Roze Zomer 2011

artprideamsterdamArtPrideAmsterdam organiseert gedurende Amsterdam Gay Pride 2011 voor de eerste keer een groots opgezette 'sexual & disturbing' kunstexpositie op drie locaties in de Amsterdamse binnenstad. Binnen- en buitenlandse kunstenaars van faam bieden een uitgelezen selectie van hun werk te koop aan. ArtPrideAmsterdam is een samenwerkingsverband van 3 partijen: Pim van der Horst, beeldend kunstenaar, Vincent van der Kaap, manager van homo/lesbische Boekhandel Vrolijk en de GO Gallery van Oscar van der Voorn en Farud Cambatta. Na jarenlange ervaringen hebben ze hun krachten gebundeld en de organisatie ArtPrideAmsterdam opgericht. ArtPrideAmsterdam is echter niet aan tijd en locatie gebonden. Na de Amsterdam Gay Pride 2011, zal de organisatie actief blijven en zult u van ons blijven horen!

Rialto | Amsterdam - In het heetst van de Gay & Lesbian Summer Tour 2011 is het tijd voor een feestje en niet zomaar een. Art director Zjef van Bezouw heeft op 9 juli het team van Galerie BOVEN uitgenodigd om Rialto te transformeren tot een sexy, swingende plek, met DJ's, VJ's en performers. Het wordt een onvergetelijke ervaring vol kunst en fetisj fashion. (opmerking Martin Hendriks: Zeggen zij, . . . . .) En natuurlijk is er een heel toepasselijke film, die de nacht naar een ander, verrassend niveau zal tillen – over een performer, kunstenaar, designer en vooral provocateur zoals er maar weinigen zijn geweest… Zaterdag 09|07 22.45 uur. Zie ook http://www.rialtofilm.nl/laat/Film,%20Fetisj%20&%20Fashion/

summerofloveOp 25 juni slaat Zij aan Zij de feestelijke handen ineen met Girlesque, een van de meest vooraanstaande vrouwenfeesten van Nederland en België. Een zomers strand vol prachtige vrouwen, blote voeten in het warme zand, een cocktail in de hand en heerlijke summerbeats van de beste Dj’s waarbij het onmogelijk is om stil te blijven zitten: Puck & Natasja, DJ Sjeazy Pearl, DJ Manu Tavares en DJ Suna en grote acts zoals Drag King Sexy Galexy, zangeres Victoria Nicol (de Nederlandse Adele), Blind Parade en Elle Bandita. Er worden zo’n 1.500 vrouwen verwacht, maar met mooi weer misschien zelfs meer.

Zij aan Zij
en Girlesque nodigen alle lesbische, biseksuele én bischierige vrouwen van Nederland en België uit om te komen dansen, flirten en genieten op deze unieke happening.

Datum en tijd: zaterdag 25 juni vanaf 12 uur tot 23.00 uur
Entreekaarten: € 15 in de voorverkoop en € 22,50 aan de deur. Er wordt geadviseerd tickets te bestellen via www.zijaanzij.nl, www.girlesque.nl, www.blijburg.nl of via de Facebookpagina’s van Zij aan Zij en Girlesque.
Voor meer informatie: www.zijaanzij.nl of www.girlesque.nl.

Zij aan Zij is dé glossy voor lesbische en biseksuele vrouwen in Nederland en België. Het verschijnt 8 keer per jaar en heeft een zeer grote en trouwe groep lezeressen. Het bereik van Zij aan Zij is gemiddeld 45.000 lezeressen per editie. Zij aan zij wordt uitgegeven door Maria van Oosten. De hoofdredacteur is Franc Craanen.
Juni 2011
Rome http://europrideroma.com/ 1-12 juni 2011
Athene http://www.athenspride.eu 4 juni 2011
Antwerpen http://www.antwerppride.com 20-26 juni 2011
Barcelone http://www.pridebarcelona.org/ 18-28 juni 2011
Parijs http://marche.inter-lgbt.org/ 25 juni 2011
Berlijn http://www.csd-berlin.de/ 25 juni 2011

Juli 2011
Madrid http://www.madridgaypride.com/ 1-3 juli 2011
Londen http://www.pridelondon.org/ 1-3 juli 2011
Keulen http://www.csd-cologne.de/ 1-3 juli 2011
Amsterdam http://www.amsterdamgaypride.nl/ 30 juli - 7 augustus 2011

