelijk te maken, bezoek deze expositie en  koop  een schilderij! Promotie prijzen van € 150 tot 450,-. Een voorbeeld van zijn abstracte figuratieve kunst is te vinden op www.seesle.nl onder artiestennaam DEOLLI. Een 35-tal  schilderijen zijn op genoemde dagen bij Genius lid Rudi den Hartog, 06-10817326 te bezichtigen. De schilder is tijdelijk in Nederland. Adres: Anthony Moddermanstraat 142, Slotermeer –Amsterdam, Makkelijk bereikbaar via openbaar vervoer: Tram 7, 14;  bus 64  Halte: Plein 40, 45. Bus 19, 21 en 80: halte Burg. De Vlugtlaan (niet metro station de Vlughtlaan!).

dollyrodeplein.jpgNamens Dolly Bellefleur: Op 16 mei 2009 zal in Riga de Baltic Gay Pride plaatsvinden. Op de dag van de finale van het Eurovisie Songfestival zal ook in Moskou een gay demonstratie worden georganiseerd. Om de deelnemers, die in het verleden bij vergelijkbare bijeenkomsten in elkaar werden geslagen en bekogeld met eieren en uitwerpselen, een hart onder de riem te steken heb ik speciaal een lied geschreven. Ik zal het op 16 mei vertolken tijdens een Solidariteitsmanifestatie in Felix Meritis in Amsterdam. Op deze bijeenkomst, georganiseerd door de SP, COC Nederland en Amnesty International, zal per satelliet contact worden gelegd met Riga. Het programma is van 19.30- 21.00 uur in Felix Meritis, Keizersgracht 324 te Amsterdam.

agenda.jpgDe komende 3 maanden zijn er veel activiteiten met een roze tintje. Hierbij een kort overzicht met ook links naar de uitgebreidere informatie op Genius website. De activiteiten exclusief vóór en dóór Genius georganiseerd staan vet gedrukt. Mocht je nog toevoegingen hebben mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 
27 Christopher Street Day - Berlijn
27 Marche des Fieres - Parijs
27 Gay Pride - New York

Juli
4 Christopher Street Day - Keulen, Londen, Madrid en Wenen
12 Extra-activiteit: Wijnproeverij en rondvaart Leiden
18 LoveDance Festival - Spaarnwoude GEANNULEERD
1-3 Gay Pride en Grachtenparade - Amsterdam
1-9 Gay Prideweek - Barcelona
21-31 Gay Pride week - Manchester

egma-logo.gif Zoals tijdens de ALV van 28 februari jl. is besproken heeft Genius een strategienota 2009-2011 aangenomen. Het is voor Genius de eerste keer dat een dergelijk document is geschreven. Daarmee wordt bereikt dat Genius nu een samenhangend beleid heeft uitgestippeld voor de komende 3 jaar.

Een onderdeel van deze nota is het geheel van internationale betrekkingen waar Genius vorm aan wil geven. Daarmee wordt oa. bedoeld dat Genius deel zal gaan nemen aan bijv. bijeenkomsten zoals door EGMA (European Gay & Lesbian managers Association)  georganiseerd. 

Op 13, 14 en 15 maart organiseert EGMA een lang weekend in Bazel, met oa. de Algemene Leden Vergadering. Voor hen die geïnteresseerd zijn kunnen daar natuurlijk ook naar toe. De voorzitter van Genius en een aantal leden zal daarbij aanwezig zijn. 

Voor meer informatie zie ook de pagina Internationaal.

Hierbij de Nieuwjaarstoespraak (5.27 MB) op zondag 4 januari 2009.

 

blogspot.jpgKraker kwam via een omweg bij Genius terecht. Lees hier wat hij er van vond en op zijn kraakpand-blogspot schreef.

http://kraakpand.blogspot.com/2008/10/driver-nodig-voor-een-oude-genius-muis.html

 

omoh.jpg Een van onze leden tipte ons over de volgende tekst. Wie weet waar dit op staat? en wat het betekent?

nikhil.jpgGay Filmfestival in Rialto Amsterdam op zaterdag 22 november en zondag 23 november. Tijdens de twee dagen die in het teken staan van Gay India staat de vraag centraal wat het betekent om homo of lesbienne te zijn onder moeilijke, repressieve omstandigheden. Hoe gaan (jonge) homo’s om met hun seksualiteit, en is dit bijvoorbeeld anders dan bij lesbiennes? Op zaterdag 22 november zal de film My Brother Nikhil getoond worden. Deze Bollywoodproductie was de eerste die openlijk homoseksualiteit toonde en het voor India moeilijke onderwerp van HIV/Aids aansneed. Regisseur Onir zal deze dag ook aanwezig zijn om vragen te beantwoorden over zijn film. Op 23 november zal de film The Journey (Sancharram) getoond worden, waarin de jonge, mooie Kiran verliefd wordt op haar hartsvriendin Delilah. Daarna zal er een discussie plaatsvinden over wat de film ons vertelt over het leven van lesbiennes in India. Meer info: Gay India.

Vorig jaar september startte een kring voor Genius-leden die werkzaam waren op het gebied van mens en organisatie. De initiatiefnemers hadden het beeld dat andere deelnemers het stokje zouden overnemen, en dat zo op geïnspireerde wijze de activiteiten zich aaneen zouden rijgen. Onderwerpen waren o.a. een coachingsmethode en de aanpak van ziekteverzuim. Inmiddels zijn er meer en nieuwe belangstellenden, er zijn ideeën en er is gedrevenheid! Daarom heeft een kleine groep het initiatief genomen om de kring voort te zetten als volwaardige interessegroep.

 

pollcomingout.jpgDe afgelopen maanden hebben we jullie via de poll gevraagd welke leeftijd jij jouw coming out hebt gehad. Honderd leden hebben hun mening gegeven. De leeftijd is gelijkmatig verdeeld tussen 15 en 35 jaar. Verder spreekt de uitslag voor zich.

Zie ook de nieuwe poll in de rechter kolom en geef je mening over andere netwerkprofielsites.

PollDe afgelopen maanden hebben we jullie via de poll gevraagd of er in het zakelijk verkeer sprake is van positieve discriminatie bij homo's en lesbiennes onderling. Honderd leden hebben hun mening gegeven. Bij net iets meer dan de helft (55%) is er wel degelijke sprake van positieve discriminatie. 30% let niet roze uitstraling en 15% is het oneens met de stelling dat homo's en lesbiennes een streepje voor hebben. Op het forum is er nu ruimte voor discussie.

Is er echt zo'n behoefte aan positieve discriminiatie? Geeft dat niet juist scheve ogen?
Kijken we echt altijd door een roze bril om (positief) onderscheid te maken?
 

Gelijk willen we ook jullie aandacht vragen voor de nieuwe poll in de rechter kolom. Op welke leeftijd heb jij jouw coming out gehad?

Zo nu en dan verschijnt er wat over Genius in de pers.

  • Financiële Telegraaf, zaterdag 4 augustus 2007
telegraaf1.jpg
telegraaf2.jpg

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.