Over Genius

Hier vind je een overzicht van de meest gestelde vragen.

De vereniging kent een aantal commissies:

Activiteiten Commissie (AC)bestaat uit Genius-leden die de (maandelijkse) activiteiten coördineren

Commissie Nieuwe Leden (CNL)bestaat uit Genius-leden die nieuwe leden helpen gedurende de kennismakingsperiode.

Communicatie Commissie (CC)bestaat uit Genius-leden die de verantwoordelijk hebben voor: de redactie van de website, de social media, de mailings en Public Relations

Lustrum Commissie (LC) - bestaat uit Genius-leden die het Lustrum van 2017 zullen organiseren

Genius heeft een aantal subgroepen, ofwel Interessegroepen (IG's). Een IG, bestaande uit vijf tot dertig leden, organiseert eigen informele bijeenkomsten. Een IG organiseert bovendien eenmaal per jaar de maandelijkse Geniusactiviteit. 

Binnen Genius is het bestuur verantwoordelijk voor het richting geven aan het functioneren van de vereniging. Het bestuur ziet toe op de financiële situatie van Genius, de interne en externe communicatie, de werving en toelating van nieuwe leden en de organisatie van Genius-brede activiteiten.

Ook werkt het bestuur voorstellen uit over onderwerpen die op de langere termijn een impact (kunnen) hebben op de opzet van de vereniging en op de organisatie en inhoud van activiteiten (strategie).

Eens per jaar legt het bestuur verantwoording af over het gevoerde beleid in de Algemene Ledenvergadering. De leden van het bestuur worden gekozen uit de leden van de vereniging, in principe voor een periode van drie jaar. Binnen het bestuur zijn naast de voorzitter, secretaris en penningmeester alle voorzitters van commissies vertegenwoordigd.

 • Bas van Haren, voorzitter (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
 • Ronald van Duijvenvoorde, secretaris (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
 • Hans Hoefnagels, penningmeester (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
 • Robbert Lagerweij, voorzitter Activiteiten Commissie (AC) (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
 • Ronald van Duijvenvoorde, voorzitter a.i. Commissie Nieuwe Leden (CNL) (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
 • Bernard Verbunt, voorzitter Lustrum Commissie (LC) (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het bestuur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of een van de afzonderlijke bestuursleden.

 

TedvLieshout

Ted van Lieshout was te gast bij De Literaire Salon van Genius op 28 januari jl. in Bar Bump.

Van Lieshout beschrijft in Mijn meneer een pedoseksuele ervaring uit zijn kindertijd. De, autobiografische, ik-figuur in het boek bedient zich van de taal van een kind. De overige personages spreken zoals je tegen een kind spreekt. Van Lieshout maakt het onderwerp pedoseksualiteit hiermee heel invoelbaar. Geen analytische en/of rationele benadering vanuit de volwassene, maar de gevoelens, aarzelingen, angsten, interpretaties en plicht- en schuldgevoelens van een kind komen aan bod. De vrijwillige onvrijwilligheid die in het toegeven aan de toenadering van ‘zijn meneer’ ligt opgesloten wordt zowel vlijmscherp als subtiel belicht. De kleine Ted vraagt zich voortdurend af of hij het wel wil, hoeveel hij wil en of hij het niet verplicht is aardig te zijn voor die meneer die ook zo aardig is voor hem. Voor de buitenwereld geneert hij zich, en tegelijkertijd vraagt hij zich af waarom.

En omdat je er als kind nergens mee naar toe kunt, met dit onbespreekbare onderwerp, -dat voelt de ik-figuur ook wel- praat hij met Maria, een beeldje in een kapelletje langs de weg. Aan haar legt hij zijn ziel bloot. En zo zien we, zonder beperking wat er in hem omgaat. Tegen de Heilige Maria kun je immers alles zeggen! Al is hij soms bang dat zelfs zij haar geheimhoudingsplicht zal schenden.

Nergens ontbreekt het acute conflict en de noodzaak dat op te lossen. Schrijven vanuit het perspectief van het kind blijkt een onvermijdelijke keuze bij dit onderwerp.

