CompanyPridePlatformHet Company Pride Platform vraagt aandacht voor een homovriendelijke werkvloer met de slogan ‘I can be myself @work’. Dit werd gedaan als aanklacht tegen het feit dat ruim 30 procent van de Nederlandse lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LGBT) niet uit de kast durven te komen op de werkvloer. Uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planburau, de Commissie Gelijke Behandeling en het COC, blijkt dat in Nederland een derde van de LGBT-werknemers niet voor zijn of haar geaardheid uitkomt. Wie dat wel doet krijgt vraag te maken met negatief gedrag en opmerkingen van collega’s.
In andere Europese landen is deze situatie nog ernstiger. 68 procent van de inwoners van de EU dat je op je werk niet open kunt zijn over je geaardheid, zo blijkt uit onderzoek. Werknemers die ‘in de kast zitten’ worden belemmers in hun functioneren, ontplooien zich minder goed en hebben vaker last van stress wat leidt tot verminderde productiviteit. Het Company Pride Platform heeft daarom de Declaratie van Amsterdam gelanceerd. Een plan met 10 actiepunten moet leiden tot een meetbaar betere homovriendelijke werkomgeving. Een van die actiepunten is het stimuleren van de zichtbaarheid van de LGBT-werknemers. Het komende halfjaar zet het Company Pride Platform zich in om steun te krijgen voor dit plan bij werkgevers, vakbonden en overheid. Verschillende grote bedrijven hebben al aangegeven de Declaration op 11 november te zullen ondertekenen. Bron: Fellermedia.

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
- Voor lidmaatschapszaken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Voor financiën: rekeningnummer: NL11INGB0000198090; correspondentie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.