Columns

Marjolein Houweling - http://www.marjoleinhouweling.nl/Een weigerambtenaar is niet alleen een onmogelijk woord, het staat ook voor een onmogelijk begrip. Het is een man of vrouw in overheidsdienst die weigert om homoseksuele mensen met elkaar in de echt te verbinden. Dat mag niet, zeggen het COC en de Gay krant, 'elke ambtenaar moet perse iedereen trouwen. Of hij wil of niet.'
De weigerambtenaren, het zijn er in totaal zo'n honderd, zijn tegen het homohuwelijk op basis van hun fundamentalistische christelijke geloofsovertuiging.
Ik heb een eens een heterohuwelijk meegemaakt in Klaaswaal, op een mooi kasteeltje in een landelijke omgeving en met een mevrouw van de zwartekousenkerk als trouwambtenaar. Het aanstaande echtpaar, een oudere man en een jonge meid, hokte al enige jaren samen. De strenge mevrouw liet niet na om hun fijntjes op hun erfzonde te wijzen en verzekerde hen dat de hel hen stond te wachten; of ze nu getrouwd waren of niet. Het duurde even voor het feest op gang kwam, dat begrijpt u.

uscritorNiet weer over die Mauro!  Met Mauro is het goed afgelopen. Die mag toch blijven?! Als hij gaat studeren tenminste. Als hij blijft studeren. Als Leers die beslissing neemt tenminste. Als, als, als…

Laten we het over Duran hebben dan. Duran mag ook blijven namelijk, als leraar op zijn school, waar hij geschorst was in afwachting van definitief ontslag, om het enkele feit dat hij homoseksueel is en de school –nogal erg- christelijk.

Hirsch Ballin, die ik als rechtsgeleerde zeer hoog acht, stond indertijd aan de wieg van de Wet Gelijke Behandeling. Hij was en is lid van het CDA.  Een homoseksuele leraar (m/v) moest niet geweigerd c.q. ontslagen kunnen worden door een school op religieuze grondslag om het enkele feit dat hij/zij homoseksueel was.

uscritorWeer een seizoen voorbij. Een campingseizoen bedoel ik. Geen homo gezien. Geen kamperende homo bedoel ik. Homo’s kamperen niet, dat is niet camp. Hetero’s kamperen. En hoe?!

Zíj is niet dik, maar voluptueus. Volle borsten, een vol rond gezicht, volle dijen, volle billen. Een spannend groen jurkje aan, flink uitgesneden, erg mini –het mag, neen moet, gezien worden- met niets er onder. Zo mooi als de voormalige PvdA-staatssecretaris van onderwijs in Nederland, maar dan nóg mooier, écht voluptueus en niets er onder. Híj heeft een moslimbaardje, maar is helemaal geen moslim. Dat heeft hij gewoon omdat zij dat sexy vindt. Ze hadden dat ene hoekje toegewezen gekregen op het veldje tussen de voorste rij campers en het meer. Je kon niet niet-kijken.

uscritorHij is ongetwijfeld een van de lelijkste die er rond lopen. Naar de normen van uiterlijke schoonheid gemeten tenminste. Hij is niet kaal, neen erger, half kaal, of beter: hier en daar kaal; kaal bij plukken. Zijn haar zelf heeft al zo' n melkboerenhondenhaarkleur, maar op de kale plekken zie je nu een gevlekte huid. Hij heeft niet die mooie, ideale, lengte, geen strakke benen; ach eigenlijk kun je het geen benen noemen, het zijn meer poten.

uscritorGenius is een nieuwe columnist rijker: Uscritor. De komende maanden zullen er iedere drie weken columns gepubliceerd worden met een actueel thema.
We gaan deze week van start met "Tweet!!!". Mocht je willen reageren kun je reageren op het forum of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Compleet overzicht van alle Uscritor columns

uscritorIk ben een ontzettend ouderwetse man. Ik gebruik nog wat je zou kunnen noemen een mobieltje. Klein rechthoekig, je kunt er telefonisch contact mee maken met anderen. Past in je broekzak en het vult impezant dat gebied wat op. Nooit eens een tweet dus, waarin ik, tezamen met ontelbare andere volgers er van op de hoogte gesteld wordt dat A. weer terug is van vakantie, en dat B. meldt ‘vind ik leuk’. 

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.