Sinds de laatste ALV in februari kent het Genius bestuur een nieuwe samenstelling. 
nieuwbestuur

Van linksboven naar rechtsonder:

 • Johan van Beem, voorzitter BegeleidingsCommissie (BC) (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
 • Henk Kieboom, secretaris (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
 • Oscar Behrens, voorzitter Netwerk-Ondersteunende Commissie (NOC) (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
 • Marcel Sanderse, voorzitter (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
 • Nicolette Straver, algemeen bestuurslid (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
 • Alexander Nickel, voorzitter Activiteiten Commissie (AC) (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Niet op de foto: Oscar Weijmer, penningmeester ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Meer informatie kunt u lezen op de bestuurspagina of contact opnemen met het bestuur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Activiteitenkalender
<iframe src="/http://www.google.com/calendar/embed?src=0m2r3e2oid0dqnpn99d7aagtts%40group.calendar.google.com&ctz=Europe/Amsterdam" style="border: 0" width="800" height="600" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

egma-logo.gifGenius is lid van EGMA (European Gay & Lesbian managers Association). Dit is de koepelorganisatie waar alle Europese zusterverenigingen zijn aangesloten, zoals BBA (België) en l'Autre Cercle (Frankrijk).

Linkoverzicht voor Internationale en Europese netwerken.

Linkoverzicht van Internationale en Europese belangenverenigingen.

 

Genius (uit Latijn: 'voortbrenger') komt uit de Romeinse tijd waarbij iedereen zijn persoonlijke beschermengel of –geest had. Mannen werden beschermd door hun Genius, terwijl vrouwen beschermd werden door hun Iuno. Deze geesten beschermden en begeleiden de mensen van wieg tot aan het graf.

Genius is daarbij ook de engelse vertaling van Genie. Een persoon met een buitengewone begaafdheid die uitsteekt boven het gemiddelde. Met deze twee grondverklaringen is Genius een logische naam voor onze vereniging van hoger opgeleide homo- en biseksuele mannen en vrouwen. Wij voelen ons niet verheven boven anderen, maar kunnen door ons netwerk elkaar ondersteunen in situaties waarin we boven de norm uitsteken.

 

Circa Club - The Dating Club for Gay Professional Men

logogenius.jpg Voor links en banners op externe websites
 
Genius is een netwerkvereniging van homoseksuele en biseksuele professionals. De vereniging bestaat uit 175 hoger opgeleide (HBO en academici) homo's, lesbiennes en biseksuelen welke zich bij Genius zowel professioneel als persoonlijk kunnen ontwikkelen. De leden van Genius zetten hun professie in voor elkaar en voor de samenleving.
 
Netwerk van hoger opgeleide homo's, lesbiennes en biseksuelen in Nederland
 

Dit bescheiden overzicht geeft een indruk van verschillende websites en artikelen welke aandacht hebben besteed aan Genius.

genius.jpgThe Dutch organisation Genius is a major contributor to gay life in the Netherlands for lesbians and gay men. It is a network run for and by its members, building on the importance and individuality of gay life styles and pespectives in our everyday lives.

This focus recognises that in both our personal and business relationships, not all aspects of life are dominated by our sexuality and that we have many interests that are common to everyone. Genius provides a forum in which members can relax, build, develop and enjoy experiences and learning, in both formal and and social environments. This can also offer members the support to maintain the balance between our professional and private lives that allows us to contribute so much to a vibrant Dutch society.

You will find members both working and retired in a wide range of professions such as financial services, banking, medicine, law, IT, design, architecture, academic and the arts and our meetings and excursions reflect many of these topics, both through formal talks and social gatherings.

We welcome new members and hope that you will join us to find out more about what we can offer each other in the promotion of a balanced, enjoyable, social, personal and professional life for lesbians and gay men. Language, gender or age are not an issue as we are an inclusive and welcoming organisation.

Hierbij een overzicht van alle activiteiten van 2009. Hier vind je meer over 2008 en 2010.

2009
Zondag 4 Januari Nieuwjaarsborrel
Zaterdag 31 Januari IG Film en Media
Zaterdag 28 Februari Algemene Ledenvergadering
Zaterdag 14 Maart Aspirantenborrel
Zaterdag 28 Maart IG Mens en Organisatie
Zaterdag 25 April IG Groene Vingers
Woensdag 29 April Koninginneborrel
Zaterdag 30 Mei IG Gezondheid en Welzijn
Zaterdag 20 Juni MidZomerGrachtborrel
Zaterdag 27 Juni IG Homoseksualiteit en Actualiteit
Zaterdag 25 Juli IG Outdoor
Zaterdag 1 Augustus Amsterdam Gay Pride borrel
Zaterdag 29 Augustus IG Kunst en Cultuur
Zaterdag 26 September IG Persoonlijke Ontwikkeling
Zaterdag 17 Oktober Aspirantenborrel
Zaterdag 31 Oktober Dies (nog in te vullen)
Zaterdag 28 November IG Economie
Zondag 13 December Sinterkerstborrel

 

 

Hierbij een overzicht van alle activiteiten van 2009. Hier vind je meer over 2009 en 2010.

