Duran Renkema [bron Coc.nl]Gisteren heeft de kantonrechter in Leiden uitspraak gedaan in de zaak van de homoseksuele leraar, die door zijn school ontslagen dreigde te worden. De enkele-feitconstructie uit de Algemene Wet Gelijke Behandeling (AWGB) bepaalt dat scholen in het bijzonder onderwijs docenten en leerlingen weliswaar niet mogen wegsturen of weigeren wegens het ‘enkele feit’ van hun seksuele gerichtheid, maar wel op grond van bijkomende omstandigheden. De rechtzaak is door Duran gewonnen, en de rechter heeft op alle punten de school in het ongelijk gesteld. Zie persbericht van het COC op www.coc.nl. Duidelijk is bevestigd, dat iemand niet kan worden ontslagen vanwege homoseksuele gerichtheid, ook niet op een christelijke school. Er loopt nog een procedure van meer algemene aard bij de Commissie Gelijke Behandeling. We zamelen nog steeds geld in via het COC om de kosten van de advocaat te dekken - dit is een kostbare procedure, ook al doet Kennedy Van Der Laan het tegen een vriendenprijs. 

Renkema’s zaak wordt behartigd door mr Liesbeth Berkouwer en mr Itse Gerrits van advocatenkantoor Kennedy Van der Laan in Amsterdam. Het advocatenkantoor neemt daarvoor genoegen met de opbrengst uit giften. U kunt een gift overmaken op rekeningnummer 51.88.61.457 ten name van COC Nederland, o.v.v. STEUN DURAN. Giften zijn aftrekbaar van de belasting en komen direct ten bate van de juridische ondersteuning van de zaak van Duran.

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.