Als het weer zo blijft als de laatste dagen hebben we een goede zomer voor de boeg. De komende maanden zijn er ook veel activiteiten met een roze tintje. Hierbij een kort overzicht van wat nationale en internationale LGBT-acitiviteiten. Mocht je nog toevoegingen hebben mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

gaylesbiansummertour2011Vanaf 23 juni is het tijd voor 10 nieuwe Gay en Lesbian films. Van Teddy Award Winnaar "Ausente", het ontroerende "For 80 Days" tot controversiële liefde in "From Beginning to End" en de langste filmkus ooit in "Elena Undone". Verschillende theater door het hele land doen mee aan deze Gay & Lesbian Summertour 2011.

Voor meer informatie en de aanvangstijden zie: http://www.homescreen.nl/gay

rozewoensdagRoze woensdag tijdens de Nijmeegse Vierdaagse.
Hopelijk volgt snel meer informatie op: http://www.rozewoensdag.nl
RozeWeekAlkmaarDe Roze week stelt zich ten doel om de acceptatie en integratie van transgenders, homo- en biseksuele inwoners te vergroten in Alkmaar.

http://www.rozeweekalkmaar.nl/
rozemaandagRoze Maandag viert op maandag 25 juli haar 20ste verjaardag. Het thema voor dit jubileumjaar is, hoe kan het ook anders met een verjaardag, 'Happy Gay Day'. Twintig jaar homo-emancipatie tijdens de Tilburgse Kermis vraagt om een grote digitale etalage waarin alles tentoongespreid kan worden. http://www.rozemaandag-tilburg.nl  
midzomergrVan vrijdag 10 juni tot en met zondag 19 juni vindt in Utrecht het traditionele Midzomergrachtfestival plaats (www.midzomergracht.nl), het jaarlijkse homoculturele festival van Utrecht met een veelheid aan culturele activiteiten en bruisende feesten. Op zaterdag 18 juni is er 's avonds het GigaPANNfeest. 
Zie ook onze Genius borrel op 18 juni 2011. 

 

weareGay Pride Amsterdam is een van de beste en leukste Prides in de wereld. Dit jaar zal de Amsterdamse Gay Pride worden georganiseerd van 30 juli tot 7 augustus 2011.

http://www.amsterdamgaypride.nl/
eurogamesEuroGames 2011: Show Your COLOUR!

Rotterdam maakt zich op voor een evenement dat zijn weerga niet kent. De EuroGames Rotterdam worden het grootste LGBT-(lesbian, gay, bisexual & transgender) sport- en cultuurevenement ooit in de Maasstad gehouden. Van 20 tot 24 juli 2011 komen meer dan 6000 deelnemers vanuit heel Europa naar Rotterdam om te sporten, cultuur te proeven en natuurlijk kennis te maken met alles wat deze stad te bieden heeft.

http://www.eurogames2011.eu/
rozezaterdaggroningenDit jaar zal Groningen roze kleuren als Roze Stad van het jaar 2011 en daarom wordt op 1, 2 en 3 juli het Roze Weekend georganiseerd.
Het thema is ‘Ruimte voor ontmoeting’, waarbij het gaat om diversiteit en verscheidenheid.

Voor jong en oud, homo of hetero; Roze Zaterdag in de binnenstad van Groningen biedt diverse activiteiten, waaronder veel kunst en cultuur, artiesten op de Grote Markt en Vismarkt en traditiegetrouw een parade en een infomarkt.  Voor een volledig overzicht van het programma bezoek de website want er is nog meer te beleven in het Roze Weekend van 1 t/m 3 juli
http://www.rozestadgroningen.nl/

gayeftelingOp 11 juni kleurt de Efteling in Kaatsheuvel roze en rood. Het pretpark staat die dag open voor gays (GBLT's). Het belooft vooral een FUN dag te worden, waar de organisatie 5.000 GLBT's verwacht, inclusief hun vrienden, familie, buren, collega's... Onder de deelnemers worden o.a. een flink aantal prijzen verloot. De dresscode van de dag is rood. Alle informatie vind je op www.gaydayefteling.nl, waar ook kaarten met korting kunnen worden gekocht. Op Facebook (http://www.facebook.com/group.php?gid=133729259982477) kun je lid worden van onze groep, om op de hoogte te blijven van nieuws en ontwikkelingen. Laten we er een leuke dag van maken op 11 juni! www.gaydayefteling.com 

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.