2008
Zaterdag 31
Mei
IG Kunst en Cultuur
Zaterdag 21
Juni
MidZomerGracht borrel
Zaterdag 28
Juni
IG Groene Vingers
Zaterdag 26
Juli
IG Outdoor
Zaterdag 2
Augustus
Amsterdam Gay Pride borrel
Zaterdag 27
September
IG Gezondheid en Welzijn
Zaterdag 11
Oktober
Aspirantenborrel
Zaterdag 25
Oktober
Dies (nog in te vullen)
Zaterdag 29
November
IG Iustus & IG Economie
Zondag 28
December
Eindejaarsborrel

 

 

 

 

Hierbij een voorlopig overzicht van alle activiteiten van 2010. Hier vind je meer over 2008 en 2009.

2010

Januari Nieuwjaarsborrel

Januari IG Gezondheid & Welzijn

Februari Algemene Ledenvergadering
Maart Aspirantenborrel

Maart IG Mens en Organisatie

April IG Groene Vingers

April Koninginneborrel

Mei IG Iustus

Juni MidZomerGrachtborrel

Juni IG Kunst & Cultuur

Juli IG Homoseksualiteit & Actualiteit (Gay Games)

Augustus Amsterdam Gay Pride borrel

Augustus IG Outdoor

September IG Film & Media

Oktober Aspirantenborrel

Oktober Dies

November IG Economie

December Sinterkerstborrel

 

Elke maand organiseren we een sociale, bedrijfsgerichte, professie-ondersteunende of culturele activiteit op wisselende plaatsen in Nederland. Deze activiteiten worden voor en door de leden georganiseerd en vinden plaats op de laatste zaterdag van de maand. Zo'n zaterdag bestaat meestal uit een inhoudelijk programma op de middag, gevolgd door een borrel en diner en/of een culturele activiteit.

Een willekeurige greep uit de vele activiteiten die we georganiseerd hebben:

 • Een forum met homoseksuele kamerleden in het gebouw van de Tweede Kamer (thema: actuele homo-onderwerpen in de Nederlandse en Europese politiek), gevolgd door rondleiding door het gebouw van de Tweede Kamer;
 • Een middagprogramma over Social Media: wat kunnen Linkedin en Facebook voor jou als professional en voor jouw bedrijf betekenen?; 
 • Een middag over autodesign in het DAF Museum in Eindhoven.

Naast deze maandelijkse activiteiten organiseren wij ook diverse borrels en diners voor speciale gelegenheden (zoals Koninginnedag, nieuwe ledendiner).

Ook worden er speciale themabijeenkomsten georganiseerd, zoals een zeilweekeind, een skiweek, een bedrijfsbezoek, internationale uitwisselingen met buitenlandse zusterverenigingen, cultuurreizen naar bijv. Milaan. Jaarlijks bepalen de leden zelf het programma voor de komende maanden.

Een actueel overzicht van de activiteiten vind je in de agenda in de rechterkolom van deze website.

De Activiteiten Commissie (AC) is verantwoordelijk voor de planning en coördinatie van het jaarprogramma in samenwerking met de verschillende IG's die de daadwerkelijke activiteit organiseren. Heb jij een leuk idee voor een activiteit of vraag? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

Genius is een netwerk voor homoseksuele, lesbische en biseksuele professionals, met een hogere opleiding en denkniveau bedoelen we minimaal Hoger Beroepsonderwijs, Wetenschappelijk Onderwijs of gelijkwaardig. De leden van Genius zetten hun professie in voor elkaar en de samenleving.


Onze vereniging heeft als doel dat de leden zich zowel privé als werkgerelateerd kunnen ontplooien in kennis en kunde door het opbouwen en onderhouden van een homonetwerk van zakelijke en vriendschappelijke contacten.


 Voor de inschrijving voor Genius Open 2015 voor niet-leden, klik op de onderstaande button

ctageniusopen2015


Het is altijd lastig om een strikte scheiding aan te brengen tussen werk en privéleven. Zoals voor de meeste professionals is hun werk ook belangrijk voor de persoonlijke ontwikkeling en groei in het privé-leven. Dit is ook voor de leden van Genius geen uitzondering. De activiteiten waaraan deelgenomen wordt in hun vrije tijd, in hun werk, alleen of met vrienden zijn even belangrijk.

Met dit in het achterhoofd heeft een aantal vrienden Genius opgericht, een vereniging voor gay-professionals in Nederland. Een homonetwerk voor hoger opgeleiden. Het doel is om een netwerk te bieden en te onderhouden voor prive en business relaties waarbij professionele en homoseksuele aspecten een rol spelen, maar niet de hoofdmoot zijn.

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.