Marjolein Houweling - http://www.marjoleinhouweling.nl/Een weigerambtenaar is niet alleen een onmogelijk woord, het staat ook voor een onmogelijk begrip. Het is een man of vrouw in overheidsdienst die weigert om homoseksuele mensen met elkaar in de echt te verbinden. Dat mag niet, zeggen het COC en de Gay krant, 'elke ambtenaar moet perse iedereen trouwen. Of hij wil of niet.'
De weigerambtenaren, het zijn er in totaal zo'n honderd, zijn tegen het homohuwelijk op basis van hun fundamentalistische christelijke geloofsovertuiging.
Ik heb een eens een heterohuwelijk meegemaakt in Klaaswaal, op een mooi kasteeltje in een landelijke omgeving en met een mevrouw van de zwartekousenkerk als trouwambtenaar. Het aanstaande echtpaar, een oudere man en een jonge meid, hokte al enige jaren samen. De strenge mevrouw liet niet na om hun fijntjes op hun erfzonde te wijzen en verzekerde hen dat de hel hen stond te wachten; of ze nu getrouwd waren of niet. Het duurde even voor het feest op gang kwam, dat begrijpt u.
Wie trouwt en niet fundi-gristen is, kan dus sowieso maar beter niet in Staphorst, Urk of Steenwijkerland willen trouwen. In een land waar diversiteit een verdienste is, mogen ook ambtenaren weigeren iets te doen dat hun geloof niet toestaat. Lijkt mij. Een homoseksueel moet ook niet zoveel verdraagzaamheid uit andere mensen willen persen.
Wat heb je eraan? Koester die honderd mensen als folklore, je hebt ze helemaal niet nodig om te trouwen. Waarom zou je iemand zo willen pesten? Waarom die gruwelijke rechtlijnigheid afdwingen? Nederland is toch geen strafkamp? 'Hier hebben we twintig jaar voor geknokt', juicht Henk Krol, nu de PVV ook de weigerambtenaren wil ontslaan.
Wie heeft er geknokt om andere mensen te dwingen iets te doen wat ze niet willen, zonder dat daar ook maar enige noodzaak voor bestaat? Doe effe normaal man, zou ik bijna zeggen. Nog even en dat clubje weigeraars staat op sterk water in een museum. Wees verdraagzaam voor de onverdraagzamen, helemaal als ze er niet toe doen.

Marjolein Houweling
http://www.marjoleinhouweling.nl

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.