Handreiking_homo-emancipatie_werkDe nieuwe handreiking van Movisie beschrijft wat werkgevers kunnen doen aan betere acceptatie van lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgendermedewerkers (LHBT's). Lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders kunnen op het werk te maken krijgen met roddels, flauwe grappen en ongepaste vragen over hun privéleven. De aard en vorm daarvan verschilt per sector en organisatie. Zo blijkt bijvoorbeeld dat er meer discriminatie voorkomt in de industriesector en minder in de zorg. De gevolgen van sociale uitsluiting, pesten en discriminatie bestaan vooral uit werkstress en emotionele uitputting, depersonalisatie (een afstandelijke houding ten opzichte van je werk), een hoger ziekteverzuim en gezondheidsklachten. Ruim een op de tien LHBT's zoekt uiteindelijk naar een andere baan vanwege een LHBT-negatieve sfeer op het werk.

Bestel of download de handreiking of bekijk de andere handreikingen en factsheets over homo-emancipatie op de website van Movisie.

Genius - Netwerk van LGBT+ Professionals | © 2016 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Genius staat geregistreerd onder KvK nummer 40240282
Vestigingsadres (alleen voor correspondentie): Landmeterstraat 18 2645KH te Delfgauw
Voor financiën: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.