uscritorIk ben een ontzettend ouderwetse man. Ik gebruik nog wat je zou kunnen noemen een mobieltje. Klein rechthoekig, je kunt er telefonisch contact mee maken met anderen. Past in je broekzak en het vult impezant dat gebied wat op. Nooit eens een tweet dus, waarin ik, tezamen met ontelbare andere volgers er van op de hoogte gesteld wordt dat A. weer terug is van vakantie, en dat B. meldt ‘vind ik leuk’. 

Met mijn ouderwetse geheugen bel ik even zo vrolijk over twee dagen C., wiens tweet , ware ik aangesloten, mij zou hebben geïnformeerd dat hij de komende drie weken op het Canarisch strand ligt. Ik zou intussen al lang niet meer weten dat A. bericht heeft dat hij terug is, en nog minder dat B. dat leuk vindt. 

Mijn ex heeft via een speciale gay vriendenmaak-site op zijn iPhone een nieuw vriendje gevonden. Al weer maanden gelukkig samen. Mis ik ook, een speciale vriendenmaak-site. Zo vind ik nooit een partner! 

Door eenzaamheid gedreven, mijzelf op Facebook gezet dan maar. Het moet, zegt men, want hoe moet je anders binnenkort nog iemand bereiken?! Werd ik toch een beetje een nieuwe-media-jongen. Massa’s verzoeken om vriend te mogen worden. De meesten daarvan nooit gezien, laat staan gehoord, laat staan geproefd. Alle verzoeken dankbaar aangenomen. Ik kom om in de vrienden nu. Ze volgen mij en ik hen. Zo ongeveer als in de kroeg, je kijkt, je glimlacht, je loopt even rond. Maar toch anders. In deze ‘ kroeg’ ben je 24/7 en je hoeft er niet voor de deur uit. Iemand meldt dat de 3 J’s met het mooiste liedje naar het songfestival gaan, want: -ja, daar komt ie!!: want het is het mooiste liedje en ze hebben het zelf gemaakt. Ik vind de argumentatie top! Het regent ‘vind ik leuk”’s en “ben ik het niet mee eens”-en. En daar overheen weer een wolkbreuk van “ben ik het mee (on)eens” ‘ s. Facebook is fantastisch, je onderbouwde mening wórdt geregeld. Nog wat twitter erbij, en weg eenzaamheid! Bespaart enorm veel nadenken ook. Tijd om een boek te lezen.

Boek uit! Even naar de bar. Een lekker ding aan de bar. Hoe moet dat ook al weer. Kijken, nog een keertje kijken, iets langer kijken, minuscule glimlach. We praten wat, we drinken wat, hij geeft me zijn facebook-adres…….

In het Midden Oosten vallen dictatoriale regimes van hun troon door twitter, door facebook. Maar ik? Ik leef in een vrij land waar je rustig in het openbaar met elkaar kunt praten, zelfs in een homobar. Wel verwacht ik dat bars binnenkort worden afgeschaft en ook telefoneren en e-mailen. En boeken. Commercieel niet interessant, zo zonder face. Maar het geluk is met me: de Genius-website: ook wij gaan twitteren! Sluit je aan, en je wordt als eerste geïnformeerd om op te rukken naar de Dam voor een revolutie.

Of als eerste dat er een nieuw boek uit is! Want wij zijn Genius!

Uscritor

Mocht je willen reageren kun je reageren op het forum of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.