uscritorHij is ongetwijfeld een van de lelijkste die er rond lopen. Naar de normen van uiterlijke schoonheid gemeten tenminste. Hij is niet kaal, neen erger, half kaal, of beter: hier en daar kaal; kaal bij plukken. Zijn haar zelf heeft al zo' n melkboerenhondenhaarkleur, maar op de kale plekken zie je nu een gevlekte huid. Hij heeft niet die mooie, ideale, lengte, geen strakke benen; ach eigenlijk kun je het geen benen noemen, het zijn meer poten.

Zijn tepels –excusez!- ze zijn wat te groot en staan iets naar buiten. Een mooie brede borst heeft hij al helemaal niet. Als ik heel eerlijk moet zijn, is hij zelfs licht autistisch. En oud ook nog. En met een hoofd, ach je kunt het geen hoofd noemen, zeg liever een kop, waarvan je geen moment denkt dat er distinctie en wijsheid in opgeslagen is.

Alles heeft hij in huis, alles, om zelfs niet de laagste trede van de ladder der aantrekkelijkheid te halen, die vriend van mij.

De IG Mens en organisatie verzorgt op de laatste zaterdag van maart de maandelijkse Genius-bijeenkomst. Workshops worden er aangeboden, heel diverse workshops, er gaat hard gewerkt worden over het brede front van de niet te vermijden homo in al zijn facetten. Om er maar een te noemen: een workshop over aantrekkelijkheid. Makkelijk genoeg zou ik denken: wees jong en snel! Maar neen, ik begrijp dat ook het thema leeftijd niet geschuwd wordt. Een moedige workshop in tijden van jong en snel. In tijden van niet-te-ingewikkeld, want dan komt er niemand.

Gelukkig heeft Theodor Holman een gebrek waardoor hij geen lid kan worden van onze vereniging. Hij is hetero. En niet alleen daarom. In de dubbeldikke (sic!) special van de Groene Amsterdammer over ' De aanval op de elite' schrijft hij: 'ik durf nooit te schrijven dat ik van die of die een stijve krijg. Ik durf weer wel op te schrijven dat ik erg geil kan worden van Astrid Joosten. Maar ik durf Astrid Joosten weer niet te bellen om te vragen met mij te gaan eten.'

' Beetje plat' zegt mijn vriend. ' Grappig, althans grappig bedoeld, maar mooi...??'

Ik stel me zo voor dat de workshop interessante conclusies gaat opleveren. Zoals de conclusie dat er ook zoiets bestaat als innerlijke schoonheid, dat wijsheid of een kunstzinnig gemoed, met hier en daar een plukje rust in een landschap vol kaalheid, dat dát je aantrekkelijk maakt.

Lelijker dan die vriend van mij, ze bestaan niet. Dat zou je denken, maar soms leest hij mij een gedicht voor bij het zondags ontbijt. ' Uit!' zegt mijn vriend, en dan kijkt hij me aan met die autistische kop van hem. En ik denk dan, wat houd ik toch van je! Ik wrijf de slaap uit mijn ogen en zie: wat een schoonheid!

Zou er iemand zijn die dat ook wel eens van Theodoor Holman denkt, met zijn volle bos haar en zijn guitige snoet? Ik weet het niet. Ik twijfel. Naar die workshop dus! Werk aan de winkel! Stil zitten kun je nog genoeg als je net zo plat bent als Theodor.

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.