LogoPhotoPrideAwardsVan zaterdag 3 september tot maandag 3 oktober is de overzichtstentoonstelling van de winnende foto’s van Pride Photo Award te bezichtigen in Gebouw Het Sieraad in Amsterdam West, met films op donderdag avonden.

De foto’s tonen de diversiteit van LGBT-gemeenschap en gender diversiteit. De expositie bestaat uit ruim 70 foto’s uit Europa, Mexico, Oeganda, Syrië, Thailand en de Verenigde Staten. Curator Roderick van der Lee van Foam Fotografiemuseum Amsterdam stelde de expositie samen uit de 18 winnaars van de zes verschillende categorieën: Gender, Sport, Actualiteiten, Documantaire, Open en het thema van Pride Photo Award 2011 ‘Straight back at you’.  ‘Straight back at you’  verwijst naar de manier waarop de buitenwereld reageert op mensen die anders zijn dan de hetero- en sekse stereotypen.

Op de expositie worden ook fotodrieluiken van het Amsterdamse fotoproject Look at me!geprojecteerd. Door mee te doen aan Look at me! laten Amsterdammers zien dat ze staan voor een diverse en tolerante stad. Wie nog mee wil doen kan foto’s insturen via www.pridephotoaward.org/look-at-me.

De expositie is alle dagen geopend van 10.00-17.00 uur en op donderdagen tot 19.00 uur met aansluitend film.

Elke donderdag om 19.00 uur is een film geprogrammeerd rond het thema  ‘Straight back at you’: 

 

  •  8/09: Tru Loved  
  • 15/09: The Art of Being Straight
  • 22/09: FIT
  • 29/09: It’s Different for Girls

 

Een beschrijving van de films is te lezen op de website van Pride Photo Award.  

De films zijn geselecteerd door de Roze Filmdagen en worden vertoond in gebouw Het Sieraad om 19.00 uur. Toegang: € 5,- en € 2,50 voor donateurs / fans  / members van Pride Photo Award en de Roze Filmdagen. PPA is een initiatief van COC Amsterdam, IHLIA (Internationaal Homo Lesbisch Informatiecentrum en Archief) en Stichting Homomonument, met steun en advies van Foam  Fotografiemuseum Amsterdam en World Press Photo.

 

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.