Hoe ervaren homoseksuele veertigplussers de overgang van jeugd naar Midlife (ouderdom)? Welke veranderingen constateren zij nu ze in deze levensfase zijn? Hoe ervaren zij dit? De documentaire GAYmidLIFE, die Menne Vellinga en Philip Felix hebben gemaakt, laat duidelijk zien dat dit voor iedereen weer anders is. Zij hebben een tiental homomannen ondervraagd, in leeftijd tussen de 40 en 60 jaar, maar met nogal uiteenlopende beroepen en carrières.

Zo is er bijvoorbeeld een rechter bij, maar ook een handyman, een company-counceler, een purser in de luchtvaart en een theologie studerende werker in de zorg. Iedereen gaat op zijn eigen manier in op allerlei vragen – over hoe zij het ouder worden ervaren welke veranderingen er in hun leven hebben plaats gevonden en hoe het leven hen tot nu toe heeft gevormd. En wat ze met de kennis van nu anders hadden kunnen doen. De handyman is blij dat hij eindelijk tot rust is gekomen, nu de competitie en de scoringsdrang in het homo-circuit voor hem zijn weggevallen: ‘Je hoeft gelukkig niet meer de mooiste jongen van de kroeg te zijn.’ De company-counceler constateert veranderingen in smaak en voorkeur: ‘Zo ben ik een buik mooi gaan vinden.‘

De rechter vindt het van belang dat je als oudere homoman zichtbaar blijft, dat ook dan een voorbeeld-functie vervult en laat zien dat je als homo normaal in het maatschappelijk leven kunt staan.

Kortom een bijzonder elftal, mannen die zich 'blootgeven'.

GAYmidLIFE zal worden vertoond tijdens de Roze Filmdagen 2012. De makers willen hun documentaire daar in première laten gaan.

www.rozefilmdagen.nl Amsterdam 15-25 maart 2012.

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.