BewaarMe‘BEWAAR ME VOOR DE WAANZIN VAN HET RECHT’ - Homoseksualiteit en strafrecht in Nederland
Gert Hekma & Theo van der Meer (redactie)
(ISBN 97890 79700 39 4, 220 pagina’s, rijk geïllustreerd, € 15,00)

Deze bundel gaat over strafrecht en homoseksualiteit en over de uitwerking die de wet heeft gehad op de levens van individuele homo’s en lesbo’s, in het bijzonder van degenen die direct met vervolging te maken hebben gekregen. 2011 is voor de Nederlandse homo- en lesbogemeenschap een jaar om enkele bijzondere gebeurtenissen te herdenken. Het is tweehonderd jaar geleden dat in 1811 homoseksueel gedrag in Nederland werd gedecriminaliseerd. Van letterlijk een doodzonde werden homoseksuele contacten in de privésfeer helemaal vrij. In 1911 werd het nieuwe wetsartikel 248bis ingevoerd, dat seksuele omgang tussen meerder- en minderjarigen van hetzelfde geslacht strafbaar stelde.. Nederland kent nu als enig land ter wereld 100 jaar onafgebroken een homobeweging. Een van de memorabele overwinningen van die beweging is de afschaffing van Artikel 248bis in 1971. 2011 is ook een kroonjaar voor de huidige homobeweging, het COC, die 65 wordt. Gert Hekma is docent homo/lesbische studies aan de Universiteit van Amsterdam. Theo van der Meer studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam. Hij publiceerde tientallen bijdragen over de Nederlandse homogeschiedenis.

Het boek is verkrijgbaar via elke boekhandel  en rechtstreeks via de uitgeverij.
uitgeverij AMB – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – www.amb-press.nl

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.