Een baken van hoop
Het Homomonument bestaat 25 jaar in 2012. Vanaf de conceptie van het monument op 4 mei 1970 tot nu, zijn er zelfs 42 jaar voorbijgegaan! Jaren waarin brede maatschappelijke ontwikkelingen en strijd geleid hebben tot de huidige stand van zaken in de homo-emancipatie van dit land. Het Homomonument symboliseert deze weg, net zoals het de lesbo's, homo's, bi's en transgenders (LHBT) herdenkt die slachtoffer zijn geworden van discriminatie en vervolgingen wereldwijd. Tegelijkertijd staat het monument er ook voor het heden en de toekomst. Het allereerste homomonument ter wereld is een levend monument waar opgeroepen wordt tot protest en gevierd wordt wat dusver allemaal is bereikt. Kortom: het Homomonument is een tastbaar middelpunt van alles waar de LHBT-gemeenschap voor staat in ons land en is een baken van hoop voor LHBT's wereldwijd.

 

Jubileum vieren
In 2012 gaan we het 25-jarig jubileum vieren met een verjaardagsfeest op 5 mei, een tentoonstelling in samenwerking met het IHLIA en een publieksactie. Ook gaan we ervoor zorgen dat er een aansprekend beeldmerk en een goed vormgegeven website gaat komen voor het monument, zodat het monument ook buiten Amsterdam op een doeltreffende manier herkenbaar en toegankelijk is. Precies daarvoor hebben we je hulp nodig. Het is natuurlijk mooi dat er subsidiegevers en sponsoren bereid zijn om het Homomonument te ondersteunen, maar het zou nog mooier zijn als jij, als privaat persoon of als belanghebbende groep je steentje bij kan dragen. 


Crowd funding
Om dit mogelijk te maken hebben we een crowd funding pagina aangemaakt waar je gemakkelijk je bijdrage kunt storten. Dit kan een tientje zijn of meer. Dit kan anoniem gebeuren en op naam. Je bijdrage kan uit je eigen portemonnee komen of uit een inzamelingsactie. Vanzelfsprekend moedigen we je aan om je gift in te vullen op een manier die je past. Ook stellen we het op prijs als je deze mail wilt doorsturen naar vrienden, familie en bekenden. We rekenen op je steun!


Hier de link naar de crowd funding pagina: https://www.4just1.com/project/64

 

Met vriendelijke groet,

Bestuur Stichting Homomonument: 

Astrid Visser, Ronald Berends, Daan Smeelen, Piet Boogert, Marieke Ossendrijver, Richard Keldoulis en Gerrit Jan Wielinga

 

 

 

PS Lees hier meer over de historie van het Homomonument: 

http://www.homogeschiedenis.nl/thema/?onm3_catId=38&r=95#!/onm3_newsId/152

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.